Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Operátor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Operátor 2017.07.23 15:14:22
@lovand: Ezzel nem értek egyet. Szeritem elég jó sikerült a szinkron, pl. Kripke magyar raccsolása sokkal mulatságosabb, mint az eredeti angol. A külnönböző csak angolok által érthető szóvicceket is elég jól átültették magyarra. Pl. mikor Sheldonék város építős társasjátékkal játszanak "faszállítás", ha szó szerint fordítják nekünk semmi humoros nem lett volna benne.
Operátor 2017.07.23 16:25:33
@lovand: Nekem is kétsávosan van meg, néztem eredeti hang+magyar felirattal is. Én is általában jobban szeretem az eredeti hangot, de, hogy a szinkronkészítők védelmében elmondjam, főleg szituációs komédiáknál nagy szerepe van a szóvicceknek. És ezt nem könnyű átültetni másik nyelvre. Ilyenkor az a legrosszabb, ha szó szerint fordítanak. Sok szófordulat, árnyalt jelentés megértéshez általában elég jó kell tudni angolul. Sajnos sokszor nagyon rettenetesen sikerül a fordítás, legyen az szinkron vagy felirat, aztán ez ember bámul, hogy ebben most mi a mulatságos. Azért mondtam, hogy hogy TBBT-ben még viszonylag jól sikerült átvinni ilyen poénokat, pl "faszállítás", "mennyi polip van a polipropilénben" stb. Nyilván az akcentus miatti finomságok és az arra épülő humor nem jön át, de tényleg jobb, mintha erőltetnék.
Körlevélben próbálta megvédeni a CEU-törvényt a a Fidesz brüsszeli frakciója. De sikerült?..
Operátor 2017.04.07 01:24:15
@Halál kamionja mindenkit elgázol: Ja mert Vityáék kreáltak egy ilyen törvényt gyorsan. Különben is ki tiltja meg a magyar egyetemek, hogy akkreditációt szerezzenek az USAban? Máris nincs versenyelőny. ja hogy úgy egyszerűbb, hogy kiiktatjuk az ellenfelet. Mintha Usain Bolt lábát mindig kirúgták volna, hogy ne nyerjen...a többieknek tessen gyorsabban futni. :)