Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacs_istvan

64 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Amikor belefogtam ebbe az őrületbe, az első quadcopterem - pont, mint sok más arcnak közülünk - egy Syma X5C volt. A gép már régóta nincs meg, de a hozzá adott 4 propellert nemrég adtam csak oda egy barátomnak. Anno örültem, hogy adtak hozzá, de sosem volt rá szükség, a gép könnyű volt és…..
A versenyszabályzat hamarosan publikus lesz, egyelőre még illetékesekkel való egyeztetés és kreatív kolléga miatt csúszik, de igyekszünk a lényeget kiszivárogtatni smile hangulatjel Az egyik dolog, hogy a géped tetejére fel kell tudni rögzíteni a transzopondert, azaz a jeladót, aminek a segítségével…..
Készítettünk nektek egy videót, amiben összehasonlítunk 2 viszonyal elterjedt fpv kamerát. Az olcsóbbik, egy nagyon jó ár/érték arányú, 10 dolláros kamera, a másik pedig egy magasabb minőségi színvonalat képviselő, 35 dolláros példány. Igazából mindkét modell az ajánlott tartozik, kinek-kinek igénye…..
  A Magyar Drón Egyesület az  FPVRace Hungary szakmai rendezésében, meghirdeti az első hivatalos Magyar Multirotoros Drón Bajnokságot, amelynek az első helyezettje részt vehet a Hawai csodálatos szigetén, 2016 októberében tartandó világbajnokságon. A 2016-os bajnokság első futama április 3-án,…..
Megjelent a TBS Vendetta hivatalos promó videója. Az a véleméyem, ha ez a kopter ugyanolyan minőségű, mint a Team Blackhseep eddigi fejlesztései, akkor csak jó cucc lehet. Ha nem érezném cikinek, és persze ha lenne rá pénzem, rendelnék is egyet (még csak előrendelés van) de így nem teszem. A gép…..
Bárkivel megeshet, hogy rajta felejti a csatlakozót a szemüvegen, majd bedobja a csomagtartóba, táskába stb... és azt veszi észre, hogy szeretett szemüvegének akkumulátora teljesen lemerült. Mint tudjuk, a teljes lemerülés a LiPo akkuk esetében egyenértékű azzal, hogy az eset után már csak…..
Ha valakit megkérdeznek, hogy milyen alkatrészekből áll a gépe, akkor vagy nem, vagy csak a legutolsó alkatrészek között említi a pdb-t, azaz az áramelosztót. Manapság a pdb-k szerepe a legtöbb esetben túlmutat azon az egyszerű función amelyet régebben voltak hivatottak nyújtani, azaz az áram…..
  Itt van hát a kicsike, amiről egyik előző bejegyzésünkben beszámoltam. A képen egy olyan regulátor látható, amely képes stabil 5V-ot előállítani, és emellé párosul egy 600mA érték is. Hogy azok számára is érhető legyen akik nem ássák bele magukat mélyebben ezekbe az értékekbe, az adott…..
  Nemrégiben rendeltem 2 db ilyen pdb-t a thugframes.com oldaláról, ahonnan eddig mindig csak minőségi alkatrészekhez sikerült hozzájutni. A pdb 2 szempontból érdekes. Az egyik, hogy az xt60-as csatlakozó azonnal a pdb-re forrasztható, így megspórolunk egy adag kábelt ami nehéz és feleslegesen…..
Szeptember 10-én kerül megrendezésre Magyarország eddigi legszínvonalasabb és legnagyobb drónos rendezvénye, az I. Drónverseny és Robotika Show. Az eseményen az FPVRace Hungary nem csak részt vesz, hanem a fő attrakciónak számító multirotoros FPV versenyt is mi rendezzük. Ez a nagyszabású show nem…..
Smith barátunk a rengeteg egyéb fejlesztés mellett most elkészített egy olcsó fpv kamera összehasonlító tesztet, ami 3 kamera dvr képén keresztül mutat rá az fény és színkezelés különbségeire borús időben...
A mai jó hír az, hogy a Drone Hungary és az FPVRace Hungary összeállt, mint a porcukor, hogy egy félelmetesen jó 2016-os versenyévet rendezzen nektek, azaz az ELSŐ MAGYAR FPV BAJNOKSÁGOT, amit drónpilóták vívnak egymással. A játék nem babra megy, a versenysorozat győztese -az értékes fődíj mellett-…..
A mai napi versenyt sikeresnek tekintjük. A nagy Lezúziusz oltárán áldoztunk propellert, pdb-t, kamerát, motort, antennát... szóval lesz mit szerelnünk a következő héten, de megérte. Egy számunkra igazán különleges helyszínen versenyezhettünk, jó társaságban, jó hangulatban, és ennél egy kora téli…..
Az évszakhoz képest gyönyörű időben került megrendezésre tegnap az idei év, (elvileg) utolsó előtti "hivatalos" versenye Pencen. Dacára a múlt vasárnapi bejelentésnek, viszonylag sokan jöttek el, jutalmuk egy jó hangulatú verseny volt és a penci pályán már megszokott ízletes ebéd, amely ezúttal…..
Eddig egyetlen cikknek sem kezdtem neki ennyire tanácstalanul, mint ennek. A megjelenítőkről szeretnék beszélni, de itt olyan tényezők játszanak közre, amelyek esetleges negatív tulajdonságait nem lehet kiküszöbölni azzal, hogy az ember mélyebben a zsebébe nyúl és jó minőséget vásárol. A…..
Az idei utolsó előtti, hivatalos szabadtéri verseny került megrendezésre tegnap Soponyán, ahol a környezet csodálatos, az idő pedig kegyes volt hozzánk, az elégedettségi szint elérte a 100%-ot. A soponyai verseny több szempontból is különlegesnek volt mondható. Az első olyan "hivatalos" verseny…..
Viszonylag egyszerű lenne a téma, de mégsem az. Írtam erről egy háromszor ekkora terjedelmű cikket, és még csak odáig jutottam, hogy én is egyre jobban kezdtem belezavarodni, úgyhogy az egészet töröltem, és elkezdtem újra, kicsit másképpen. Először is essen néhány szó arról, hogy hogyan is áll…..
FPV - Kamera Ezt a témát is csak felületesen vesszük át, csak azoknak tartalmaz információkat akik teljesen kezdők, a haladók, pláne a profik nemigen olvasnak ebben a cikkben újdonságokat, ők menjenek inkább repülni :) [caption id="attachment_494" align="alignnone" width="600"] Egy egyszerű…..