Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyember

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan vezet az út egy Steyr pisztolytól a varázslatos csengésű bukovinai Kirlibabáig? Tálosi Zoltán szekszárdi olvasónk évtizedes vágya teljesült, amikor szeptemberben ő is eljuthatott a pécsi honvédek harcainak egykori helyszínére. Az ő úti beszámolója…..
Tessék, uraim: megtörtént, amiről annyian beszélnek hónapok óta. A gazdasági válság dobott nekünk egy kiugrási lehetőséget. A töketlenkedő reformer lelép és átadja a helyét: valaminek. Ami most a kérdés: a név.  Egy pillanatig próbáljuk meg a helyzetet az ország…..
nagyember 2009.03.23 10:37:23
Szia D.Z.!
Annyiban igazad van, hogy az előre hozott választás realitása szinte nulla.
Azonban - ne haragudj - mintha csak a kormányszóvivőt hallottam volna, aki épp belső körben mondja el meglátásait.
A napi politikát kicsit félre téve, ritkán találkozok - eddig csak Bogár Lászlónál és Pozsgay Imrénél - azzal a felvetéssel, hogy talán a költségvetés bevételi oldalát is érdemes lenne alaposabban újra gondolni. Mert a lényeg - természetesen az hitel visszafizetés és a hitel felvétel problémái mellett -,hogy a Magyarországon tevékenykedő multik éves extra profit bevétele 20 milliárd amerikai dollár, amit egy az egyben kivisznek az országból - ja és miért is tehetnek ennyi profitra szert -, illetve a hazánkban tevékenykedő magán nyugdíj pénztárak éves szinten 2500 milliárd forintot vonnak ki az ország vérkeringéséből. ÉS akkor nem beszéltem még olyanokról, hogy az emberek egymáshoz viszonyulása, a magyar oktatás csődje, erkölcsi válság, neveletlen szülők neveletlen gyerekei stb.
Ezzel csak annyit, akrok mondani, hogy lehet itt beszélni, vitatkozni, arról, hogy Fidesz, MSZP, de azon ki gondolkodik el, hogy talán ha ez a teljesen atomizált társadalom, ha újra szervezné, magát - ehhez nem kellenek politikusok - akkor talán ki tudna állni magáért, és rákényszeríthetné a mindenkor hatalmon lévőket, hogy a tényleges problémákról beszéljenek, ne pedig ilyen színjátékot folytassanak!
Pilu Louis Bushy 2009.03.01 18:23:00
 Hogy őszinte legyek, amióta kiderült, hogy a Medgyessy nevével fémjelzett „jóléti rendszerváltás” nyomorba dönti az országot, minden nap reméltem. Bizakodva tekergettem reggelente a rádiót, hátha aznap mondják be a nyolcas hírekben, hogy pénzügyminiszter-csere…..