Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nő létemre

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl azon, hogy lassan másfél évtizeddel Magyarország uniós csatlakozását követően alaptételnek kellene lennie annak, hogy nyelvtudás nélkül nem indulunk külföldre munkát vállalni, mégis meglepően gyakran fut bele az ember olyan kérdésekbe, melyek azt feszegetik, hogy érdemes-e…..
Képzeljük el, hogy ülünk a Balaton partján egy finom hekk mellett, isszuk a fröccsöt, és megcsörren a telefonunk. A munkáltató hív, hogy munkába kell állnunk, meg kell szakítanunk a nyaralást. Eleget kell tennünk ennek? Vagy jogszerűtlenül járt el a munkáltató? Elsőre biztosan azt mondaná mindenki,…..
Nő létemre 2017.07.20 08:22:12
Azzal egyetértek, hogy katasztrófahelyzet esetén a bizonyos munkakörben dolgozók (orvos, ápoló, tűzoltó) behívható szabadsága alatt, de ez biztos dokumentálva is van, mikor betölti az állást.
Más esetben, pl irodai munkánál viszont szervezési hiányosság, ha az adódó problémát, munkát csak a szabadságon levő berángatásával tudják megoldani. Hiszen kell lennie a munkaköri leírás mellett egy helyettesítési rendnek is. A szabadságra menő kolléga átadja helyettesének a munkát és a céges mobilt is. Jó esetben, szerintem ennek így kell (kéne) működnie.

Volt egy főnöknőnk, akinek mániája volt az éppen szabadságon levők hívogatása telefonon. Rendetlen volt, s ha nem talált éppen egy aktát, már telefonált is, és éppen a piacon voltam, ott ért el, s a zöldséges stand mellett állva mondtam meg, hol az akta. Pedig csupán a másik szekrényt is ki kellett volna nyitnia. De hívott vasárnap dél körül is, mikor éppen ebédet főztem, hogy XY partnercégnek mennyi megrendelése volt az elmúlt fél évben.
Úgyhogy szép dolog, hogy törvényben ez meg az le van fektetve, ám szerintem leginkább a munkáltató intelligenciáján múlik, hogy azt tényleg úgy is értelmezi-e. Mert ugye lehet, hogy neki éppen az jelenti a rendkívüli helyzetet, sőt katasztrófát, ha nem találja a keresett aktát.
Ez a főnöknő mondta egyszer nekem a két hetes szabadságom előtti munkanapon, hogy jó nyaralást kíván, de 6 órán belül legyek elérhető. Hogy hogy jött ki neki ez a 6 óra, mai napig sem tudom, csak azt, hogy én bizony másik sim-kártyát raktam a mobilomba, és elutaztam Párizsba :-)
Nő létemre 2017.07.20 15:56:46
@Bambano: én sem azt írtam!
Magyarázatok, feleletek, szabadkozások. A gyerektelenek készültek. Minden alkalomra, helyzetre, évszakra és napszakra megvan a kompakt válaszuk. Nem így a gyerekesek! Nekik nincsenek előre jól megfogalmazott, tüchtig kis indoklásuk arra, hogy voltaképpen miért is kellett nekik gyerek. Mert hogy…..