Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blaschke Corporation

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most két olyan témát fogok összekapcsolni, és próbálok rávilágítani arra ezzel az összekapcsolással, hogy van egy közös metszetük, mégpedig egy olyan dolog, amivel nem nagyon szoktunk foglalkozni: a morális kockázat (moral hazard). Ez a jelenség egy nagyon fontos gazdasági dolog, mert bár nem része…..
Blaschke Corporation 2017.05.02 18:41:27
@Nincs közöttünk csicska: sok időt nem szántam rá, ne aggódj.
Blaschke Corporation 2017.05.03 08:38:57
@BiG74 Bodri: Köszi
@Halál kamionja mindenkit elgázol: nem értek egyet azzal, hogy a vagyon mindenhol nagy disznósággal kezdődik. Persze van erre is példa, de azért jó lenne, ha az lenne a minta, hogy valaki sokat dolgozik, kockáztat és sikerül neki. Mert a nagy vagyonok sokszor azzal járnak, hogy normális esetben valaki az élete egy időpontjában lemond pénzről, szórakozásról, időről és ezeket befekteti, és abból egy idő múlva - mondjuk úgy- kaszál egy hatalmasat. Ezt nem nevezném disznóságnak. A bejegyzésben szereplő példa nem ilyen, és itt ezzel van a probléma
Blaschke Corporation 2017.05.03 18:20:05
@Pipas: OK, csak hogy tanuljak. Meg tudnád nekem adni azt, amit te erre a jelenségre definícióként használnál?
Az előző részben a bevezetésig sikerült eljutnom, most továbblépünk és megnézzük a négy kereket külön-külön. Emlékeztetőül a 4 kerék: emberi erőforrás: munkaerő, oktatás, motiváció, és nagyon fontos (japán példából igazolva) a munkaerő fegyelmezettsége. természeti erőforrások: föld,…..
Blaschke Corporation 2017.05.02 18:40:01
@Vérszegény éjszakai dúvad: :-) ismerem a kontraszelekció szót... de nekem ide az anti-Darwinizmus jobban tetszett. Az információ esetén a hordozó helye szerintem irreleváns, hiszen az információ a feldolgozott adat.
Szeretem a TED videókat. Olyan érdekesek. Minap szembe jött velem Ferenc pápa beszéde a TED2017-es-"The Future You" konferencián. Bár keresztény vagyok, nem vagyok egy nagy pápa-fan. Nem vagyok katolikus, így nekem a pápa egy fehér ruhás, aranyos bácsi, aki általában olaszul beszél, és minden…..
A természeti erőforrások mondhatni a leginkább adottak. Egy ország egy bizonyos földrajzi területen terül el, ami nagyban meghatározza a természeti erőforrásait- és ezeken belül adott esetben az ország hosszú távú növekedését és versenyképességét (amennyiben a gazdaságot nagyrészt erre az…..