Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színesgumilabda

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két napja folyamatos a balhé a Városligetben, a Pecsa körül: az Ingatlanfejlesztőnek el kell bontania határidőre a Pecsát, hogy a helyére egy dupla akkora alapterületű és négyszer akkora betonmonstrumot húzzanak fel, az Új Nemzeti Galériát. De a Ligetvédők ott tesznek keresztbe és lassítanak, ahol…..
színesgumilabda 2017.01.05 14:39:00
@Larry Silverstein: Pedig alapjoguk. Ennyi.
Már ezerrel pörög a Kihívás 2015 - Szabadulj meg 100 tárgyadtól 1 év alatt 2015-ben is! Nevezni bármikor lehet, nyeremények is vannak, csupán kommentben kell közzétenned, hogy te mitől szabadultál meg. Kedvcsinálónak lássuk, nekem milyen az első idei listám. 1-2. Amikor az…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
színesgumilabda 2012.09.12 00:14:46
@armand: Mi lenne, ha nem mondanád meg, hogy nőként mit tegyünk, hm? Szerintem mindenki először saját magának szabja meg, hogy mit tegyen. Én se szólok bele a te életedbe, és neked sincs közöd az enyémhez (vagy bármelyik más nő életéhez, döntéseihez). Helyette érdemes azon elgondolkodni, hogy férfiként te mit teszel a probléma megoldása érdekében. A család két emberes feladat, nem csak a másikra kell mutogatni, hogy ő mondjon le mindenről, mert különben ejnyebejnye. A világ már - szerencsére - nagyon nem így működik. Tetszik, nem tetszik, ez van. :)
színesgumilabda 2012.09.12 22:47:11
@armand: Köszönöm szépen az aggódást, de tudod sipánkodás, meg a másokra mutogatós hiszti helyett inkább megoldom a magam részét a problémáknak. Ezt teszem a nyugdíjammal és az életkörülményeimmel is, ne aggódj. Azokért viszont, akik azt hiszik, csupán azért, mert férfinak születtek, joguk van parancsolgatni másoknak, semmi felelősséget nem érzek, bocs.

Picsogás helyett el lehetne azon gondolkodni, hogy te mit tudsz tenni azon dolgok ellen, amik annyira zavarnak, nem kell kizárólag más nyakába varrni a felelősséget. Egy gyerek két ember felelőssége, nem csak a nők mondhatnak le dolgokról. Jaaaa, vagy úgy az már nem olyan mókás ha neked mondják meg mit és mit nem csinálhatsz? Értem én, hogy pánik van, mert mostanában nem elég az, hogy Te vagy a férfi, és ezért mindenféle tiszteletet, előjogokat vársz, csak ez a világ (szerencsére) elmúlt, most már nem ártana valódi értéket felmutatni a tiszteletért cserébe. Másokat pedig nem fogsz megváltoztatni, ha ezt elfogadod, szerintem jobban jársz, ha nem, akkor további jó szélmalomharcot. :)
Tisztelt Mt blog! Pár hónapja váltottam munkahelyet, természetesen nem önszántamból, de így utólag már nem is bánom. Belekeveredtem egy munkahelyi csetepatéba, amelynek következtében pokollá próbálták tenni a mindennapjaimat a kolléganőim. A történet röviden annyi, hogy az…..
színesgumilabda 2012.08.17 08:51:01
@giorgione80: Alkalmazottként nem dolgod, hogy kiállj ilyen esetben, mint ember igen.
  Face Team a nevük, ha még nem hallottál a srácokról. Szerintünk fantasztikusak. És most már Anglia is ismeri őket! Drukkoljunk tovább a fiúknak, hisz nem pite, amit előadtak.  A weboldaluk se semmi, ITT nézheted meg az újabb tagokat is kereső csapatot. (Britain's…..
színesgumilabda 2012.04.15 18:19:47
@hoppá rézimi: Negatív kommentet is tud írni a legtöbb gimnazista is, mégis vannak, akik azt hiszik, nagy szám. :) De ha a szaltó közbeni kosárradobás is ilyen jól megy, gondolom azt is tudod, hogy ez nem egy dobbantó. :)
Szerintem inkább örüljünk a sikerüknek, hajrá FT! :)
színesgumilabda 2012.04.15 23:25:12
@bársonyszemű borbála:
Inkább ez alapján ítéljék meg külföldön az országot, mint a kommenteitekből áradó rosszindulatból és lehúzásból. Igen, sok más tehetséges magyar van, akit nem fedeznek fel itthon vagy külföldön. A srácok vették a bátorságot, szerencsét próbáltak és bejött nekik. Van akinek nem jön össze, van, aki meg sem próbálja. Azt gondolni viszont, hogy más pont azért nem kap lehetőséget, mert nekik pont sikerült, butaság.
Lehet leszólni a másik teljesítményét névtelenül a gép mögül, vagy el is lehet menni kipróbálni. :)
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Ugyan van egy kis önvédelmi célzatú mentegetőzés Gábor levelében, azért elég tisztán látszik, hogy ő itt és most a női sofőrökről fog írni, méghozzá kritikával illetve őket, ha nem is rosszindulatból, mint inkább figyelmeztetésképpen. Ti mit gondoltok? Különösen a…..
színesgumilabda 2011.11.26 12:55:11
@FDToth:
Ilyen esetben tiszta sor, hogy ki a hibás. Ha balesetet okozok, nem kezdek el sipákolni, hogy azért történt, mert 10 km-el odébb felidegelt valami béna vezető. Ez kb annyira reális, mint ha azért okoznék balesetet, mert tegnap rávertem az ujjamra a kalapáccsal, és fáj, és mindenért a kalapács a hibás.
Ha az illető egyébként nem volt szabálytalan, de te felhúztad magad rajta, akkor vezetésre alkalmatlan állapotban voltál. A saját reakcióidért te vagy a felelős, ha te okozod a balesetet senki nem kiváncsi arra, hogy miért vagy ideges/fáradt stb.
Azért azt kevesen gondolták volna, hogy a március 11-i fukusimai földrengést, szökőárat és nukleáris krízist a közvetlenül sújtott japánok mellett a nemzetközi sportéletben csupán a magyar női tornászválogatott sínyli meg. Pedig így van, illetve így lesz, mert a szombathelyi…..
színesgumilabda 2011.08.28 10:06:28
@namitirok: Nem ment el, kapott büntetést. Ez eddig tiszta sor. Csak nekem ott kezd gusztustalan lenni az egész, amikor csak azért, mert valaki rátette az életét egy versenysportra, már az átlagemberek is elkezdik feljogosítva érezni magukat, hogy döntéseket hozzanak helyette. Ő egy tehetséges tornászlány, akinek joga van dönteni a jövőjéről, vállalva azt, hogy egy ilyen döntés után nem lesz helye a csapatban, mert lesz másik ember.
Az, ha nincs másik ember, és egy sportoló visszalépése miatt lényegesen csökken a válogatott esélye, az pedig már az utánpótlás-nevelés kérdése.
színesgumilabda 2011.08.28 10:38:24
@lobster thermidor:
Valóban, kötelez sok mindenre. De arra nem, hogy ne legyenek a saját életeddel kapcsolatban döntési lehetőséged.

Nézd, nap min nap személyesen látom, tapasztalom, hogy milyen lemondásokkal jár egy élsport egy fiatal lány számára. És bár sok kötelezettséggel jár a címeres mez, de ez nem jogosít fel minket arra, hogy az élsportolóinkat csak olimpiai/világbajnoki kvótákat/érmeket szállító tehervagonoknak tekintsük, és megfeledkezzünk arról, hogy nekik is csak egy életük van, amibe nekünk semmi beleszólási jogunk nincs.
Hétfő délután, szakadó esőben tekert el a 100 ezredik bringás a Kiskörúton elhelyezett kerékpáros számláló alatt. A számláló júniusi kihelyezése fontos lépés volt a biciklis civil mozgalom számára, hiszen innentől nem lehet a kerékpáros infrastruktúráért,…..
színesgumilabda 2010.11.23 09:46:15
@Grigorij: Mielőtt nekemesnél, igen, pont erről a heterogén társaságról beszélek. Arról az egyszerű mezei kerékpárosról, aki a saját kevés eszközeivel tesz azért, hogy a környezetében levő hiányosságokat összegyűjtse és lehetőségei szerint tegyen a javításukért. A szabadidejében.
És igen ebbe beleértem azt, a hibás tervezésű kerékpárutakat, a tárolási lehetőségeket, a KRESZ oktatást, vagy a bicikliutak takarítását.
Az, hogy ezt a Kerékpárosklub egyik területi szervezetében teszi meg, vagy pár haverral összeállva, az édesmindegy.
Szerintem ugyanarról írtunk, csak nem értjük meg egymást. :)
színesgumilabda 2010.11.23 09:53:29
@cso zsi: Ismerem a viccet, azért van az a smiley is a mondat végén. :) Teljesen mindegy, hogy ki merre, hányszor, a forgalomszámlálásban nem ez a lényeg, ezt nem lehet mérni. Se autónál, se kerékpárnál, se gyalogosnál.
színesgumilabda 2010.11.23 10:40:36
@Grigorij: A CM-et én annyiban nem érzem feleslegesnek, hogy sokan vannak, akik addig nem mertek forgalomban tekerni. Jó pár évvel ezelőtt például én is egy CM-en merészkedtem le az úttestre, addig gyökkettővel bringaúton, ha az nem volt, járdán. Nem voltam szabályos, de féltem az autóktól, meg kvázi mindentől. A tömeg miatt nem féltem annyira lemenni az úttestre, utána pedig könnyebb volt ottmaradni. Szerintem ez most is így működik, évről-évre többen vannak, akik CM után fent maradnak a bringán.
Akik bunkók, ugrálnak, stb, arra meg a tömeg csak rászólni tud. Mellesleg ezért is jó, hogy az őszi CM már nem lezárással működik, és a rendőrök rendszeresen kint vannak, és elkapják a lámpa nélkülieket vagy a járdán ugrálókat.
Azt, hogy nem a meghirdetett időpontban/helyen lett volna, arról nem tudok. Annak mondjuk örülök, hogy a BKV-ra egyre jobban figyelnek a szervezők, remélem, ez folytatódni fog.

A futárok (amit inkább a szabálytalankodókra fordítanék, nem szeretnék általánosítani) kérdése pedig szerintem rendőrségi feladat. Minden szabálytalankodót jobban kéne szűrni, büntetni, járműtől függetlenül. Ez ma szerintem nagyon rosszul működik.
6 hét Kínában valaszokat kerek!! 2010.07.16 07:26:22
Ha egyaltalan van olyan aki olvassa amit irok, akkor legyszi kommenteljetek, mert ez az egyetlen kommunikacios lehetosegem a kulvilaggal (azon kivul ha vkinek eszebe jutna felhivni a kinai mobilomon:))), es most ugy erzem, mintha magamban beszelnek, mert soha senki nem reagal... Es nem, ez nem jo…..
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
színesgumilabda 2010.04.30 19:21:03
@Közöd???: ma is hasznos voltál, gratulálok...
színesgumilabda 2010.04.30 19:25:51
@411: Szerintem itt a lényeg (minden közlekedőre levetítve). A köcsög autós/biciklis/gyalogos nem azért megy ott, hogy minket bosszantson. Viszont közlekedik ott (amire az esetek jó részében - maradjunk most a szabályos helyeknél) joga van. A napi frusztrációt ne egymáson vezessük le, menjünk el boxolni, futni, akármi.
Az esetek többségében elfér egymás mellett az autós, biciklis, motoros, gyalogos. Csak figyeljünk egymásra és oldjuk meg. Ne leszorítsuk, elüssük meg veszélyeztessük egymást.
színesgumilabda 2010.04.30 19:26:53
@színesgumilabda: ezt a zárójeles, kötőjeles mondatot kicsit elszúrtam, scusi
Városszerte - és országosan is - új LMP-s plakátokat helyeznek ki az LMP aktivistái. Minden kerületben igyekszünk a számunkra kijelölt helyeket lefedni. (Angyalföldön pl. a Jobbikkal vagyunk a négyoldalú oszlopok azonos oldalán :) )Kérjük, hogyha letépett LMP-s plakátot…..
Április 8-án 12:00: Az állás 8,3 millió Forint! Köszönjük az eddigieket. Már csak egy kicsi kell a kitűzött 10 millióhoz!Április 2. 9:00 - Tegnap nagy szenzációként robbant be, hogy egy-két nap alatt 3.000.000 Ft-ot gyűjtöttek az emberek az LMP-nek. Ha ez szenzáció, vajon milyen…..
színesgumilabda 2010.04.01 21:34:19
@Vaandor: Engem hívtak, megbeszéljük. :)
A jó idő közeledtével a bringások előveszik paripáikat és nyeregbe pattannak. Ugye kedvenc kötöttpályás intallációnk biztosít(ana) kerékpárszállításra alkalmas kocsikat. Ezek a legtöbbször tényleg csak kerék pár szállítására jók, mert maximum 2 bringa fér el bennük,…..
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
színesgumilabda 2010.03.17 14:06:29
@radala: Ha jól tudom a Pest Megyei Választási Bizottság elfogadta Földi Áron fellebbezését, de a Nagykőrösi Választási Bizottság most felülvizsgálatot kezdeményezett a döntés ellen.
Majd kiderül.
színesgumilabda 2010.03.17 14:20:53
@snq: Igen, BP3-4 egy kerület, és a választókerület határai elég érdekesen alakultak. Ráadásul két nagy lakótelep mellett megy el, itt nem nehéz összeszedni egy-két rossz evk-ba leadott cetlit.

A hozzászólásod pedig tényleg roppant korrekt volt, elismerésem.
színesgumilabda 2010.03.17 14:31:28
@Epikurosz: Hát viccnek nem rossz. :) De aki mindenből kiábrándult az inkább tegyen azért, hogy változtasson. Nyilván az értékrendjétől függő oldalon. :)
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
Levélírónk érdekes cikket talált az óvodáskorú gyerekek nevelésére vonatkozóan. Új irányelv jelenik meg, kerülni kell a nemi szerepek megjelenését, meggátolva ezzel a társadalomra ezek szerint káros hagyomásnyos nemi szerpek beidegződését. Nagy szerencséjük van a…..
színesgumilabda 2010.03.01 21:24:30
@tom sailor: Ne haragudj, de azt hiszem, nem sikerült megértened, amire céloztam. Nem, sajnos nem hiszem, hogy ma, ha egy néhány éves kissrác úgy dönt, hogy ő balett táncos lenne (ahol az 50%-ot túlzásnak hiszem), az annyira elfogadott lenne. Űrhajós pedig nyilván lehet. Csak persze kemény munka és kitartás, aztán majd jelentkezhet az ESA-nál.
De szerény véleményem szerint ez inkább kötözködés, a nemi kényszerpályák megszüntetése igenis nagyon fontos feladat. Nyilván a foglalkozások tetszés szerint bármivel behelyettesíthetők.
Kerékagy Taknyolás a Vestergade-n 2010.01.26 16:07:00
Nagy számok törvénye? Ha sok biciklis van a városban, sok fajta élethelyzetben lehet látni őket. Koppenhágában a StreetView kamerája előtt zajlottak is az események. Az egyik kerekes éppen földetérés közben került fel a térképre. View Larger Map..
színesgumilabda 2010.01.28 17:40:47
@Közöd??: Nem bántásból, de amikor mindenhova ilyeneket kommentelsz, Neked jó?
Sziasztok! Nagyon jó állásajánlatot kaptam , de a férjem nem támogat hogy elmenjek dolgozni. 3 éves kislányunk most kezdte az ovit, és szerinte mellette kellene maradnom mivel nagyon anyás.   Ő nem akar segíteni, állandóan sajnálja a kislányt hogy mi lesz vele, sír akkor…..
színesgumilabda 2010.01.20 10:16:10
@Kono: Szerintem ez a sok "cseréld le" típusú komment nem arról szól, hogy munka miatt dobná el a posztoló a családját. Ellenben van egy szituáció, amiben nem érzi jól magát, ezt viszont pont saját maga és a családja érdekében kell megváltoztatnia. Kinek jó, ha anyuka frusztrált mert házicselédnek érzi magát, miközben tanut X évet, szerzett érte szakmát, majd feláldozta teljesen a családjáért 15 évig?

Egy gyerekből két felnőtt nevel embert, tartozik érte felelősséggel. Nem egy. Talán itt lenne az ideje, hogy apuka is szálljon be a dologba. Nem az a felelősség, hogy én élem az életem, max hazaadom a pénzt. És igen, ha a férjem évekig otthon tartana és megtiltaná, hogy munkát vállaljak, miközben ő Bécsbe készül élni a saját kis életét, váltanék. Mert lehetek úgy is jó anya/feleség, ha nem szolgálok ki másokat és elvárom azt, hogy az otthoni dolgokban mindenki egyenlően vegye ki a részét. Meg mellesleg szerintem pont ezzel tartozom a csládomnak és magamnak.
színesgumilabda 2010.01.20 12:36:15
@Kono: Kedves Kono, nem, nyilvánvalóan ne lőjük agyon, és nem, nem fogunk a Tescoban új férjet találni két perc alatt. A posztból viszont az tűnik ki, a férjnek nagyon is kényelmes helyzet az, hogy anyuka otthon van, végzi a házimunkát, ő pedig folyamatosan önmegvalósít. Gondoljuk el, milyen is lenne fordított szerepekkel. Tizenhét év sok. A posztolónak saját magával kell szembenéznie, hogy akarja-e ezt tovább folytatni, vagy éli olyanabbul az életét, ahogyan szeretné. Akkor is, ha a férj nem támogatja ebben. Nyilván az első lépés vele megbeszélni, megpróbálni megoldást keresni. Ha viszont ez nem sikerül, a posztolónak döntenie kell, hogy mit szeretne. Akár tetszik, akár nem, tizenhét év elég nagy rész abból az emberi életből, ami megadatott, és ez nem jön vissza, nem lehet újra választani. Viszont, ha az ember megáll és nem olyan az élete, amilyet szeretett volna, vagy változtat (annak minden küzdelmével), vagy marad, megalkuszik és önsajnáltat. Ezeket kell mérlegelni, azt figyelembevéve, hogy van egy gyerek, akit két ember hozott létre és akiért két ember tartozik felelősséggel. Se több, se kevesebb.
Szerintem.
színesgumilabda 2010.01.20 15:17:57
@Cs@tLós: És mégis ha két dolgozó emberről beszélünk ezek miért is kizárólagosan a nő feladatai?
Aki nem a Vodafone döntésén dühöng, az valószínűleg épp andalogva hallgatja a T-mobile új reklámját repeatra állítva.  Ugye, ugye, valljuk be, nem rossz ez azért, így ünnepek előtt:) Aztán persze itt lerántják a leplet, bár nem is annyira eredeti a konstrukció, itthon…..
színesgumilabda 2009.12.18 04:02:31
Köszönöm 2008.08.31 19:43:33
Köszönöm a SZIN kitalálójának, hogy kitalálta a SZIN-t, mert méltó befejezése volt a nyári fesztiválszezonnak. ..
Köszönöm 2008.07.29 14:46:19
Köszönöm a licenszfájlok kitalálójának, hogy kitalálta a licenszfájlokat, egyúttal emberi életek kioltására alkalmas láncfűrészt és baltát vásárolnék akciósan. ..