Regisztráció Blogot indítok
Adatok
New Borika

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy arról az Urbanistán is szó volt, Erick van Egeraat "kissé módosította" a Városháza Fórum tervét és egy 65 méteres tornyot biggyesztett az épülethez. Hogy hogy fog kinézni azt mostanáig nem tudtuk, de a hg.hu-ra ma feltették a látványtervet. További részletek…..
New Borika 2009.09.06 18:11:07
@bejgli: Ha elolvasod a hozzászólásomat akkor kiveheted belőle hogy nem vagyok híve a jelenlegei városvezetésnek ugyanis kómában élőknek tituláltam őket. Ha az első bekezdést nekem írtad akkor azt egy alaposabb olvasás után megsprólhattad volna.

És miért agy? Mert szvsz és még sokan állítják ugyan ezt, Budapestnek nincs szíve. A szív talán a Ferenciek tere lehetne főtér formájában....talán???!!...

Megjegyzem az épületek tornyai már csak funkció nélküliek. harang óra kilátó, nos ezek férnek egy ekkora toronyba bele és ezt írtam is hogy kellene mert a jelenlegi nem tetszik. Az ilyen jelelgű épületek pszichikai mondanivalóját jól látod bár egy két dolgot kihagytál gondolom szándékosan de mind egy is.

És végezetül: az elcseszett fővárosi vezetés agya már annyira leharcolódott hogy csak megaprojektekben tudnak gondolkodni. Ha már így alakult szurkoljunk nekik hogy nagy kárt ne tegyenek erre a kis időre. A szóbanforgó épület tőlem OK.

Látom Zobokit idézted és én is egyetértek vele, de ennek a vezetésnek az nem megy, talán a következő...
New Borika 2009.09.08 20:54:13
@félemelet: Egyetértek veled teljesen! A városháza nem lehet középszerű. Én az épületet masszívabb toronnyal, tetőparkosítással és az udvar határozottabb parkosításával el tudnám fogadni. A városháza sugallhatná hogy zöld vagyok nem pedig álzöld ahogy te is írod (az álzöld egyébként kiválóan reprezentálná az ott folyó munkát). De ez szubjektív.

Amit írtam azt a Kálvin téri irodaházakra írtam. Nevezzük öket modern ízének. Tehát a Szabdság híd, vásárcsarnok, egyetem, igényes épületei után ott vírítanak a távolban ezek az izék. Ahogy odasétál az ember talál egy nemzetit egy szép kis templomot, amin meglepődig hogy nem is kicsi és ebben a környezetben az irodaháznak elég annyit jelképeznie hogy "hé ez a város jelenleg is él nem skanzenban vagy". A szálloda sem zavró pedig az sem valami nagy csúcsteljesítmény. De ezzel is lehet vitatkozni, sőt ezért talán 100 szakmabeliből 99 megkövezne de nekem azért nem bántja a szemem.
A régi áruház helyére egyébként még lehetne virítani.....
New Borika 2009.09.08 21:15:02
@mcs: Nekem ott a lakóházak a legzavaróbbak, amik úgy néznek ki mint ha a spanyol tengerpart egy kevésbé értékes részén lévő, 2 csillgos szállodák lennének. Az irodaházakat jól kompenzálja a MÜPA és a nemzeti mögé ha épül valami igazán értékes akkor összképileg teljesen megváltozik majd az egész.

A nemzeti jelenleg úgy áll ott mint a ronda lány, aki kicsípte magát és mindent magára aggatott amit talált, de csak mégrondább lett. Ezért nem áll szóba vele senki még a MÜPA is mintha elfordulna. Ha építenek mögé valami igazán értékeset ami szóba áll vele....
Remélem nem volt túl nagy képzavar.
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
New Borika 2009.02.21 17:46:42
@macihagyma: A direk támogatások kora 2013 után lejár, utánna már csak térségeket segítenek ottani projekteken keresztül nem árukat. Javíts ki ha tévedek
G.I. Joe februárban nemes célt tűzött ki maga elé, nevezetesen szerez a vasutasoknak fejenként 250 nettót meg visszamenőlegesen 10 százalékos béremelést stb. Azóta eltelt 10 hónap és ez alatt a 10 hónap alatt folyamatosan zsarolt egy országot minden következmény nélkül. Perzse a…..
Az alanti levél lendületesen átkozódó stílusa emberileg abszolúte érthető: Katit gyors egymásutánban kétszer ültették hintába, és még 40 ezer forintot is ki kell köhögnie. Először - lássuk be, a maga szempontjából igen ügyesen - megszívatta a Gázművek behajtócége azzal,…..
Világcsúcs! De legalábbis magyar rekord, hogy az ismert barkácsáruház mintegy hazai pályán, a kamu árleszállítós akciók területén nemhogy megverte a Versenyhivatal által folyamatosan milliókra büntetett hipereket, hanem laposra, bucira, gyurcsányistára verte őket. A…..
Itt ez a rendőrviccek hülyeségszintjét súroló izé:A tiszai vízirendészet, természetvédőkkel összefogva, fokozottan óvja a tiszvirág-rajzás küszöbén a védett kérész-faj fennmaradását - írta keddi számában a Heves Megyei Hírlap. Sokan ugyanis kiássák az agyagos…..
Van olyan helyzet az ember életében, még a legkifinomultabb, legintelligensebb utcaseprő pályafutásában is, amikor egyszerűen nem lehet kibírni anélkül, hogy az ember fel ne üvöltsön és bele ne kiabálja a világba azt, amit tényleg gondol, és nem valami eufemizmust, hogy a macska…..
A magyar tévénéző a szerbekkel és románokkal ellentétben, de a németekhez, spanyolokhoz, franciákhoz hasonlóan hozzá van szokva, hogy beül a doboz elé, és kedvencei saját anyanyelvén szólnak hozzá. De lássuk csak, mi is történik, míg Jack egy velős "Damn it!" helyett…..
comment:com Retró képrejtvény 2008.04.30 11:12:00
Mai retró képrejtvényünk főhőse nem a médiában dolgozik ugyan, de mind a mai napig gyakran föltűnik a képernyőkön, olyannyira, hogy még parodisták is felvették repertoárjukba. A fényképen álló középső figura a feladvány, aki sokat változott 20 év alatt, de a…..