Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doktorB

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hogy a Frötön által emlegetett jégtömb mennyire volt tömör, mert egy olyan igazi fagyottvíz tégla nagy sebességnél a szélvédőt is simán be tudná verni, a kicsit megolvadt és aztán újrafagyott hó ennél egy fokkal talán jobb, mert ha abból érkezik egy adag az…..
Lehet, hogy a két kép, amit Gábor küldött egy mikrolevél kíséretében, csak nekem új. Kétfarkú kutyás tábla átmatricázásokat már láttam sokat, vajon ez is tőlük van? Parkolójegy osztogató automatán még nem láttam ilyesmit, de egyből beindult a fantáziám és egyszmbe…..
Első olvasatban tárgyalt a KRESZ módosításairól a kormány szerdai ülésén, a tervezetet még nem fogadták el, további egyeztetések várhatóak, mondta kérdésünkre Szollár Domokos kormányszóvivő. A Magyar Kerékpárosklub levélben tiltakozott (pdf) az ellen, hogy a kormány olyan…..
doktorB 2009.10.15 11:48:28
@cirkuszos: Ajjaj. Az autós, de még a motoros sem megy át a piroson. Szépen megáll. A biciklisek legtöbbször átmennek, ha úgy gondolják, hogy nincs forgalom. Gyalogosok dettó. A bizalmi elv miatt a piros az egyik legalapabb szabály, be kéne tartani.
(Az autós vagy motoros legfeljebb a pirosra váltáskor átcsúszik még, ez természetesen ugyanannyira szabálytalan. De a zöldre induló keresztforgalom erre még számíthat, Pesten különösen. A zöld közepén elétekerő biciklisre nem.)
Vannak helyek, ahol a törvényalkotók abból indulnak ki, hogy a sérülékenyebb félnek mindig igaza van, ezért a közlekedési balesetekben mindig az autós a felelős, nem a biciklis.  Magyarországon nincs így, ezért a szlalomozás, a gyorsaság, a pillanatnyi figyelmetlenség…..
Ahol én lakom, ott kicsiben van egy hasonló kereszteződés ahhoz, mint amiről Nikorene írt, mégpedig olyan ahol az egyik utcát keresztező másik kicsit odébb folytatódik, így nem teljesen egyértelmű, hogy az egy, vagy két kereszteződésnek számít és mikor kinek van elsőbbsége.…..
doktorB 2009.10.08 12:04:06
@TH: "Akkor kapsz zöldet, ha a KERESZTFORGALOM pirosat kap."

Ott a pont! :-)

Már csak az a kérdés, hogy a posztíró keresztforgalomnak vagy szembeforgalomnak minősül.
doktorB 2009.10.08 12:16:00
@Secnir: Miért nem nézzük meg? :-)
www.norc.hu

A Síp utcánál egy lámpa és egy szép nagy stoptábla van, a Puskin utcában pedig lámpa és egy elsőbbségadás kötelező tábla. (Az nem látszik, hogy a jelzőlámpák telezöldek vagy nyíllal zöldek.) Érdemes még megjegyezni, hogy a Puskin utcából jobbra kanyarodva csak egy kötelező haladási irány (egyenesen) és a gyalogosforgalomra figyelmeztető sárga villogó lámpa van. A szemből balra kanyarodókra semmi sem figyelmeztet.
doktorB 2009.10.08 18:39:14
@TH:"Olyankor ugye, amikor a felfestés nem látható, akkor nem érvényes. Szóval egy csomószor lehet menni egyenesen a Puskinból."

Az ezzel a baj, hogy a Rákóczira kifordulva van egy kötelező haladási irány egyenesen tábla. Ezzel az útkezelő is azt jelzi, hogy ez két kereszteződés.
A rengeteg szempont elemzése után szerintem az lehet a helyzet, hogy ez két kereszteződés, valószínűleg a lámpák is késleltetve zöldek, tehát "elvileg" nem találkozhatna a két utca forgalma. A gyalogosok miatt persze időnként találkozik, és az a véleményem, hogy ebben az esetben elsőbbséget kéne adni azoknak, akik a Síp utcából jönnek. Ez hasonló lehet ahhoz, ha bent ragadsz a forgalom miatt egy kereszteződésben. Ott sem indulsz el a bele a keresztforgalomba, mert te éppen nem látod, hogy a te lámpád már piros...
Végre nem eredt el azonnal az eső, amikor a nyeregbe ültem. Nem volt szélvihar sem. A fogaskerekű tömve volt bringákkal.Jegyet a BKV jóvoltából nem kellett venni, még ha akart volna is az ember. Az állomáson nem működött egyetlen automata sem, és a városmajori végállomás…..
Teljesen fel vagyok dobva. Mi vagyunk a negyedik, ötödik és hatodik hatalmi ág! Mi (mármint újságírók) vagyunk a jog. Vagy valami ilyesmi. Már a túrórudiperekben is. Eszem megáll és pinasírba fekszik.Kicsit kifejtősebben:Jó ideje folyik a per a Milkát birtokló Kraft Foods és Ilka…..
András egy szuperklasszikus rendőrségi trükköt detektált az V. kerületben, ami hamarosan már nem csak a rendőrség játéktere lesz. Május 1.-je után ki fogja folyamatosan ellenőrizni, hogy a privát traffipaxok környezetében nem szaporodnak el a 20-30-as sebességkorlátozó táblák?…..