Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tinuv

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori részt cliffhangerrel zártuk, meglépett a víziszörny, de Matula gyors akcióterve reményt ad a kétségbeesett Tutajosnak. Csónakba szállnak, Matula újabb különleges pákászeszközzel ismerteti meg Gyulát: a fentővel. Hosszú bot végén háromágú kampó, ezzel kell kotorászni a mederfeneket. 100…..
Tinuv 2021.07.15 17:46:04
@Vén motoros: De még mennyire. Azt is meg lehetne filmesíteni, de a mai világképbe már nem fér bele, régi stílusban meg biztos nem akarják.
Tinuv 2021.07.15 20:05:18
@Neoprimitív: hát igen, nálunk ez így lenne. Ami fura, hogy pl. Angliában átlag ötévente kihoznak egy új feldolgozást Jane Austen valamelyik regényéből vagy a Jane Eyre-ből, egyik olyan, mint a másik, mert igyekeznek korhűre venni.
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Csak a szokásos: óbudai Könyvmegálló, ezúttal a Csobánka téren, Békásmegyeren. (Ha keresed, a rendelőintézet mellett van, a kultúrral szemben.) Ez is egy olyan könyv volt, ami kiskamasz koromban többször volt a kezemben, de soha nem olvastam.  Manapság érzek valami nosztalgiát az akkori könyvekkel…..
Mivel nem láttam még Russell Crowe-ot negatív szerepben, nagy várakozásokkal ültem le a Téboly (Unhinged) című 2020-as thriller megtekintéséhez (főleg, hogy kimondottan jókat hallottam róla korábban). A rendező, Derrick Borte aki Németországban született, de amerikai állampolgárként  vált filmessé -…..
Téli szünetes, felnövő, barátos, vadászatos. Tutajos és Bütyök az elmúlt hónapokban sokat komolyodtak és alakult az életük: mindkettejük szerelmes, és a jövőt tervezik. Bütyök a gazdaságban, Tutajos kutatóként képzeli el a jövőt a szeretett lány oldalán. A téli szünetet pedig szeretnék a berekben…..
Hosszan lehetne vitatkozni, mit kellene az általános iskolásokkal, mint kötelező olvasmány olvastatni. Bár az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai is közel állnak hozzám, nem a mai kiskamaszoknak valók. A Légy jó mindhalálig pedig felnőtt regény, hiába egy kisfiú a főszereplő. Annál már csak az…..
Tinuv 2020.11.25 22:29:22
@zachary: Ezt okvetlen meg kellett tudnunk, hogy orvos, mert így mindjárt másként tekintünk önre. Röntgenszemeivel elég volt egyetlen pillantást vetnie az "elavult szarok" borítóira, hogy megállapítsa, ezek elavult szarok. Olvasni teljesen felesleges, lenézni viszont szükséges azokat, akik nem így éreznek. Talán egy-két tippet kaphatnánk ajánlott olvasmányairól? Csakhogy mi is ítélhessünk.
Tinuv 2020.11.25 22:33:30
@BBerni86: Leiner Laurát ( SZJG)olvastam, a témája nagyon is jó, csak sajnos a megvalósítása már nem. Nem jó a nyelvezete, egysíkúak a szereplői...szóval a szépirodalmat talán nem ebből kéne tanítani, bár órán megbeszélni, hogy mik a hibái, arra megfelel.
Tinuv 2020.11.26 21:13:40
(A képre kattintva megnyílik a vonatkozó cikk a 24.hu-n) A fenti téma jó lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit bemelegítsünk a kombinatorika témakörében mivel némi kombinatorikára még szükségünk lesz, amikor odaérünk a valószínűségi eloszlásokhoz. Véleményem szerint a fenti cikk felvet néhány…..
Protestálok! Miért nem forgatnak manapság ilyen jó történelmi sorozatokat nálunk? Gyerekkorom kedvencét végre sikerült beszereznem DVD-n, nagy örömmel néztem újra, és mivel már csak néhány jelenetre emlékeztem belőle, sikerült jól rácsodálkoznom arra, hogy Mikszáth Kálmán…..
Van itt minden e kapcsán a könyv kapcsán, merthogy egy ezidáig kiadatlan Szabó Magda-kisregényről van szó, a hagyatékból előkerült két kockás borítójú iskolai füzetről, rajtuk a Csigaház címmel, az 1944-es évszámmal és a SzM aláírással. Hogy „irodalmi szenzáció”-e,…..
Tinuv 2019.02.02 21:23:46
@Terézágyú: Igen, manapság már az. Közel száz évvel ezelőtt még nem volt. Különben Szabó Magda nyilván jól tudta, miért nem jelentette meg ezt a írását. De a telhetetlen örökös lassan már minden kukaszökevény fecnit kiadat.
Az éj leple alatt lerombolták Nagy Imre, a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát a budapesti Vértanúk (azelőtt Ságvári Endre) téren. Nagy Imre több okból is útjában áll az Orbán rezsimnek. Egyrészt, mert most azt kell hazudni, hogy a forradalmat a „pesti srácok” csinálták, (A mindig…..
A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez. Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra, majd amikor beszívódott, akkor egy durva szivaccsal szedd le a felesleges,…..