Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anomania

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
anomania 2019.06.17 07:19:38
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
anomania 2019.04.28 09:08:44
@Kánikula: természetesen nem, azonban eleve fele annyiba kerül a hibridnél, ami pár kilómeter előnyt rögtön hoz, pláne az alacsonyabb fogyasztással. Ha egy 8 milliós hibrid 6 litert, egy 4 milliós benzines 5 litert eszik, te a hibridet vennéd? Helykínálat kv ugyanaz, menettulajdonságok a benzinesnél jobbak. Szerintem nem kérdés.
anomania 2019.04.28 09:19:04
@eweres: 1.2 tsi Leon, hosszútávon 4,9 liter. A hibridesek szerint lett jobb a benyás. Több paraméterben megveri közel azonos teljesítmény mellett. Sokat számit a kis súly, és a bánásmód is, de a vételár is a Leont támasztja alá.
anomania 2019.04.27 23:09:20
@Stefan_Schneider: kollegáim 1,2 literes turbós benzinessel 5 liter alatt járnak. A hibrid egy téveszme. Olyan is van a cégnél, de veri a benzines.
Azt eddig is egyértelműen láthattuk a kormányzati intézkedések tükrében, hogy az Orbán-rendszer úgy viszonyul a keresztyén tanításokhoz mint a vörös khmerek a humanizmus eszményeihez. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azonban már egész odáig ment, hogy nyilvánvalóan hitújító szándékkal…..
Képzeljük el, hogy egy puccos fogadáson egy potentát túleszi magát osztrigából, melynek következtében erősen csikar a hasa. Halkan jelzi környezetének, hogy baj van, majd farpofáit összeszorítva, izzadva elkezd oldalazni a toalett felé. Ekkor szembe jön vele egy félig-meddig barátja, akit kizárólag…..
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Sokan sok helyen foglalkoztak már azzal, hogy mi is az állam, honnan jön a legitimációja, mik a határai, hogyan épül fel, milyen típusai vannak, mik a minimum követelményei egy demokráciának. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy politológiai szempontból jó időben élünk, mivel mindezen…..
anomania 2018.12.14 12:30:51
@Ballib vagyok mert rettegek: "A Századvég felmérése" :DDDD Szakadok... Ostoba majom vagy, semmi más.
Ez az igazi császármorzsa - a Kaiserschmarrn, nem az idehaza közismert darás-lekváros menzai változat. Valódi Monarchia-beli recept, a legenda szerint Ferenc József szája íze szerint készítve. Mérsékelten édes, könnyű desszert. A hozzávalók két személyre: 2 tojás (különválasztva sárgája és…..
Van egy kormány, amelyiknek nagyobb a hatalma, mint bármelyik rendszerváltás utáni elődjének volt. Gondolhatnánk, hogy ez a kormány stabil és jól kitalált ideológiával bír, vonzó politikai valóságot kreált, na meg jól is kormányoz - hát hogyan máshogy lehetne ilyen sikeres? A valóság az, hogy ez a…..
anomania 2017.05.16 17:18:06
Ahogy a posztot, és a hozzászólásokat is olvasom, egyre inkább hányingerem lesz. Undorító országban élünk, egymás torkának ugranak az emberek, ahelyett, hogy felismernék, hogy a soha egy percet sem dolgozott politikusok csak a saját létüket próbálják igazolni, ezért kavarják a szart. A kommentelők meg asszisztálnak hozzá, tudatosan-tudattalanul. Még az átkosban azt kívántam, bárcsak megváltozna az ország, élhetnénk normálisan, lehetne fejlődés stb... Ebből szinte semmi sem lett. Itt az emberek többségének még mindig kell egy Kádár féle fazon, akinek a képét ki lehet tenni a falra, imádni lehet, és akármekkora tetű, menni utána. Aki uralja a médiát, az emberek gondolatait, és az országról úgy beszél, mintha az egyedül ő lenne. Mocskos dolgoknak vagyunk a szemtanúi, gigászi összegek tűnnek el (apropó, volt már itt valakinek akár csak 1 milliárdja? Nem, nem 100) és tűnnek fel egyes személyeknél. A pártok egyesével sem akarnak semmit tenni, de együtt sem. Magyarország egy nagyon szar hely lett, köszönhetően ennek az állandó kamu harcnak, amit talán Kubából importálunk, miközben lemaradunk minden környező országtól. A közmédia már önmaga karikatúrája, a kormánytagok nem nyilatkoznak, nem lehet kérdezni őket, a házelnök megvonja képviselők fizetését. Mondjátok: normális ez az ország?? Ha vannak kapcsolataid, meg kormányközeli haverok, akkor mindened lehet, persze csak a tisztességet kell elfelejtened. Ha épül valami, már nem is titkoltan egyvalaki nyeri az építés jogát, a drága polihisztor úr, aki pár éve a saját seggét sem találta, most meg hirtelen a leggazdagabbak között van. A leadó minimum megduplázódott, olyan összegeket lopnak el, amiből az itt kommentelők teljes ismerősi körének a teljes hátralévő élete megoldódna. Nem hiányzik senkinek ez a pénz?
A választási rendszer torzabb, mint Quasimodo, ha igazak a hírek, a választás előtt már csak a kormánypropagandát lehet majd mindenütt látni, tisztára, mint a kommunizmusban. Sikerült ismét visszatalálnunk a jó langyos szarba. Aki nem volt mostanában szomszédos országban, gyorsan tegye meg, hogy lássa, nálunk is lehetett volna olyan. És ez minden eddigi kormány hibája, felelősek mind, de ekkora árkot Orbán előtt nem láttunk.
Szégyellhetjük magunkat, hogy ide jutottunk. Most az lenne a dolgunk, hogy a politikusi szemetet (mindet) elsöpörjük a p...ba, aztán oldjuk meg. Sajnos azonban nem maradt ehhez elég gerinces ember, akinek volt egy csepp esze, már nem forintban adózik, és tojik erre a kicsinyes, undorító és primitív országra. Senki sem kíváncsi ránk a világon, de úgy néz ki mi sem. Nyelveket a magyar nem beszél (minek, hiszen ez az ősi nyelv), ha megszólítja egy külföldi, ég a pofája, meg mutogat, de főleg a másik a hülye. Nálunk mindig a másik a hülye, magunkban nem vesszük észre a hibát. Pedig van bőven, és ezért a gyerekeink kőkeményen meg fognak fizetni. Igen, a tieitek is, ha esetleg lesznek. Előttük is el kell számolni majd ezzel az időszakkal, amikor kihúztuk a lábuk alól a talajt, és bezártuk őket a Balkánba.
Szóval az acsrkodás helyett gondolkozzatok el egy kicsit, ki kit szopatott meg, aztán, ha megvan az eredmény, gondolkozzatok el azon is, hogy ki a hibás? Az, aki szopat, vagy aki hagyja?