Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sese

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsőre furcsának tűnhet, hogy mi köze a blog.hu-nak és a Facebooknak egymáshoz, de ha jobban belegondolsz, akkor a két szolgáltatás sok helyen csatlakozik egymáshoz a Like gombokon túl is. Sok bloghoz tartozik már Facebook rajongói oldal, ahol megosztjátok posztjaitokat, teszitek…..
Sokkal több gyerek jut szeptembertől ingyen ellátáshoz a bölcsődékben és az óvodákban. Az új szabályozás szerint számít a jövedelem, és például azokban a családokban, melyekben az egyik gyerek tartósan beteg, vagy fogyatékos.Ki kaphat ingyen menzát? Aki eddig rendszeres…..
Az utóbbi napok migránsmizériája kapcsán, bárhova fordulok, mindig ez a kínzó kérdés üti föl a fejét: Miért nem eresztjük már tovább a bevándorlókat? Ezt kérdezik maguk az érintettek, ezt kérdezik a szolidaritásról fátyolos szemű, baloldali migránstutujgatók, és ez…..
sese 2015.09.05 00:59:23
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
miért nekünk kell leállítani?? Mik vagyunk mi Dugonics Tituszok? Hagyjuk a nagyobb országokra. Ha ők nem veszik magukra ,akkor mi miért? Vagy te tudod a megoldást? Hajrá , Menj az országgyűlési képviselődhöz. Ja hogy le sem szarják a véleményedet?

"Mo. csak magára számíthat ebben. Le kell állítani a további beáramlást, erre kellene koncentrálnia Orbánnak. A nyugat csak jelképesen hajlandó segíteni."
sese 2015.09.05 01:03:48
@Szemita Anti: valószínű jobban járnánk, de akkor is kicsi gazdasági erő lennénk.
1933. március 23-án a náci Németországban megszavazták az ún. felhatalmazási törvényt. A törvény törvényalkotó jogkörrel ruházta föl a végrehajtó hatalmat, hogy törvényt alkosson. Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek teljhatalmat biztosított.   Égünk, mint a…..
sese 2015.09.05 00:39:32
@Pöff: Ugye nem lenne baj ha téged is bezárnának egy náci LÁgerbe, mert a birkák nyugodtan tűrik.
sese 2015.09.05 00:49:56
@György Berta: a törvény nem tiltja. Egyezmények vannak és az nem a nagyítóval keresést határozza meg módszernek. Azt a problémát a kormánydöntés generálta magának. De továbbra se várjunk szakértői kormányt , mert másban sem az. Így az általa generált probléma megoldására, újabb problémát fog létrehozni. :-( Szabályokat akarsz követni? Akkor ne hozz újakat olyanban amit nemzetközileg már elfogadtak és amihez nem értesz,. Főleg ne olyant amiben negatív érzelmek vezetnek.
Az, hogy az Orbán-kormány nem a menekülteken akar segíteni, azt már régóta sejtjük. A menekültügy ma Európa egyik legégetőbb kérdése, amelynek nincs gyors megoldása, még akkor sem, ha valaki komolyan azt szeretné, hogy a világ egy kicsit élhetőbb legyen. Ám az Orbán-rezsim…..
sese 2015.09.05 00:23:11
@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
egy halt meg??? Ja mert a többi 70-et meg hidegre tették az autóban.
A válsághelyzet nem én találtam ki a helyzetre, a kormányunk. Én csak lefordítottam magyarra, bár birkanyelvre a google sem fordít. Most is megtehetné Orbán hogy továbbviszi a nyugati határra , aztán nem csinálna nekünk és magának sem akkora felhajtást. Vállalja be a cselekvést ne csak dumáljon és német segget nyaljon. Nekem nem fáj ha a németekhez megérkeznének, az utazók is ezt szeretnék. Hajrá! még az eu menekült napidíjról is lemondanék. Ja hogy akkor abból nem lesz mit levámolnia a kormányközelieknek? Vagy azt hiszitek egy kapitalista rendszerben hogy valami az emberekért van és nem a pénzért?
2014-ben Magyarországon átlagosan 960 euró volt négyzetméterenként az új lakások ára. Ez 25 százalékkal marad el a cseh (1200 euró) és mintegy 15 százalékkal a lengyel lakások (1100…..
Igazságosabb és átláthatóbb lesz a segélyezési rendszer, az átalakítással valóban azok jutnak majd támogatáshoz, akik ténylegesen rászorulnak – ígérte a magyar kormány még múlt év végén, amikor döntöttek a szociális segélyezési rendszer átalakításáról. Az eredmény…..
sese 2015.08.06 18:11:38
@dukeekud: A kérdésre nem válaszolsz, és még "hülyeduma"-zol?

Több kérdésemre kérlek ne is próbálj válaszolni, a nem témához tartozó félredumálásod nem nemzetgazdasági érdek. Agitálásod, propagandád, Meddő teljesítmény.!

Előzmény:
"Ha annyira repül a gazdaság, miért nem lehet annak hasznát az emberekre fordítani, mégpedig oda ahol valódi szükség van rá! ????? Akkor mire fordítják ??? "

Nem kell a hulye duma. Az orszag rosszabb gazdasagi allapotbol indult mint amiben a gorog vannak, es ahhoz kepest zsenialis az amit az Orbanek csinaltak.
Van meg hova fejlodni, de egyenlore boven megelegedhetunk azzal, hogy nincs az orszag totalis csodben.
sese 2015.08.06 18:19:52
@Kivlov:
Az hogy te nem tudod mit kezdjél velük az csak annyit jelent hogy te az emberi erőforrásokat, képességeket nem tudod kihasználni. A gyengeségedet minek hirdeted??
Nagyon sokan , nagyon sok mindent meg tudtak tanítani nekik. Az hogy a politikusok oktatáspolitikája nem megfelelő, azon nem kell csodálkozni. Ehhez sem értenek. Az viszont szégyenletes hogy akik értenek hozzá azokat nem hagyják érvényesülni.

"A nem idén barnultakat mire képzed, kik írni se tudnak, nincs meg 8 osztályuk sem, és max 40 évesek? semmire. "
sese 2015.08.06 18:27:36
@Le Orme 2:

Egy kicsit tájékozódj mit is is jelent az alanyi jog.
Miért hozták létre, és ha megvan akkor nem mondasz több hülyeséget.

Ha szerinted indokolatlan juttatások azok amelyek segítségével az emberek nagyon szűkösen de továbbra is ételhez tudnak jutni, az hogy ne legyenek tömegesen hajléktalanok , akkor a képviselődnek javasold a szigorú feltételek további szigorítását. A világháború előtt a nácik is ilyen gondolatokat fogalmaztak meg... Több milliárd ember tudja mi lett az eredménye. :-(

"Az ember az állatvilágból az eszközhasználaton kívül azzal emelkedett ki hogy az öregeket, rászorulókat is felkarolta. Azaz emberséges volt. Nagy gáz a magát kereszténynek valló emberekre, politikusokra pláne az amit most művelnek."

Összetéveszted a valóban rászorulók indokolt segítését az alanyi jogon járó indokolatlan juttatásokkal. Az előbbi emberséges, az utóbbi társadalomromboló.
Igen, várhatóan 150 milliárd forintba fog kerülni. És igen, fogy a népesség, ami a felosztó-kiróvó rendszer miatt probléma. Ezeket hallottuk százszor már. De azért legalább ízleljünk meg néhány szintén kapcsolódó adatot, statisztikát, tényt. Magyarországon a fiatalkori…..
Azt nem tudom, hogy a germánium zuhanyrózsa vagy a benzines láncfűrész oké-e a megveszed.hu kínálatából, de az biztos, hogy a drónjukat trükkösen árulják. Olvasónk elég kemény leckét kapott az élettől, de ha már volt annyi vér a pucájába', hogy megírta az esetét mások…..
Az Alapjövedelmet már egy államilag finanszírozott blogon, az MTVA blogján is támadja egy írás, egyenesen a Fidesz-közeli Századvég köreiből. A szerző, Bunford Gerda, erősen indít: lekommunistázza az Alapjövedelmet, amit pedig a legutóbbi finn választásokon győztes jobbközép…..
sese 2015.07.01 12:32:27
@Pipas: Az a baj hogy az emberek félnek az ismeretlentől, az újtól az igazi változásoktól. Így irtottak ki, vagy sodorta a kihalás szélére nagyon sok állatfajt is.

A számításokat neves közgazdászok (FOntos! politikai nézetektől függetlenül) nem csak Magyaroszág esetén végezték el hanem sok-sok másik ország esetén is. Az eredmény mindenhol az hogy be lehet vezetni.

Pontosabb számítások vannak mint amit a kormányunk bármelyik projektje fel tud mutatni.

Szóval ez csak szándék. Szándék a jobb jövőért.
Egykori minisztériumi épület (Tbiliszi, Grúzia) Ha visszagondolunk az előző évszázad épített örökségeire, sok mindenkinek elsőre a kommunista "gótika", illetve a szovjet ipari építészet "remekei', a szocialista realizmus otromba, monumentális emlékei juthatnak eszébe. Sajnos…..
A magyar nyilvánosság intézményrendszere sikeresen táplálja azt a látszatot, hogy van egy nagy baloldali és egy nagy (bár most már halványuló) jobboldali párt, holott akinek van szeme, az láthatja, hogy a fő törésvonal nem ez a magyar politikai rendszerben. Az említett MSZP (és…..
C64 RuL3z In Memoriam 1541 2010.06.25 01:41:00
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy floppy drive... Nem szokványos drive volt ő, még ha ez elsőre nem is látszott rajta. Érezte ő különcségét, és cseppet sem élvezte a világ fürkésző, kíváncsi szemeit. Kicsit szomorú is volt, mert sehogy sem tudta túltenni magát azon a…..
Forex tipp Pihen a blog 2010.08.18 20:53:00
Lassan 1 éve kopogtatom változó intenzitással a billentyűzetet. Szerintem közepesen rossz eredménnyel, ezért úgy döntöttem, hogy elküldöm a blogot szabadságra. Asszem végleg. Ebben a formában nem volt működőképes a nézettség azt mutatja. Nem is tudtam megfelelő tartalmat…..
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
sese 2010.02.03 18:57:57
@tekiteki: Nem az arány a fontos.
A változtatáshoz, változtatási szándék, kompromisszum és együttműködés kell.

Ez az, amiről egyik Országházban csücsülő politikus sem tett tanúbizonyságot.

Ebben kellene változni! Mert mi lesz a következő választásokon ha nem lesz 2/3. ? Megint megy a levesbe mindenki, mert továbbra sem lett a gondolkodásmód megreformálva?
különCvélemény Sztrájkoljunk! 2008.07.14 08:58:00
Bevallom, én már meg sem tudom számolni, hanyadik vasutas sztrájk zajlik ezekben az órákban. De mintha tegnap este a hírekben a nyolcadikról beszéltek volna - tavaly ősz óta. Nincs jelentősége, csak annyi, hogy nem az első, és nem a második.Sztrájkolnak, mert - szerintük - kevés a…..
sese 2008.08.06 12:51:34
Ki mondta hogy annak jár sokszázezer forint akinek van 3 diplomája? Persze rajtad kívül.

Ha már több mint 1 éve dolgozol ott ahol, nem hiszem hogy te annyira birka lennél hogy annyi fizetést kapnál most, mint a szerződés megkötésekor. Remélem te leszel az első aki több év után is a főnökének azt mondja: "Én kérem a szerződésben foglaltaktól nem térek el, és ezért az infláció követést sem kérem." LOL.

A sztrájk az egy törvényes lehetőség, ha neked ez nem tetszik vagy nincs rá lehetőséged, és mint mondottad nem kapsz elég pénzt, juttatást a munkádért, van más lehetőséged is. De ahhoz ki kell nyitni a szádat! Ne várd hogy sültgalamb essen a szádba,hogy a munkaadód menjen oda hozzád :szeretnék Önnek több fizetést adni. Nyugodtan írd le a reális igényeidet, szedd össze hozzá a lehetőségeket, érveket és nyugodt hangnemben is megbeszélheted a vezetőddel. De ehhez mint mondtam, tátogni kell.

Próbáld meg becsülni azokat az embereket akik kiállnak magukért, akár önzetlenül másokért, és nem néma bárányként viselik bármi is történik körülöttük. Ha nem lettek volna ilyen emberek akkor te is rabszolga lehetnél most mint az Ókorban.

Vannak akik nem csak diplomát szereznek magolással, hanem van eszük is és használják is a fejüket. Miközben nem sikerült az agyukat átmosni egy többdiplomás=felsőbbrendűségi maszlaggal.

Remélem sikerült egy picit másik oldalról megmutatni a dolgokat, annélkül hogy megbántsalak.

Üdv.
Jenő 60 órányi szenvedés és 10 rongy kiadása (plusz TB) után elgondolkozott azon, hogy miért csak a kuyájának jár tisztességes orvosi ellátás. Az orvos neki csak annyit mondott, hogy ne igyon kólát és bírja ki, viszonthallás. (A Homár látott már olyat is, hogy …..
sese 2008.07.31 09:51:05
Almatlan Jozsi. Ha komolyan írtad amit írtál te egy idi@ta vagy. Ha annyira nem ismersz számokat hogy hány embernek van szüksége és milyen értékben ellátásra, akkor minek téped a szád azon az oldalon hogy ez csak néhány ember lehet. Nézz utána, de ha nem megy, akkor számold vissza egy hónapra a TB köoltségeiből és az ellátottak számából, egy átlagot. Atokat az adatokat meg könnyedén megtalálod a neten. Nem akarnék neked rosszat, mert nekem is húzza a zsebemet az EÜ költség részem, de tudom hogy nem azok miatt ilyen nagy a költség akik betegek, hanem akik az ellátáshoz szükséges gyógyszereket, eszközöket fejlesztik, árulják. Még az orvosok sem keresnek valami hűde nagyon, kis hazánkban.

Kérlek mielőtt további ismerethiányban leírnál valamit, menj el a legközelebbi kórházba, és kérdezd meg "Mennyibe kerül tényköltségen egy ultrahang, röntgenfelvétel, egy vérvizsgálat, egy vírustörzs tenyészeti eredmény. Csak azért hogy ne átleg feletti esetek példáját tekintsd, mert törése rándulása, szakadások, bármilyen fertőzés gyógyszeres kezeléshez vérvétel, akár vírustörzs tenyészet is jöhet bárkinél.

Bár én vagyok annyira tudatos hogy tudnám vállalni a saját és családom költségeit, de akkor legyenek is olyanok feltételek: ne szennyezze a levegőt senki, te sem. Se a saját, se a tömegközlekedés által termelt anyagokkal. Ne permetezzenek vegyszerekkel, mert az is mérgező. Ne szennyzzétek a vizeket. Ne áruljanak akár ki mennyiségben is méreganyagot tartalmazó élelmiszereket. Ne üssenek el, Ne bántalmazzanak, Ne építsenek veszélyes járdaszegélyeket, sőt ne építsenek aszfalt járdát, mert annak gőze is mérgező. De ne készítsenek mérgező Diszperzit feltékeket,.....És az a számítógép is folyamatosan ontja magából a mérgező és rákkeltő anyagokat, amin éppen ezt a cikket olvasod. CSak te, ezek szerint nem tudod, hogy te is kockázatban élsz.

Ezeket a betegség kockázatát hordozó elemeket nem én hozom létre, és nem is az aki megbetegedik pl: rákos lesz. Mégis Ők szívják meg.

Szóval gondolkozz, mielőtt átgondolatlanul írsz le valamit.

Kérlek.