Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carl Lazlo, Esq.

6 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy azt csinál, amit akar (illetve amit a tarot-kártyák előírnak). Nincs főnöke, kakas a saját (nem is kicsi) szemétdombján, állam az államban...
2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt letelepedési államkötvénnyel, ráadásul további engedélyeket kaptak a kötvényvásárlók családtagjai is. Az elmúlt években tehát gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért az Európai Unióba. A 3515…..
Carl Lazlo, Esq. 2016.06.08 09:54:21
@BircaHang Média szerkesztősége: Különösen ha az illető kém/maffiózó. Azok okozzák a lehető legkevesebb gondot.
Napok alatt körbefutott a világsajtóban a hír, hogy készül és hamarosan átadásra is kerül a világ első napenergiát hasznosító kerékpárútja. A hírt a világmegváltó csodaságoknak kijáró örömmel fogadta mindenki, ám olyan tények kerültek megkerülésre a…..
Van ez a sztori a humanitárius konvojjal, amit az oroszok küldtek át Ukrajnába –  ez az írás most nem erről szól. Ez csak az apropója.   A konvojos történet egy csomó kérdést vet fel. Az oroszok elhatározták, hogy mennek – és mentek. Vagy itt van például a Krím:…..
Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26 15:20:36
@Muzsikok közt: Akkor a szellemi fogyatékosok kedvéért mégegyszer:
"Legalábbis hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be" ( hadüzenet előtt) - igaz.
"puskalövés nélkül" - (a hadüzenet előtt gyk: 09/03) kurvára nem igaz. A harci cselekmények ugyanis 09/01-én kezdődtek.

Tudok jó fejlesztőpedagógust is hátha lehet fejleszteni a kognitív képességeidet.
Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26 15:46:50
@Muzsikok közt: jujujuj. Megint hazudsz kutya. "According to the terms of the Anti-Comintern Pact, Germany was obliged to come to the aid of Japan if a third country attacked Japan, but not if Japan attacked a third country. Nevertheless, the German government chose to declare war on the United States, partially in response to previous acts of Anglo-American cooperation such as the Destroyers for Bases Agreement, Lend-Lease, the Atlantic Charter, the hand over of military control of Iceland from the United Kingdom to the United States, the extension of the Pan-American Security Zone, etc."

Gondolom csak magyarul beszélsz és azt is rosszul, ógyhogy összefoglalom. Németország hadat üzent az USA-nak, noha erre nem volt kötelezve a szövetségesi megállapodások értelmében. Elég már ebből a náciromantikából.
Mi itt a Ténytárnál hiszünk a szabad véleménynyilvánításban, amelyet véleményünk szerint mindenki számára biztosítani kell. Hiszünk abban is, hogy véleményünket - legyen szó bármilyen kisebbségről, vagy bizonyos témában eltérő véleményű, esetleg világnézetű emberek…..
Carl Lazlo, Esq. 2014.07.30 09:54:03
@maxval, a gondolkodó birca: tehát aki zsigerből gyűlöl az jó, de aki gyűlöli a gyűlölködőket az fasz. Értem. Birlliáns logika.
Az Összefogás pártjai olyan kommunikációs csapdákat állítottak fel saját maguk számára, melyek eredménye, hogy a Fidesz ma számottevően erősebbnek tűnik, mint ténylegesen. Mindez azt eredményezi, hogy az ellenzéki szavazók maguk sem hiszik el, hogy a Fidesz legyőzhető. A HVG…..
Egészen elképesztő gyakorlatra derült fény a soproni OBI-ban. Éva férjét rajtakapták a zsebében maradt, otthonról hozott 349 forint értékű szőnyegvágóval, amin egyértelműen látszott, hogy használt. Ennek ellenére a biztonsági őr rendőrt hívott, és feljelentette a…..
Carl Lazlo, Esq. 2012.04.17 17:24:03
Annyi szép falu, város, ország meg kontinens van, muszáj neked itt autókázni? És itt lakni? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Carl Lazlo, Esq. 2012.02.29 11:45:57
@'it's cool to know nothing':

www.mvfportal.hu/data/regio/20/news/budapest%20gazdasaga.pdf

Tanulj.

Egy mondatot emelnék ki: "Az itt beszedett adóknak azonban csak kevesebb, mint 10%-át kapja vissza az államtól a 24 budapesti önkormányzat. Másként fogalmazva: Budapest a költségvetés nettó befizetője."
Ma este az Opera környékére fújja össze az ország szemetét a szél: 1. Az Operában a Fidesz és a KDNP ünnepli az új alkotmányt. 2. Odakint a demokraták tiltakoznak, a demokrácia védelmében: Magyar Szolidaritás Mozgalom gepnarancs.hu Civil Kontroll - EMD Kék Szalaggal a…..
2001. szeptember 11-én Amerikának egy új fenyegetéssel kellett szembenéznie. Most kivételesen nem a repülőgépekről és a WTC-ről van szó, hanem azokról a borítékokról, melyekben a küldemény szövegét fehér porral is nyomatékosították. 22 ártatlan alkalmazott halt meg az…..
Nem kellett sokáig várni, hogy a kormány kimutassa a foga fehérjét drogstratégiailag. A Népszabadság cikke szerint legszívesebben mindenkit börtönbe zárnának, akinek valami köze is van bármilyen droghoz. Jönnek a magánbörtönök, mint Amerikában, vagymi? Nem szeretnénk minden…..
Carl Lazlo, Esq. 2011.01.25 15:31:45
@KovA: Szép és hiú ábránd a drogmentes világ, ahol az emberek mind boldogok és teljes életet élnek. Én is maximálisan támogatom. Addig is arra kell törekedni, hogy a lehető legkevesebben drogozzanak.

DE.

A tiltás sajnos nem működik, még olyan országokban sem, ahol nagyságrendekkel több pénz van rá (és működő, hatékony rendőrség). Ha pedig háborút hirdetnek ellen azzal a bűnözőkön kívül mindenki veszít. (lásd Mexikó)

Na ezért kell az ártalomcsökkentésre, a felvilágosításra költeni, valamint arra helyezni a hangsúlyt, hogy az emberek jobban éljenek.
"A magyar rockzene legnagyobb ikonikus alakja. Karrierje 22 évvel ezelőtt kezdődött. Azóta 24 magyar albumot és 6 angol nyelvű CD-t adott ki, amikből 18 arany vagy platina lemezzé vált. Ő az egyetlen rock sztár, aki Magyarország legnagyobb arénáját, 10 alkalommal töltötte…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.11.26 14:35:39
A balatonvilágosi Club Aliga történetét biztosan  mindenki ismeri: 2006-ban ötödszörre is meghirdette eladásra az KVI. A pályázatot egy direkt az Aliga miatt létrehozott izraeli projektcég, a PRO-MOT Hungária Kft. nyerte, 2007. március végén írták alá vele a szerződést,…..
Engem tegnap munkába indulás után egy perccel egy régi fehér merci majdnem oldalba kapott balaról jobbkezes kereszteződésben, még szerencse, hogy balra is szoktam nézni, ilyen helyen is, pont az ilyenek miatt. A sofőr mentségére legyen mondva, hogy miközben elhaladt előttem, intett…..
Különösen lassú felfogásunknak köszönhető, hogy eddig még nem esett le nekünk, hogy Szabó Patrícia mégis min munkálkodik. Mivel  most egészen egyértelművé tette, nyugodtan fel lehet hangosan is röhögni amikor feltűnik a képernyőn. Patrícia akar a magyar Carrie Bradshaw…..
A.-nak elrepedt a bokája, utána meg megbüntették, így olvasónk elkerülhetetlenül feltette a Nagy Téli Homárkérdést: miért büntetnek szabálytalan parkolásért a közterületfenntartók olyan helyeken, ahol az autósok éppen azért kénytelenek tilosba állni, mert a szakemberek…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.02.11 12:12:32
Ajjaj, nem akarom, hogy mindent elborítson a politika, még a végén az összes ifjúszoci kikér magának valamit a bögréért, de most ezzel azt hiszem, muszáj egy kicsit foglalkozni: zöldbank. Az Indexen olvastam először, hogy a Fidesz elnöke kormányra kerülése esetén létrehozna egy…..
Az egyik legalapvetőbb szerszám. Vannak olyan műveletek, ahol sem a krova, sem a légkulcs, sem bármilyen alternatív megoldás nem jó, ilyenkor jöhet a klasszikus csillag-villás kulcs. A legjobb persze, ha komplett szettünk van, monjuk ötöstől negyvenhatig, de valljuk be, ez egy átlag…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.02.08 12:32:45
Sárdobáló Vagyonadó 2010.01.28 07:00:00
Az AB tegnapi határozata nyomán többen felhördültek. Azonban azt senki nem kritizálta, hogy az Alkotmánybíróság alapjában véve semmi kivetnivalót nem talált a vagyonadóban. Pedig a vagyon megadóztatása olyan kérdés, amelyre nem szabad legyinteni. Hiszen sokan vannak, akiknek adott…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.28 11:17:23
@Horváth Andor Márton: Már nem azért, de ki nem szarja le? Adja el, vegyen kisebbet, béreljen blabla. Téged érdekel az én megélhetési problémám? (ráadásul, úgy hogy van egy nagértékű vagyontárgyam, amit nem akarok pénzzé tenni (elvi okokból), de amúgy nyomorgok).

Amúgy 30 millás lakásra az öröködsödési illeték 1,5 milló ft. Azt hogy fizeti ki a minimálbérből?

Ja, és fenntartani, hogy fogja? A minmálbérből? Mennyi az most? 68 ezer? 30 rongyot minimum kifizetsz rezsire, de inkább többet, a maradék 38-ból fog megélni? Ha meg vállalkozóként van minimálra bejelentve akkor meg szintén elmehet a francba.

Egyébként is eléggé sántít a példa, az emberek hány százaléka ilyen? 1-2?
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.28 13:36:28
@kolbenheyer: Nem azért kell(ene) adót fizetned a lakásod után, mert az állam nem tudja behajtani az szja-t, hanem azért, hogy kevesebb adó terhelje a munkabér jellegú kifizetéseket. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ez miért jó.
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.28 17:42:07
@kolbenheyer:

Oké.
1. Ha drága a munkaerő, akkor kevesebben tudnak dolgozni, mert az általuk megtermelt javak a globális piacokon kevésbé versenyképesek.

2. A vagyonadónak pont az a lényege, hogy azok fizetnek többet, akik jelentős(ebb) a javakat birtokolják és nem azok akik megpróbálják megszerezni a javakat. Tehát nem azzal rendezi az egyenlőtlenségeket, hogy nem engedi, hogy megszerezd a javakat, mint a bért vagy a fogyasztást terhelő adók. (ügye ha több a bért terhelő adó akkor kevesebb a bér, abból kevesebbet tudsz fogyasztani, felhalmozni).

3. Természetesen bővül az adóztathatók köre is bővül, mert sajnos Mo-on több embernek van lakása, mint munkája. (2007 eleje: 4,2 vs 3,9) szopás.
Már nagyon rég nem volt semmi új játék, pedig a pusooy már mikor megcsinálta az új játékát a Farmer's Daugthert.        Ebben a játékban egy utazó ügynök szerepébe bújva ronthatjuk meg a földműves naiv és szexuálisan tapasztalatlan…..
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.20 14:32:14
Bigyóblog Wifiből áram? 2010.01.12 15:13:09
Elsőre nem hittem. Másodszorra sem. Arról van szó, hogy bemutattak egy kütyüt a CES-en, mely vezeték nélkül tölt fel akkumulátorokat. Ha jól értem, ha az Airnergy wifit talál, képes valahogy árammá alakítani és feltölteni az aksit. A CES-en ki is próbálták, egy 30 százalékon…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.12 15:52:47
Sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a kisebb-nagyobb javításokhoz elengedhetetlen, vagy legalábbis ezekhez komoly segítséget nyújtó, relatíve olcsón beszerezhető szerszámokat, eszközöket. Volt nekünk már WD-40 napunk, ahol kissé belemélyedtünk az "ezerfunkciós…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.11 11:54:07
Vagy valami. Legalábbis az értelmetlen börtönbüntetés helyett pénzbírsággal lerendezett személyes használatú drogmennyiségek elérték az emberi fogyasztásra jellemző, mondhatni életszerű szintet: A január elsején életbe lépett szabályozás értelmében 15 gramm marihuána,…..
Carl Lazlo, Esq. 2010.01.04 15:24:21
@scv: Azért ez egy klasszik hozzászólás volt... Gratulálok a kedves szüleidnek, hogy ilyen okos gyereket sikerült nevelniük.
December hetedikén nagyon fontos döntést hozott az Országos Választási Bizottság. Elutasította Szepessy Zsolt népszavazási kezdeményezését arról, hogy tartsanak-e országos népszavazást a szociális kártya bevezetéséről. Ezzel - egyelőre - útját állták a segélyezési…..