Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blackgnes

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország észak-nyugati térségében (legfőképp) már ismeretes a győri Inhalator zenekar. A bandatagok ismét megmutatták, hogy van sütnivalójuk. Július 10-én megjelentették kislemezüket, a Neglectia-t. Kettő dalt adtak nekünk ezzel, de csoda jó szövegvilággal és hangzással! Avagy a kevesebb néha…..
Vajdaság. Szabadka. Zene. Gitár. Roncsák Marcell. Határtalan lelkesedés. Sok tehetség. Kismillió gyakorlásra szánt idő. Giganagy kitartás. Odaadás. És talán a legfontosabb, a szenvedély. Ez minden, ami megalkotta fiatal zenészünket...
Nem túlzok, ha azt mondom, Észak-Vajdaság keményebb metal világának bevezetéséért az egyik felelős a zentai Ashen Epitaph, mely 4 lelkes tizenévesből állt össze 2003-ban, s napjainkig rengeteg helyre eljutva, rengeteg dolgot elérve büszkélkedhetünk velük: EP-k, demo, albumok a legthrashebb death…..
A klasszikus heavy metal vonalat erősítő budapesti banda, akik saját szavukkal élve "árvízként törtek a sivatagba". Ez a mottó a nevükként ismeretes, mint Flood in the Desert. A 2008-ban alakult együttes 2015-ben meg is mutatta a nagyérdeműnek, hogyan sodorja el az emberek száraz arcát az árvíz, az…..
A szerbiai underground emberek közt biztosan már ismertebb a Sounds of Awakening minifesztivál, mely idén 2017. május 19. és 21. között kerül megrendezésre!..
A Sequence nevű zentai (Szerbia, Vajdaság) gyökerű modern metal banda két tagjával dumáltunk egyet, ha már - ahogy ők is megemlítették - nagyrészt jobban lökik a koncertezést külföldön, mint kis otthonukban, így Magyarországon is sokan hallhattátok/láthattátok őket...
A második felvonás, mely igazából már a 11. koncertkupac volt a zentai Rin-tin-tinben. Most is, mint ahogy a szokás tartja, szombat este, becammogás, sör, havonta látott barátokkal való beszélgetés (akik minden esemény alkalmával egyre többen vannak) és zene!..
Az április 21-én kiadott "You Are We" album 11 dalából jó párhoz nyomattak klipet is már a skacok. Ezen a szép hétfői reggelen pedig beharangoztak egy új klipet, az Empire Of Silence című dalukhoz...
A szegedi öttagú Forbidden Noise-os skacok nagyon aktívak voltak az előző héten. A közelgő második EP-jük miatt való izgatottságot megelőlegezték a From Under the Grindstone dallal, illetve klippel...
Mintha a sors akarta volna így, hogy ma írjam ezt a koncertbeszámolót egy black metal buliról, április végén, kint szakadó hó társaságában. Ettől true blackebb a dolog nem is lehetne! Igazából ez egy koncertsorozat, Délvidék kis városában, Zentán, havonta megrendezésre kerülő, általában három…..
Jött és jött, villámsebességgel, nagyon finnes-skandinávosan, hozott nekünk dermesztő havazást és hatalmas tüzeket. Haragot és félelmet, békét és háborút. Ez mind benne van a nagyon friss Wolfheart albumban, a "Tyhjyys" korongban, mely a csodás március 3-án látott napvilágot a Spinefarm Records…..
blackgnes 2017.04.06 22:53:17
@tipeti: Persze, a metal atyjait nem lehet a saját "gyerekeikhez" hasonlítani, szerintem. Szóval attól, hogy egy Slayerre nyomok egy tízest, egy más évtizedből, más világból jövő zenekar is lehet tízes, mert nem egymáshoz hasonlítjuk, hanem saját magukhoz! :)
1000mods: ha nem vagy nagy stoner rock fanatikus, ez a név nem mond neked sem sokat, pont annyira, mint ahogy nekem sem... mindez idáig! Pedig ezek a görögországi skacok csak úgy öntötték elém a múlt szerdai koncertjük alkalmával a mondanivalójukat!..