Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunstree

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy közös tároló, amit egyetlen szomszéd kisajátít? Bár jogod lenne betolni oda egy biciklit, de annyi helyet sem hagy neked, hogy egy gombostűt ott tárolhass? Nem vagy egyedül a problémával. Lássuk mit lehet ilyenkor tenni...
hunstree 2019.06.13 12:07:07
@cirrmurr: ezzel törvényt sértesz és neked lesznek belőle problémáid
hunstree 2019.06.13 12:14:03
@Eugene Horse:
Egy lakásban 10 év alatt 3 albérlő is megfordulhat. Persze a ki költözéskor mindenki esküszik hogy nincsennek ott cuccai, kipakolt, de te, mint főbérlő nem tudod kihez mi tartozik, nem tudod ellenőrizni. Telnek múlnak az évek tele lesz a tároló mindenféle lommal, ami senkié sem. Tényleg az a megoldás, hogy közösen ki kell pakolni a tárolót, ami senkié, azt elvitetni, és aztán visszapakolni.
Meg fogsz lepődni: brutálisan radioaktív helyek a Földön Az atomiparnak van egy sötét oldala. Ha az ember elkezdni guglizni a témát, elég hamar besokall: a sugárzó atomhulladékok problémája sokkal égetőbb, mint amilyennek általában beállítják. Nem véletlenül foglalkozunk mi is sokat ezzel a…..
hunstree 2017.06.02 16:40:08
A németek iszonyatos mennyiségű pénzt öltek a megújuló erőforrások fejlesztésében. Kiépítették az szükséges ipart, hogy egész európát (talán világot) elállásák. Nem csoda, ha ezután folyamatosan lobbiznak hogy vegyenek tőlük napkollektorokat, szélerőműveket.
Az atomerőművekkel egyébként szuper biztonságosak. Európában - 2016 Novemberig - 186 reaktor üzemel és 1986 óta nem történt baleset a régióban. Balesetektől nem is kell tartani, összesen két nagyobb baleset volt eddig a világon. Az elsőt poltikai nyomás és felelőtlen kísérletezés okozta, a másodikat pedig egy rendkívüli természeti katasztrófa (a Richter skála szerinti 9-es erőséggű földrengés, ami a japánban a valaha mért legerősebb volt, és egy 14.15m magas (5 emeletes épület nagyságú) hullámokkal támadó szökő ár) tette tönkre. Ezenkívül a csernobili események óta a világon csak egy baleset történt, ami ember halálhoz vezett: 4 munkás kapott halálos mértékű sugárzást egy japán erőműben, erről nem is esett több szó a médiában.
Gazdaságilag az atomerőművek nem ráfizetésesek. Bár nehezen szabályozható a teljesítményük, ezért csak kiegészítésként használják más jobban szabályozható (foszilis) erőművek mellett. Ezenkívül a megtermelt többlet energiát jellemzően külföldön értékesítik. Ennek ellenpólusát képviselik a szél- és naperőművek, amelyek ugyan jól szabályozhatóak, de gyakoriak a kimaradások. Valószínűleg a legjobb megoldást a 3 erőműtípus kombinációja jelenti, amíg az energia gazdaságos tárolása nem megoldott.