Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somur

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Azt hiszed, jól vezetsz? 2011.12.17 20:05:00
Erre a kérdésre a szerényebbek azt válaszolják, hogy biztos lenne még tanulni, a többiek meg nyilván rávágnának egy igent. Én nagyjából tíz éve vezetek, eddig szerencsére megúsztam a nagyobb bajokat. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor a gyors és megfelelő reakció életet…..
Talán mégsem javult annyira a közlekedési morál, mint korábban hittük, ezt kérdőjelezi meg ThomAce is levelében. Az általa leírt eseményeket is olvasva, megdöbbentő, hogy egyeseknek semmi nem számít, ha valaki előttük megáll, lelassít, már dudálni, tolni kezdik. Előbbre nem…..
comment:com Ki legyen a Csudanő? 2011.02.10 14:30:00
Az NBC hosszas kínlódás után csak berendelte David E. Kelley Wonder Woman-rebootját, ami az 1976-79 között a tévében látott sorozat újragondolása lesz, de ha nem is, akkor a DC Comics szuperhőstörténetén alapul majd (a kettő nem teljesen ugyanaz). A címszereplő Csudanő egy…..
Cukorral vagy cukor nélkül? – szegezték nekünk napköziben, amikor káposztás kockát kaptunk ebédre. És ez a kérdés valójában több volt, mint egy egyszerűen megválaszolandó kérdés, itt valódi értékrendek feszültek egymásnak. Többségünk, akik a mézédes…..
Goombaa "Édes Iluskám, én vagyok nagyon kukoricaszerű ma este!" subjecttel küldte levelét, utalva a "szaruszerű" posztra. Azt egyébként azóta megtudtuk (mire jó a hosszú várólista!), hogy nem is Iluska, hanem Juliska, de mindegy. Szóval, egy címről van szó a…..
Kommentelőnk hívta fel a figyelmünket az alábbi történetre. Kedd délután az ellenőr elkapott egy külföldi, egyetemista fiút, aki nem írta rá a diákigazolványa számát a bérletre, a helyszíni 300 Ft-os pótdíj kifizetése helyett pedig az ellenőrök segítségére siető sofőr…..
Akinek a cím így önmagában is mond valamit, az meg sem lepődik rajta, hogy a most következő péntek délutáni posztot Stirlitz küldte, hogy osszam meg veletek az M7-esen szerzett élményeit. 2010. május 24. Pünkösd hétfő. Stirlitz a kaposvári ügynökkel lefolytatott találkozó…..
somur 2010.05.31 11:43:52
@beste: Van enél jobb is:
Sétál Stirlitz az erdőn, madarat lát a fán.
- Varjú. - Gondolta Stirlitz.
- Anyád. - Gondolta a holló.
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Sziasztok! Lányom idén gyűjtötte be a mellékelt pedagógiai gyöngyszemet (csak az utolsó huszadik sor csúszott át a következő oldalra). Először nem is értettem a dolgot, aztán lassan felderengett olvasmányaimból Kreuzkamm tanár úr... Azt hittem manapság ilyen már nem fordul elő. Hozzátenném, hogy…..
Levélírónk a magyar oktatás problémáját veszi górcső alá, végignézve a családi hátteret, a modern média hatását és az iskolai tartalomszolgáltatást. Egy diák szemszögéből nézve az általunk már annyiszor megvizsgált problémák új aspektusait ismerhetjük meg. Kedves…..
somur 2010.03.12 12:44:53
@bölcsésztanár: Ez a vélemény, ami a tudatlanságot és a világgal szembeni érdektelenséget, értetlenséget fejezi ki, elszomorító. Még inkább az, ha valóban tanártól érkezett.

Az eredeti cikkhez:
_Semmilyen_ tanulási folyamat (még a magolás sem!) nem veszik kárba. Most még nem érted - ez ne zavarjon. Az élet dolgairól valóban a szüleiddel kéne beszélgetned, ehhez nem kell sok köze legyen az iskolának. (Egy picit több talán lehet.) Az "ez mire jó?" egy olyan kérdés, amivel leginkább csak visszaélnek a diákok, a cikk szerint Te sem érted a lényegét az iskolarendszernek. Tizenvalahány éves korodban annyira, de annyira keveset fogsz fel a világból, hogy tök fölösleges reform ötletekkel előjönni. Ráadásul egy - talán utópisztikus - társadalomban a diákoknak alapvetően befogadóknak kellene lenniük. Honnan a manóból vennék észre különben az összefüggéseket, ha becsukják a fülüket a tanároktól elhangzó információ előtt.

A tv, számítógép nem közvetít árnyalatokat.
Mondok egy példát:
Látod a filmen, hogy valaki iszik, alszik, eszik, sétál, stb. Tudod, hogy hány szavunk van ezekre az igékre? És hogy ezek miféle jelentésárnyalatot hordoznak? Na ezeket mind elveszíted, ha a tv közvetíti feléd a tartalmat és mind visszanyered, ha könyvben olvasod. Így sekélyesedik el apránként az életed, akkor is, ha nem tudsz befogadó lenni. Tényleg, mondd, a másik oldalt ismered? Volt már rá példa, hogy elolvastál valamit, meg a tv-ben is láttad? (novellát, regényt, pl. Egri csillagok, vagy Harry Potter?) És mi a véleményed, ha összehasonlítod a két élményt? Ez érdekelne.
"... tükör által homályosan ..."
Ez egy nagyon ismert bibliai idézet. Ez jut eszembe, ha a tv-re gondolok, mint információforrásra. Szóval, ezt a párhuzamot találónak érzem.

A játék.
Hát az iskola nem erről szól. Azt a véleményt felvetette már valaki neked, hogy ha az iskolában nem könnyű neked, akkor valójában az életre készít fel, mert ott sem lesz az? :-)
Hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
viszlát.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
Szinte szóról-szóra ugyanaz esett meg velem újév után egy nappal, mint amit Nikolaj írt meg még karácsony másnapján. Az ilyen döntésképtelen sofőrök sokszor veszélyesebbek tudnak lenni, mint az agresszív vadállatok, mert náluk is kiszámíthatatlan, hogy mit fognak tenni, de…..
Az alábbiakban egy összetört édesanya levelét tesszük közzé, aki a tragikus körülmények között elhunyt fia ügyeit próbálta meg lezárni az OTP-ben.„Fiam 2009. április 21-én tragikus autóbalesetben elhunyt. Egy héttel később a menyasszonya és én a szükséges papírokkal…..
somur 2010.01.04 13:47:38
@gabbor: Nekem 2000-ben 3 hónap az OTP-nél elég volt ahhoz, hogy megnyissam a számlát, használjam és megszünetssem (és soha ne próbálkozzak velük többet).
  Most megtudhatja, reggel miért áll a sorban, amikor haladhatna is. Vélemények azonos című írásunkról...
somur 2009.12.02 07:56:01
@Bende Tibor: A cikk OK, köszönöm.
De a felvetés is megállja a helyét: az adott helyzetben a Szépjuhászné nyerő választás lett volna, nem?
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..
somur 2009.11.02 07:47:04
@Sausage: Háát.
Hogy egy utas miért fél egy autóban, mindegy, hogy ki mellett, az irreleváns.
Javaslom, próbáld ki a 70-et - persze egy kevésbé forgalmas útszakaszon. Meg fogsz lepődni, mennyire más a világ.
Azon a fehér furgonos hülyén (kb. akiről a cikk is szól) meg csak röhögni tudtunk, aki - miután el tudott húzni mellettünk - büntetőfékezéssel próbálkozott. Szinte látszott, ahogy végiggondolja: hm ez most jó ötlet lenne, nosza fékezzünk egyet per hecc. Elvenni sem kellett a lábam a gázpedálról mert addigra már tök messze volt.
autózz! Kaptunk egy notebookot! 2009.10.20 16:35:00
Ez a poszt most annyira offtopic lesz, hogy nem csak vér nem fog folyni, de még csak autó sem nagyon lesz benne. Sokszor volt már mindenféle nyereményjátékunk, ahol autós navitól kezdve hifi fejegységen meg hangszórókon át több kartonnyi Irsai Olivérig mindenféléhez…..
Én nem tudom, hogy Tornado86 komolyan gondolja-e a kérdéseit, amiket feltett a lenti levelében, nem is tudom, hogy lehet-e őt és a szabályosságot egy lapon említeni. Legutóbbi írásával sok indulatot és sokszáz kommentet generált, most itt az újabb sztori, kíváncsi vagyok, ti mit…..
Vannak sokan, akik a KRESZ eleje táján lévő szabályokat sem olvasták el, pedig a 9.§-ban van egy bekezdés, méghozzá a hetedik, ami kimondja, hogy "Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama…..
somur 2009.10.16 14:14:40
@Labasmaz: Rossz hírem van: Te vagy a hülye.
Talán egy kicsit az elsőnek induló is, de ezt nem taglalom, mert ha az eddigiekből ez nem jött le, akkor felelsleges.
somur 2009.10.16 20:01:01
@Marcellusca: Hehe. Múlt héten pont az a kép alakult ki bennem, hogy a Pestieken kívül a Pécsiek még azok, akik tök marhán vezetnek.
Pl. szinte mindenki csak a belső sávban érzi jól magát, holott azt nem indokolja semmi. Vagy pl. ha le akartam parkolni, a mögöttem jövő okostóni azonnal dudált, hogy minek lassítok - nem egyedi esetekről beszélek.
Győrben, Sopronban, Szombathelyen, Veszprémben, Egerben, Miskolcon, Szegeden soha nem volt semmi gondom. (Debrecenben még nem voltam sokat.)
Biztosan politikusi babérokra tör Jozin Bazin egyik szomszédja, aki követve a hazánkban bevett gyakorlatot, miszerint mindent nyúljunk le magunknak, ami közös, kihelyezett egy táblát az utcai parkoló egyik helyére, miszerint az privát terület és senki más nem parkolhat oda. Van, aki…..
Megint egy olyan téma került elő Ádámnak köszönhetően, ami az egyébként többnyire rövid memóriám szerint még nem nagyon került elő, ki tudja miért. Érdekes módon mostanában kevesebb stoppost látok, mint gyerekkoromban, talán azért, mert azóta tejjel-mézzel folyó Kánaán…..
Itt még Magath az edző, de ott már Hitzfeld. Goethe hatása az európai gondolkodásra és művészetre – ahogy a magyar irodalomra is – mindmáig óriási, nyilván ennek tudható be a Bundesliga kommentekből sugárzó életerő és alkotni vágyás - az önkifejezés vágya, az…..
Nem tudni, hogy Turner húzta fel ennyire az oktatót, vagy megvolt már az alaphangulata, de az biztos, hogy ijesztő helyzet lehet az, mikor egy embert egy kétszer akkora akar vérben forgó szemekkel ökölpárbajra hívni. Nem csoda, hogy levélírónk nem tett eleget a kedves…..