Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amigdala

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túlzás? Nem az. Az At.mosphere ugyanis a világ legmagasabb épületének 122. emeletén található. Ami pontosan 442 méter. A dubai Burdzs Kalifa (vagy lehet Burj Khalifa is, ízlés és átírás dolga...) a világ legmagasabb épülete. Nos, ennek az épületnek a 122. emeletén…..
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
Amigdala 2011.04.23 22:48:04
@TH: Bentlakásos, hetes iskola, ahol vasárnap este lecsutakolják, tetvetlenítik a rajkót, és délutánonként leülnek velük tanulni. A családi pótlékot nem a szülőknek kellene odaadni italra, játékgépre, plazmatévére, hanem erre költeni.
"Ne rejtsük véka alá, hogy vannak, akik életmódszerűen űzik a rágalmazást" - virít Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár nyilatkozata a Magyar Hírlap címlapján. Mert meg kell magyarázni, mitől ilyen ellenséges velük a sajtó. És az ember, aki kritizálta eleget a…..
Amigdala 2011.01.10 18:51:28
@Balango: Még szerencs, hogy nincs igazad.
Londoni lakásánál csütörtök este leütötték, elvitték 200 ezer fontos óráját, barátnője ékszereit. A 80 éves menedzser Hyde Parkra néző 8. emeleti luxusapartmanjához érkezett vissza, amikor a kapuban megtámadták, többször megütötték - értesült a The Sun.…..
Mintha ugyanabból az elcseszett tankönyvből leste volna a tudnivalókat mindenki, aki a masszőröknek csinál weblapot. Mind többen érzik úgy, hogy a neten is illik megjelenni és lehetőleg saját weblapon. Szinte mindegy, hogy ezt a középiskolás fiad, valami lelkes vendéged,…..
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Amigdala 2010.04.23 19:30:46
@loláb: Most meg?
Mi is lehetne stílusosabb így húsvétkor egy jó szaftos templom mustránál, melyet tulajdonosaik jó sok pénz ráfordításával és profi cégek megbízásával alakíttattak át kacsalábon forgó palotává. Némelyikben ott is élnek, néhányan viszont borsos áron próbálnak túladni…..
Amigdala 2010.04.03 17:10:12
Drágáim… csoda történt. Április elseje van, de ha ez igaz, akkor… akkor… nem is tudom, végigcigánykerekezem az Andrássy utat. Megszűnik a Maunika Só, a blogomban többször is emlegetett förmedvény, a magyar fostóksók zászlóshajója és pionírja! Sajna Józsi…..
Amigdala 2010.04.01 21:09:40
@Gery.Greyhound: Jobb helyeken nem kell tévé ahhoz, hogy ilyen figurákat láss. Az hozza csak a szavazatokat a Jobbiknak, ha élőben találkozol velük.
@papamaci1: Nincs igazad. A Jobbik táborában a prolik mellett rengeteg értelmiségi is ott van.
Nem, ez véletlenül sem egy reklámellenes, hangulatkeltő bejegyzés. Aki ismeri a blogot és ismer engem, az tudja, hogy épp azért csinálom ezt az egészet, hogy megmutassam, lehet a reklámokkal békét is kötni, és ha nem is kell mindenkinek hozzám hasonlóan megszeretnie azokat, nem is…..
Amigdala 2009.10.05 15:00:58
@Zizidor: Ennyi idő alatt én simán elszunyálok... Aztán a következő reklámblokk ébreszt.
Zoltán fiait alaposan megviselte a nyári tábor. Az egyiküket ellepték a kiütések, a másik hazaindulás előtt úgy beverte a fejét, hogy kettőslátása lett. Mint mindenki sejtheti, profi egészségügyi szakemberek jól szervezett szolgáltaást nyújtottak nekik, így órákon belül…..
  Az elején leszögezem/előrebocsátom/a lábak elé helyezem: a képviselőknek igenis el kell számolniuk a költségtérítéssel és ugyanúgy kell adózniuk, mint bárki másnak.   De.   Az országgyűlési képviselők költségtérítéseinek elszámolásáról szóló…..
Amigdala 2009.07.20 14:41:13
@Gabrilo: "Vannak törvények, és ha a btk-ba ütközött a tevékenysége, felelősségre lehet vonni." A probléma itt kezdődik: ma alig találsz olyan politikust, aki ne lenne köztörvényes bűnöző. Az igazságszolgáltatás lassú, és rossz hatásfokkal működik. Mire kiderül, ki a feketeseggű, régen véget ért a ciklus. Igenis, megfelelő indokkal lehessen visszahívni képviselőt, és ne járjon végkielégítés a kipenderítetteknek (már csak azért se, mert határozott időre küldték őket a parlamentbe).
A posthoz: Amíg neked igazolnod kell a felmerült költségeidet, a politikusnak elhiszik bemondásra. Miért? Miért nem ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, mint rád? És ha nyilvánvalóan csalással veszik fel a költségtérítést, miért nem indult egyetlen eljárás sem? Mi a fenét csinál az adóhivatal?
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..
Amigdala 2009.07.16 06:20:42
@Scaramella va alla guerra: mivel már a laser szó is angol rövidítés, az amiknak illene tudniuk, hogy miért is l-lel kezdődik és nem w-vel...
ps.: egy amerikainál nem nehéz okosabbnak lenni.
Mi mással magyarázhatnánk a változatos műanyagipari melléktermékekből készült cukrosvíz címkéjén a feliratot? Lelkesen üdvözöljük a bátor marketingest aki ezt kitalálta, és várjuk az első Tesco "gazdaságos" matricát, meg a szlogent, hogy a legkisebb is…..
Néhány nappal ezelőtt megkeresett Sevi, hogy volna neki egy honlapja, ahol térképen megjelenítve látható, hogy mikor és hol mérnek sebességet a rendőrök - egyelőre csak Budapesten - és mi benne lennék-e egy linkcserében. Az információ nem új, táblázatos formában a rendőrség…..
Amigdala 2009.07.11 12:04:22
@georg 48: f*szt válik be. 50-nel hajtasz, letúrnak, elédvágnak, megölnek. Meg minek is mindenhol? Ahol nincs balesetveszély, haladhatnánk dinamikusan. Csak azért van sebességcsökkentés, mert ott faszául lehet egy traffival kaszálni.
Rájöttem! Tej 2009.07.10 17:02:00
Köztudott, hogy a tehén a legszexibb állat mind közül, bár ezt a mai anorexiás nők sajnos sértésnek érzik. Elhaladva egy rét mellett, ahol tehenek legelésznek, a ringó tőgyek látványa, a bámuló nagy barna szemek, ahogy a borjak tejért nyaggatják az anyjukat, bárkinek…..
Magyaridióta Csoda történt 2009.07.07 20:42:00
Legalábbis, ha szó szerint vesszük a ma este az RTL Híradóban (az utolsó percben) a diákhitelek visszafizetési könnyítésével kapcsolatban elhangzott hírt.Szellő István ugyanis, amikor arról beszélt, hogy a törlesztőrészlet nem lehet kevesebb a minimálbér 6%-ánál, azt találta…..
Amigdala 2009.07.08 07:20:37
@Pacho: nem tud
Amigdala 2009.07.08 07:25:14
@is: "hiszen ő befizette a TB-jét, és azért BÁRHÁNYSZOR, BÁRMEDDIG, AKÁRHÁNY orvoshoz járhat, " Jól hisze, azért fizette be a TB-jét. Ha csak azoktól kérték volna a 300 forintot, akik nem fizetnek egy fillér TB-t se, sor se került volna a népszavazásra. De miért is fizessek kétszer (sokszor) ugyanazért a szolgáltatásért?
Archiregnum Rekviem a Gárdáért 2009.07.04 15:42:00
A Magyar Gárda ügyében, viharos gyorsasággal született meg a  jogerős ítélet az ítélőtáblán, ám ami ebből kisült, az az ország szégyene.Az ítélet helybenhagyta a kifogásolt elsőfokú döntést, és ezzel jogerőssé vált: a Gárdát fel kell oszlatni, mivel felvonulásai…..
Amigdala 2009.07.04 19:28:35
@Dickman: Szlovákia egy kreálmány, nem illik összevetni egyetlen történelmi országgal sem. A szlovákoknak soha sem volt államalapítási ereje; ha a csehek boldogultak volna egyedül, nem közösködtek volna egy falka tehénpásztorral.
Én nem vagyok gárdista, nem is látom értelmét az egész menetelésnek, de hogy inkább nevetségesek, mint félelmetesek, az biztos. Másrészt: mitől lenne az egyenruhájuk "nyilas"? Nekem inkább a mesebeli kiskondás jut az eszembe, ha rájuk nézek.
Mondom, nem vagyok gárdista, ennek ellenére nem értek egyet a gárda feloszlatásával: a gárdatagok (a cigányok gyakori vádaskodása ellenére), kínosan ügyeltek rá, hogy (legalább mikor formaruhában vannak) semmit se kövessenek el. Most ez megváltozik, az "illegalitásban", az arctalanságban meg fognak erősödni, és hogy létezésüket bizonyítsák, menetelés meg közhelypuffogtatás helyett tenni fognak ezt-azt. Eddig nem voltak veszélyesek, mert szem előtt voltak - mostantól már érdemes tartani tőlük.
Amigdala 2009.07.04 21:09:06
@Krumpli Bogart: A MG lett volna a csendőrség alapja, ha a Jobbik "kormányra kerül". Egyébként meg a csendőrség ötletét a többi párt is magáévá tette, igaz nem ezt a nevet használják: a szocik Miskolon, az Avason "városőröket" alkalmaznak a "cigánybűnözők" megfékezésére, hatásosan. Most központilag is kitalálták, hogy a polgárőrséget kell megerősíteni, meg a szabálysértési értékhatár alatt bűnügyek felderítéséhez jogosítványt adni nekik. Szoci csendőrség, létező alapokon.
A szocialisták kongresszusán  Lendvai Ildikó kissé sután fogalmazva mutatott utat pártjának: "Mozdonyt fordítunk, irány a választó!". Nos, szerintem nem érdemes túlzottan belemenni ebbe a vonat-metaforába, de azért mégis, igazán érdekelne, hogy ha a Párt a mozdony,…..
Amigdala 2009.07.04 20:14:36
@Lord_Cica: Valószínűleg igazad van, de ellénzékből nagyot mondani könnyű, mert még mindig ott a lehetőség, hogy hatalomra kerülés esetén megvonják a vállukat, bocs, de nem is gondoltuk, hogy ennyire szegény az eklézsia. Egyébként nekem a kormányon lévő Fidesz sem tetszett - Ezüsthajóstól kellett volna zátonyra futtani azt is.
A valódi probléma a képviseleti demokrácia működése: hogy hatalomra kerülj, meg kell nyerned a tömegeket, ez pedig csak úgy megy, ha jobb életet kínálsz nekik. Ha a munkájuk eredményeként (nyugdíjasok esetében: jutalmaként) meg tudnának élni a "tömegek", nem foglalkoznának filléres ígéretekkel, és akkor talán nem is a gyomruk, pénztárcájuk alapján szavaznának.
Lányok! Most tegyétek a szívetekre a kezeteket, és mondjátok meg őszintén, nem nyalogatnátok-e szívesen Daniel Craig azaz James Bond kidolgozott, acélkeménységű felsőtestét? Ha a válasz igen, akkor az ízlésetek közeli rokonságot mutat az angol nőkével, akik éppen őt…..
Amigdala 2009.06.28 08:03:49
@www.divatbolt.hu: Ja, első osztályú libazsírízű nyalóka
Május 4-én felborítja műsorrendjét a Tv2, hogy beszuszakolják a programba az újrainduló Áll az alkut. A megváltozott szabályrendszerrel újra támadása lendülő vetélkedőt ezúttal a Popdarálóból ismert Kovács Áron vezeti majd minden hétköznap 19:05-től.Ezért hosszabb…..
Amigdala 2009.04.26 10:06:18
@kis_kiraly: Az amik legalább nem az esti kikapcsolódást vágják haza ezzel a szarral.
Greyhound blog Tilcsákbe! 2009.03.04 12:46:00
Képzelt olvasói levél következik egy többszörösen megfélemlített családban élő magyar állampolgártól. Még tavaly decemberben, a Magyar Gárda betiltása apropóján íródott, csak most találtam meg elkeveredve a gépemen :)Tisztelt Szerkesztőség! Olvasom, hogy betiltották a…..
Néha az ember olyan költői kérdéseket tesz fel magának, mint például "vajon mekkora lehet a 'Gusztos Péter rajongói' és a 'nagyon unatkozó emberek' halmazok metszete?". Bár ki tudja, lehet, hogy nincs ebben semmi költői, és Magyarország tele van ennek a különös,…..
Az egyetemen szinte minden második kurzus keretében előkerült a motiváció fogalma, annak fontossága és lehetséges módjai. Nem gondoltam volna, hogy a Tesco ebben ennyire a tudomány előtt jár. Nagy multicég lévén természetesen itt is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a dolgozó…..