Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dsts

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A növények nem hoztak termést, az emberek éheztek. Hideg volt, Kínában nyáron is havazott, vastag köd borított mindent. Éjszaka nem látszottak sem a Hold, sem a csillagok. Prokopiosz bizánci történész írta, hogy olyan sötét volt, mintha állandó napfogyatkozás lett volna és nem voltak háborúk.…..
dsts 2020.07.23 09:22:37
@Hegge Balázs: Olvass utána, az emberiség CO2 kibocsájtása kb. ötvenszerese a föld összes vulkánjának, beleértve a tengeralatti hátságokat is.
Lovasi András általános könnyűzenész rövid kampányvideóban támogatásáról biztosította Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz győri polgármester-jelöltjét, azóta megválasztott polgármesterét: Szóval hogyha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék...
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
dsts 2019.11.19 09:41:11
@Ledniczky Zsolt: Nagyon el vagy tévedve. Az elmúlt 100 évben kb. 30 pontot emelkedett a nyugati világban az átlagos IQ. Szerinted ennyivel több neandervölgyi génünk lett?

magyarnemzet.hu/archivum/tudomany-es-technika/vilagmeretu-elemzes-keszult-az-iq-szint-emelkedeserol-4036640/
dsts 2019.11.19 09:46:18
@Ledniczky Zsolt: A másik komoly tévedésed, hogy az afrikaiakat egy kalap alá veszed, szerinted mind hülye. Szeretnélek felvilágosítani, hogy Afrikában az emberek genetikai sokszínűsége messze nagyobb, mint a világ többi részén összesen. Még a neandervölgyi gének nélkül is :)
A közösségi oldalak ügyeletes szenzációja Orbán Viktor térdeplése a budai karmelita-kolostor erkélyén. Nick Vujicic végtagok nélküli prédikátor társaságában imádkozik, vagy legalábbis magába száll. Hívei erősnek tartják a fényképet, és rajonganak érte. Akik gyűlölik, képmutatónak vélik, és…..
dsts 2019.10.29 09:17:33
@MEDVE1978: ellenvélemény: Orbán azért rugdosta az oroszlánt, mert döglött volt. Amíg élt a dög, ő is hithű KISZ-es volt. És most hogy éledezik, megint dörgölőzik hozzá.

Amúgy egyetértek, nincs itt semmi pálfordulás, csak az eszközök gondos megválasztása mindenféle ostoba morális megfontolás nélkül.
1988-90: parlamentbe jutás lázadó fiatal liberálisként
1992-2010: hatalomra kerülés érett konzervatívként az egyház támogatásával
2010-től: hatalmon maradás bármilyen eszközzel
  Kész, vége, meguntam. Elegem van abból, hogy állandóan gondolkodjak mindenféle felesleges dolgokon. Belefáradtam, hogy megpróbáljak megérteni másokat, hogy több forrásból tájékozódjak, hogy érdekeljen embertársaim véleménye, és, hogy ne adj' Isten, értelmesen próbáljak vitatkozni tényeket fel…..
dsts 2019.07.11 10:19:21
@midnight coder: 2006-ban a szocik egészségügyi és oktatási reformba akartak kezdeni. A Fidesz erre népszavazást kezdeményezett, és ezerrel kampányolt, nehogy meg lehessen valósítani. Bejött nekik.

Ehhez képest ma több hónapos sorbanállás van a műtétekhez, és az ellátás közel sem ingyenes, ha beleszámolod a hálapénzeket és azokat a tételeket, amit a betegnek kell fizetnie.
A felsőoktatásban pedig lassan Európa egyik legdrágábbja lesz, főleg ha a színvonalat is beleszámolod.

Tehát a Fidesz ellenzékként mindent megszavazott, ami népszerű volt, még akkor is, ha csődbe vitte az országot, de ha valami kicsit is népszerűtlen volt, nemcsak leszavazta, de még ellenkampányt is szervezett, még akkor is, ha ezzel hosszú távon ártott az egész országnak.

Abban igazad van, hogy az ellenzék nem felelős a kormány cselekedeteiért, de azt igenis számon lehet, sőt számon kell kérni rajta, amit ellenzékként tesz.
dsts 2019.07.11 10:33:35
@Ganter Joe: Egy országot nem tesz erőssé az, hogy külföldön dolgoznak a polgárai. Jugoszlávia sem volt erős. Jobban éltek, mint a keleti blokk, mert nem volt nyakig benne a KGST-ben és nem hagyta, hogy Moszkva irányítsa.

Nem külső "valakik" verték szét az államukat, hanem a belső feszültségek. A "szocializmus" alatt nem tudtak kiéleződni a kulturális és vallási feszültségek, de amikor széthullott a keleti blokk, a régi ellentétek mellett pont az tett be Jugoszláviának, hogy nyugati rész gazdag volt, a keleti meg tök csóró, mert addig csak abból éltek az emberek, hogy néhányan nyugaton dolgoztak, és abból a pénzből könnyedén eltartották az otthoni családot :)
Alig 5 nappal a nemzetközi sajtószabadság napja előtt (melyet az ENSZ május 3-ra tett), érdemes áttekinteni ezt a meghatározást és megnézni, milyen is jelenleg a sajtószabadság helyzete a világ országaiban. A sajtószabadság korunk egyik legtöbbet emlegetett fogalma, melyet rengetegen értelmeznek…..
dsts 2019.04.30 10:12:21
@MAXVAL bircaman közíró: Milyen kár, hogy elmúltak azok a szép 50-es évek, amikor még nálunk is teljesen a nép kezében volt a sajtó. De, ha Vezérünk a jó úton tart minket, nemsokára újra feketében pompázhatunk a hasonló térképeken. Ugye, Birka elvtárs?
Tehetetlen óriásnak tűnik az európai kereszténydemokrata pártokat tömörítő EPP, mivel képtelen eldönteni, hogy megtűr-e a sorai között az olyan populista politikai erőket, mint például a Fidesz. A magyar kormánypárt néhány napja sokadik alkalommal szegte meg azt az ígéretét, hogy elfogadja a…..
dsts 2019.02.27 09:52:39
@midnightcoder2: Kéretik mindent a helyén kezelni. Összehasonlíthatod a 200 évvel ezelőtti Nyugatot a maival, és mondhatod, hogy nem volt liberális, csak hülyeség. Hasonlíts inkább össze a 200 évvel ezelőtti világ többi részével, és máris liberálisnak fog tűnni. Gyorsabban is fejlődött, mint Kelet-Európa, vagy Afrika és Ázsia.

Amerikát a szabadság tette naggyá. Rengetegen vándoroltak be a vallásszabadság miatt, és rengetegen gazdagodtak meg a szabad piac miatt. És lehet, hogy az 50-es évekig nem ülhettek le a négerek a fehéreknek fenntartott helyekre, de Európa közepén, többek közt Magyarországon is, a 40-es években a Zsidókat, cigányokat és négereket nem csak nem engedték az árják közé de összegyűjtötték és gázkamrába küldték őket.

A nyugatot pedig nem féltem, hogy "töpörödik, öregszik, pusztul", már Rákosi és Kádár idejében is hanyatlott, mégis egyre jobban lemaradunk tőle.
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
dsts 2019.02.05 10:52:07
@GNDL: A promoban pont a posztkomcsi elitet ekézték. Legalábbis azt a felét, ami éppen kormányon van.
Munkásmozgalom munkások nélkül? Korábbi írásunkban már kerestük az okait, hogy Miért nem érdekli a dolgozókat a 400 órás "rabszolgatörvény"? Amit a Fordulat, szociáldemokrata magazin is szemlézett. Ha már a túlóratörvény a politika legfontosabb témája, érdemes átnéznünk, hogy mit közöl még a témában…..
dsts 2019.01.21 09:20:06
@Sergei Alexis: És milyen jól sikerült! A matektanárként végzettek nagy része ma informatikusként dolgozik. A gyerekeimet meg majd küldhetem magániskolába, ha azt akarom, hogy használható tudást szerezzenek. Csak nekem nincs erre évi több millió forintom, mint a NER lovagoknak. De hozhattam volna példának az egészségügyet is.
Eközben a közigazgatási vízfej nem csökken, hanem nő. És az egész kontraproduktív, mert ha az alacsony béreket használják arra, hogy leépítsenek, akkor az értelmesebb és szorgalmasabb emberek fognak lelépni, akik boldogulnak a versenyszférában. A közigazgatás meg tele lesz idiótákkal. És ezek intézik a mi ügyeinket. Hurrá!
Csinos önfeljelentést tett Peter Knoll a Gundel ügyvezetője egy a 24.hu-nak adott interjújában. Amikor így fogalmaz: „A Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”   Mint emlékezetes, a múlt héten derült ki, hogy…..
dsts 2019.01.15 12:07:59
@paraszthajszal: Látom még mindig nem érted a problémát, illetve a különbséget a profit orientált viselkedés és a korrupció között.

Íme néhány példa a korrupcióra:
1. Itt van 5 millió egy nokiás dobozban, cserébe 50 millióért megkapok egy 100 milliót érő önkormányzati ingatlant
2. Felépítem a 100 milliót érő házad ingyen, cserébe 10 milliárdot számlázok az államnak egy 3 milliárdért megépíthető stadionra
3. Enyém a koncesszió és adókedvezményt is kapok, cserébe magánemberként támogatom a pártalapítványt.
4. Évente te és minden haverod 200 ezret spórolhat a menzán, cserébe dupla áron számolok el több milliárdot a közpénzből fizetett rendezvényeken.

A Gundel menza korrupció? Igen. Probléma? Igen. Ez most a legsúlyosabb Magyarországon? Messze nem. De ettől még nincs rendben. Mint ahogy attól sem, hogy előfordult már máskor vagy máshol is.
dsts 2019.01.15 12:12:26
Csehország első számú exportcikke, Eva Herzigová szupermodell ismét bugyira vetkőzött. Ezúttal a Yamamay kampányában láthatjuk viszont a cseh modellt, aki tagadhatatlanul jól néz ki, de mégsem tudja überelni az 1994-es Hello Boys!-os divatanyagát. Ami annyira merészre és figyelemfelkeltőre…..
dsts 2018.11.15 13:18:57
@maxval balcán bircaman: Tudom. A főemlősök és a párosujjú patások elég távoli rokonságban állnak egymással :-)
A Lehet más a Politika képviselője, Keresztes László Lóránt 18. alkalommal is benyújtotta a javaslatot, amely az ügynökakták nyilvánosságra hozására szólítaná fel a kormányt. 18-szor szavazták le, és senki nem érti hogy miért is ennyire fontosak ezek az ügynökakták, az a múlt, és amúgy is kit…..
dsts 2018.10.31 16:04:31
@G.Tibor: Az Ellenzéki Kerekasztalnak nem volt része az LMP, de az SZDSZ igen, és ők is nyilvánosságra akarták hozni az ügynökaktákat. Ők is többször is benyújtottak erről törvényjavaslatot, amit a Fidesz még liberális pártként is leszavazott az MSZP-vel és a "Tetszettek volna forradalmat csinálni" MDF-fel karöltve.

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: "Megyó" a saját seggét próbálta menteni az SZDSZ korrupciós ügyeivel. De nem sikerült, mert ezekben az ügyekben az MSZP is nyakig benne volt (sőt sokszor a Fidesz is - pl. belvárosi ingatlanok, parkolós cégek, stb.), ezért párton belülről is megpuccsolták.
Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek...
dsts 2018.10.25 16:19:32
@$pi$: "Ha valamelyik ismerősödbutaságot csinál és meg akarod állítani, akkor az azt jelenti, hogy az ellenséged? Ha a gyerekedetmeg akarod állítani, hogy ne szaladjon ki a busz elé, akkor az ugyanaz, mintha azt mondtad volna, hogy a gyereked az ellenséged?"

Most az egyszer egyetértünk. Brüsszel kiadott egy állásfoglalást (nem az elsőt), hogy a magyar kormány hülyeségeket csinál. Még Orbán szövetségesei szerint is. Erre a Fidesz elkezdi tépni a száját, hogy Brüsszel a Sorosista ballib összeesküvés hatására Magyarországra támadt, mert ellenzi a bevándorlást, "Állítsuk meg Brüsszelt!". Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.
Egyszer volt, hol nem volt, 50 ezer évvel ezelőtt volt egy neandervölgyi n és egy gyenyiszovi férfi. Kapcsolatukból kislány született.  Ma egy kis csontdarabja bizonyítja az emberi faj két fajtájának kapcsolatát. „Ez az első alkalom, hogy megtaláljuk a két csoport közvetlen leszármazottjának…..
dsts 2018.10.12 09:57:54
@Mr. Neutron: Az oroszban egyáltalán nincsenek latin betűk ;-)
A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt...
Orbánnak állítólag a bevándorláspárti politikusok az ellenségei, pedig valójában Európában ma már ő az egyetlen, aki fenn akarja tartani az ellenőrizetlen, illegális migrációt. Nem véletlenül: a hatalma függ ettől...
dsts 2018.09.19 11:44:11
@Rettegek mert ballib vagyok: Ha Orbán ekkora nagy szent volt 89 előtt, akkor miért fúrt meg az MSZP-vel karöltve minden eddigi kísérletet az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról? És nem csak most, hanem már 90-ben is, amikor még a Fidesz nem volt tele ex-MSZMP-sekkel.

És nehogy a személyiségi jogokkal gyere, mert a Fidesz már minden ellenzéki politikust megpróbált lejáratni, akinek (vagy akinek a családjából valakinek) bármilyen köze volt valaha kommunista vagy "Soros bérenc" szervezethez.
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
dsts 2018.05.31 09:29:45
@maxval balcán bircaman: "Felszólítunk, légy modern. Létesíts leszbikus kapcsolatot, drogozz. Ne légy klerikálfasiszta, támogasd a meg nem szükelett csecsemők irtását. Továbbá áraszd el az országot idegenekkel."

Kedves Birka, ne légy demagóg:
- Az, hogy vállald fel ha homoszexuális vagy, és ezért ne büntethessen senki, nem homoszexualitásra buzdítás.
- Az, hogy a drogosokat nem büntetni kell, hanem segíteni a leszokásban, az nem dogozásra buzdítás. Ahogy az sem, hogy a drogozás következményeiről és veszélyeiről fel kell világosítani a gyerekeket, ahelyett, hogy homokba dugnánk a fejüket.
- Az sem klerikálfasizmus, ha valaki nem akarja, hogy az egyház beleszóljon az állami ügyekbe, és kötelező legyen a vallási oktatás. Aki akar, nyugodtan járjon templomba és szombati iskolába, és nyugodtan fizessen a saját pénzéből a kedvenc egyházának.
- Az sem csecsemőirtásra buzdítás, ha amellett vagy, hogy a bármilyen okból abortusz választó anyák biztonságos körülmények között tehessék ezt meg, ne otthon próbálkozzanak kötőtűvel.
- Az ország idegenekkel való elárasztásáról meg csak egy adat. Évi 1300 menekült (Soros amúgy ellenzi a kvótákat) szemben a 4 éves letelepedési kötvény program 20'000 bevándorlójával, és az egyszerűsített magyar állampolgárságot kapott Oroszokkal és Ukránokkal.
dsts 2018.05.31 10:00:52
@Rettegek mert ballib vagyok:
Te csak rettegj tovább a ballibektől, homokosoktól, drogosoktól, Sorostól, Brüsszeltől, az afrikai kannibál migránsoktól és még ki tudja mitől.

Én inkább a napi problémáimmal foglalkozom: a két gyerekemet autóval oviba vinni, mert Budapest közepén nincs sétatávolságra óvoda. Gondolkozom, hogy hova járjanak majd iskolába, ahol lesz még matektanár, aki nem ment el ötször annyiért programozónak. Gyűjtök öregkoromra, mert a Manyupot lenyúlták, és az állami rendszer be fog dőlni addigra. A gyerekeim támogatásában meg nem bízhatom, mert akinek manapság esze van, külföldre megy egyetemre, ahol olcsóbban és magasabb színvonalon tanulhat. És aki kint tanul, és ott végzi a szakmai gyakorlatát, nem biztos, hogy hazajön.

Ha kormányunk a fent vázolt problémákat megoldja, akkor majd tépheti a száját a több több gyerekről. Szegény környezetvédő köztársasági elnökünk bábunk úgy sem fog szót emelni a világ túlnépesedése miatt.
dsts 2018.05.31 14:49:04
@maxval balcán bircaman: "Téves. Az ógörögöknél szinte knyszer volt homokosnak lenni. "

És mégis volt természetes szaporulat. Akkor te most ezt javaslod? :)

Ja nem, benéztem. A büdös lippsik akarnak mindenkiből homokost csinálni.
Feltűnő a különbség: ha Orbán Viktor igyekszik pökhendien kikerülni a riporteri kérdéseket, akkor saját lakájmédiájában ő a legnagyobb király, ha azonban egy ellenzéki politikus teszi ugyanezt, akkor tök jogosan teszik fel a kérdést: mégis hogy képzeli ezt? Ezen felbátorodva nézzük meg, milyen…..
Nem kell mindig ordas, lólábkilógató hazugságokra gondolni az állami propaganda kapcsán. Sőt, a most bemutatandó példa épp azt igazolja: a legaljasabb módon manipulál az adónkból fenntartott, állami hírügynökség...
dsts 2018.05.23 08:46:34
@Womb Raider: Te most komolyan egymás mellé teszel egy blogot és egy állami hírügynökséget? Nooormális? A következő az lesz, hogy ha XY megírhatja kommentben a magánvéleményét, akkor miért ne csinálhatná ugyan ezt az MTI?
Évtizedek óta beszédtéma az egyes médiatermékek politikai kötődése, a vak is látja, hogy az jobbos, ez balos, amaz pedig arra forog, amerre a szél fújja. Tény és való, a médiának óriási súlya van minden ország életében, az újságírói világnézet és politikai kötődés elementáris erővel, sokszor mégis…..
dsts 2018.04.30 11:41:49
Azért van itt egy két apró csúsztatás és trükk.
TV: 34% TV2+MTVA kontra 24,5% RTL - ebből azt kihozni, hogy a TV-ben a kormánykritikusok vannak túlsúlyban azért kicsit meredek. 34% kormányszócső egy alapvetően semleges, és természeténél fogva kormánykritikus (Gyurcsányék alatt is az volt - ez akkor nem háborította fel a jobboldalt) 24,5%-kal szemben. És ehhez még hozzá kell tenni, hogy a kicsik nem tudnak saját hírműsorokat szerkeszteni, tehát simán az MTI híreket, vagyis a kormánypropagandát nyomatják.

Rádió: nem véletlen, hogy az "enyhe" kormánytúlsúlyt itt nem kör diagrammal szemléltette a szerző

Nyomtatott sajtó: Asszem itt sem véletlen, hogy hanyag eleganciával félresöpörte a témát. A napi 20-30 ezres szám meg vicc, miközben sokkal nagyobb példányszámú pletykalapokból is migránsos rémhírek folynak.

Net: a kormánynak valóban nem sikerült olvasott saját portált létrehoznia. Vagy megvennie (Origó). Az okok hasonlóak mint a MTV1 nézettségénél, ami hiába kötelező minden kábeles csomagban, senki sem nézi, mert szar. A neten mindenki azt néz, amit akar. Ellenben ha a kommenteket is nézzük, egyértelmű, hogy mennyi pénzt tol ebbe az "iparba" a Fidesz.

De a fő csúsztatás a szokásos Fideszes narratíva: aki mindenben a mi véleményünket szajkózza az barát, aki bármilyen apróságról is mást gondol, az hazaáruló külföldről fizetett ellenséges ügynök.

Amit én ebből a cikkből látok:
1/3 központilag vezérelt totál Fidesz
1/3 többé-kevésbé független
1/3 apolitikus