Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AutoFocusHu

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júniusban, egy mérsékelten napos délelőtt indult útnak Bécsből a Lion’s Run. Valószínűleg kevesek számára beszédes a neve, hiszen közel sem olyan ismert, mint a híres ágyúgolyó-futam (csak 2014 óta rendezik meg - szemben a nagy testvérrel, amely jövőre lesz 20 éves). Ennek ellenére a résztvevők…..
Auto-Focus Újra jelentkezünk, 2017.09.30 21:24:56
Nem unatkoztunk ám a nyáron, de a rengeteg esemény és élmény mellett kevesebb energiánk maradt az írásra. Az ősz beköszöntével ez változik, és újra rendszeresen jelenik meg tartalom az oldalon/blogon. Némi ízelítő az elkövetkezendő hetek – hónapok írásaiból, de ez közel sem minden, amiről szó fog…..
Tíz évvel ezelőtt, 2007. májusában egy nagyon különleges Ferrari-s rendezvényt tartottak Budapest belvárosában. Személyesen nem tudtam ott lenni, csupán később az internetre felkerült képi és videós tartalmakat láttam róla. Ez a gyár hat évtizedes fennállásának tiszteletére szervezett magyarországi…..
Auto-Focus Tour de L'Europe 2017.06.26 19:43:16
Előző hétvégén Budapesten járt egy holland túra is, 10 autóval érkeztek, majd töltöttek el egy estét a Széchenyi téren, és haladtak másnap tovább Bécs irányába. Ez volt a Tour de L'Europe, és bár első hallásra a 10 résztvevő nem hangozhat valami soknak, azért nagyon szép típusok érkeztek a…..
Csütörtökön dél körül, rendőri felvezetéssel száguldottak végig az 500 lóerős motorral szerelt DTM-es versenygépek az Andrássy úton, tettek egy kört a Széchenyi téren, majd visszatértek a Hősök terére. Bár hétköznap munkaidőben aránylag kevesen tudták megnézni a showt, az autóknak és a pilótáknak…..
A hétvégén a Lions Run rally bécsi indulása mellett Budapesten is áthaladt egy kisebb csapat, a Zágrábból érkező GTspirit Tour. A mezőnyben az ismert autós oldal csapatán kívül a közeljövőben startoló, Gumball mezőnyében is szereplő Skjerven Racing team is ott volt, ezúttal nem a Ferrari volánjánál,…..
Auto-Focus Beat The East 2017 2017.06.12 09:16:25
Ma délelőtt az egyik budapesti hotel garázsából indult tovább Prága felé egy karintiai műhely, a Bensch-Automotive által szerezett túra, a Beat The East. A 12 autó Ljubljanából érkezett tegnap este, következzen pár fotó róluk! Fotó: Juhász Márton A sárga Gallardo-n található szélesítés a…..
A Forza Motorsport 7 bemutatóján debütált a valaha gyártott legerősebb 911-es, a Porsche 911 GT2 RS. Kép: Forza Motorsport Facebook Jó ideje tudni már arról, hogy fejlesztés alatt áll(t) a 991-s széria csúcsmodellje, és már azt is elárulták a gyáriak, hogy ebben az évben fog bemutatkozni - de…..
Már csak néhány nap és folytatódik a Netflix híres politikai drámája, amelyről nézők jelentős része tudja, hogy egy brit, azonos című, szintén politikai témájú sorozat szolgáltatja a cselekmény alapját és a karakterek jelentős részét, illetve talán az is sokak tudatában él, hogy egy könyv alapján…..
Május második hetében a belvárosban közlekedők sok belga és néhány holland rendszámos veteránjárművel is találkozhattak, Budapesten haladt át ugyanis a Touramical mezőnye. A túra május 6-án Antwerpenből indult el a 2000 km-nél is hosszabb útra, összesen több, mint 270 csapat 7 kisebb turnusra…..
Negyedik éve rendezik meg az autószépségversenyt Balatonfüreden, idén 57 autó 4 kategóriában sorakozott fel a Tagore sétányon, és kápráztatták el a kilátogatókat, illetve a zsűrit. Nehéz lenne egy vagy két mondatban összefoglalni, miért ez az egyik, ha nem a legszebb veterán rendezvény az évben…..
Auto-Focus XVI. Hungária Classic 2017.05.07 08:28:25
Előző hétvégén rendezték a XVI. Hungária Classic versenyt, melynek utolsó előtti állomására, Pilisvörösvárra mi is kilátogattunk megcsodálni a mezőnyt. Ez a futam nem kizárólag a sebességről szólt, az egyes állomásokon komoly koncentrációt igénylő feladatokat kellett időre teljesítenie a…..
Az idei első Parkoló Parádén nem bízták a véletlenre, hogy vajon be fog-e férni minden kilátogató autós - amint a bejárathoz közeli, köves parkoló elkezdett megtelni, kinyitották a távolabb eső területeket is. Erre a lépésre szükség volt, még a nyitás után két órával is jelentős számban érkeztek a…..
Április utolsó hétvégéje, mely a május elsejei ünneppel 3 naposra nyúlik, a járművek és a motorsport szerelmeseinek számára nagyszerűnek ígérkezett, és még mindig tartogat kellemes meglepetéseket, íme egy kis ízelítő az eseményekből: Fotó: Török Márkó A Ferrari Owners Club Hungary idei első…..
Auto-Focus Cars & Coffee Brescia 2017.04.26 07:16:03
Autók és kávé. Ezt a nevet kapta a néhány éve elkezdődött, járműkülönlegességek köré épült eseménysorozat, mely mára az egész világot meghódította. Hazánkban is alkalmanként tartanak hasonló rendezvényt, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Lényege, hogy egy hétvégi napon minél több…..
Auto-Focus Oldtimershow 2017 2017.04.23 19:25:08
Az Oldtimershow minden évben az egyik legkülönlegesebb helyszínen tartott hazai rendezvény, a Vasúttörténeti park hangulatos környezetet biztosít a gyönyörű járműveknek, és további programlehetőségeket is nyújt a kilátogatóknak. A MÁV nosztalgiajáratokat teljesítő mozdonyai és a hozzájuk tartozó…..
A Galéria második részében azokat az autókat mutatjuk be az idei AMTS-ről, amelyek szintén az érdeklődés középpontjában álltak, de a látogatók közül már lehettek, akiknek esetleg nem tűnt fel különlegességük vagy azok a részletek, amelyek igazán egyedivé tették ezeket a gépeket. (Az első rész itt…..
Voltak járművek az AMTS-en, amiket szinte mindenki megnézett, ha nem éppen egyenesen miattuk ment ki. A Die Hard filmben szereplő teherautó vagy a Mercedes-Benz koncepciója ritkán látható különlegességek, de a kiállított luxusautók, a különböző standokon látható sok száz lóerős csodák, és az RS…..
Az oldal egyik új rovatába szeretnénk bevezetni az alábbi bejegyzéssel a kedves olvasókat. Bemutatkozásunkban említettük, hogy a különböző események és rendezvények mellett a napi érdekességekről is beszámolnánk. Ezalatt - a hírekről való tudósítás mellett - azt értjük, hogy bemutatnánk saját…..
Az idei AMTS alatt a veterán járművek saját kiállítási területet kaptak, az F pavilonban a Classic Automobil Show nevű rendezvény várta az érdeklődőket. A standokon felújítással, árusítással vagy bérbeadással foglalkozó vállalkozások állítottak ki főként, de sok autó volt a MAVAMSZ (Magyar…..
Auto-Focus Tawaszi Rallye 2017 2017.04.02 10:12:46
Hétvégén rendezte a Magyarországi Bogarasok Klubja az évnyitó Tawaszi Rallye-t, amin a legendás típuson kívül a Volkswagen család további modelljei, és olyan távoli rokonok is rajthoz álltak, mint egy 944-es Porsche. A klub a rendezvénnyel nyitotta a 2017-es autós szezont, szerencsére az időjárás is…..
Auto-Focus AMTS Nulladik nap 2017.04.01 23:00:43
Ha kezdődik a tavasz, akkor egyúttal itt van az AMTS is. Ez idén sem történt másként, a szezonnyitó rendezvény ebben az évben is rengeteg különlegességet vonultatott fel. Nekünk, autófotósoknak ez kihagyhatatlan esemény. Régóta követjük azt a bevált hagyományt, hogy már a nulladik napon megcélozzuk…..
Auto-Focus Indul az Auto-Focus! 2017.03.31 09:46:16
Köszöntjük a kedves látogatót az Auto-Focus honlapján, reméljük, hogy oldalunk elnyeri tetszését, és a jövőben is velünk tart majd, mint rendszeres olvasónk! Weblapunk célja, hogy autós eseményekről, valamint mindennapi érdekességekről, luxus és sportautó különlegességekről számoljunk be…..