Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arukereso.hu

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megújult végre valahára az [origo], a vezető hazai hírportált, a T-Online zászlóshajója. Most még csak ismerkedem vele, láthatólag belül még vannak régi designt használó részek, de egy dolog már biztos: világosabb és ugyanakkor jellegtelenebb is lett az oldal.A…..
Kell egy jó domain, naná. Sokkal könnyebb úgy az élet, ha a szolgáltatásunknak "sokat mondó" neve van. Mint pl. www.lapszabaszat.hu Ez az egyik kedvencem.De ha kicsit mélyebbre mászunk, kiderül, nem is annyira fontos az a domain. A szolgáltatás a fontos, és ha az jó, akkor…..
Arukereso.hu 2007.01.17 22:22:40
A mostanában felpezsdült (1, 2) SEO-knak és érdeklődőknek megfelelni kívánva egyfajta sörözéssel egybekötött összeröffenést ajánlott Arcanian Laci, melyet én speciel nagy örömmel fogadok. Illetve fogadtam, azaz fogadtam volna, hiszen a találkozót megpendítő blog lassan 3…..
Hát, szó se róla, léteznek perverznél perverzebb ötletek arra, hol is lenne érdemes hirdetni. Emlékezzünk csak a régi viccre, ahol miután az oroszok vörösre festették a Holdat, az amcsiknak csak fehér festéket kellet hogy használjanak, és máris kész volt a legnagyobb Cola…..
Nehéz eldönteni, hogy a hazai cégek adatkezelési hibái tudatosak vagy tényleg az ismeretek hiányából fakadnak. De mint tudjuk, a törvény nem ismerete nem mentesít annak érvényessége alól, ezért érdemes néhány dolgot - csak úgy adatkezelésileg - tisztázni.Az első és…..
Arukereso.hu 2007.01.11 11:44:27
NHH válasza arra, hogy miért adták ki a nevemet spammereknek:

"Az eljárás első szakaszában az eljárás megindításáról értesítjük az ellenérdekű felet (Ket. 29. § (3) b)).

Az értesítésben a kérelmező neve és a kifogásolt elektronikus hirdetést fogadó elektronikus levelezési cím kerül feltüntetésre, ezek hiányában ugyanis az ellenérdekű fél sem tudná bizonyítani azt, hogy megfelelt az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) 14. §-ban foglaltaknak."

Szerény véleményem szerint ez hülyeség. Az emailcímet küldhetik nyugodtan a spammernek, hogy be tudja azonosítani a címzettet. Viszont több info-t nem kéne nekik adni. Nevemet tudja úgyís, ha én iratkoztam fel. Ha pedig nem, akkor nem kéne nekik elmondani...

"a Ket. szerint bár lehetőség van arra, hogy a bejelentő adatainak bizalmas kezelését kérje (Ket. 68.§ (3)) (ekkor az ellenérdekű fél
nem ismerheti meg a bejelentő személyes adatainak azon körét, amelyre a bejelentő a bizalmas kezelést kérte), az
elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás során azonban ez csak a bejelentő nevére és lakcímére terjed ki,
mert az eljárást a fogadó elektronikus levélcím(ek) hiányában nem lehet lefolytatni."

Akit érdekel, megkérdezheti, hogyan lehet bizalmas adatkezelést kérni névre/címre. Én leálltam a bejelentésekkel.
Miközben a letöltésgyártó oldalakon gyakorlatilag akármennyi hirdetést meg tudunk jelentetni, az értékes helyek rendre betelnek az évvégi reklámdömpingben. Sokszor fordult már elő, hogy a fontos, jó vagy éppen csak divatos helyeken (Startlap címlap, Index Gazdaság rovat stb.)…..
Év vége, Mikulás, Karácsony, ajándékok, pénzügyi zárás, és még számtalan szebbnél szebb gondolat... Sikerült valamennyit pihenni? A 2007-re szóló internetes stratégiából elvileg megvagyunk a weblapunkkal. Lépjünk akkor picinyt tovább!Mára egy cég életében egyre inkább…..