Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Callixtus

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Prince of Persia 2010.07.22 08:30:00
Jordan Mechner 21 éves volt, amikor elkezdte csinálni az első Prince of Persia játékot, ami éppen 21 éve jelent meg. Számmisztikusok biztosan ki tudnak hozni ebből valamit, én inkább felidézném gimnáziumi emlékeimet, mert nagyon élénken él bennem ez a játék (többek között…..
A tudomány szerint a váratlan balesetek lehetősége egyszerűen kódolva van ott, ahol komplex rendszerek működnek. Egy atomerőmű pont ilyen. Vagyis a balesetek benne vannak a pakliban. Törvényszerűen. Az elmélet a gyakorlatban is bebizonyosodott: a világon számos alkalommal történt már nukleáris…..
2012-ben, tehát már öt éve hangzott el Matolcsy György szájából, hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból. Ezt aztán Zsiga Marcell fideszes politikus fokozta tovább. Most egy másik fideszes, Bánki Erik szólalt meg a témában, aki azt állította: az egymilliós havi fizetés nem számít kirívónak ma…..
Callixtus 2017.03.26 05:39:09
@Eltévelyedés:

"Namost Egy szülés, törött kéz, veseátültetés pont ugyanannyiba kerül Karesznak is meg Petinek is. Csak Karesz 5x annyit fizetett be, 5x akkora fizetése után. Szóval Karesz hol károsítja meg a társadalmat? Ideális esetben Karesznak azért 1 misi a fizetése, mert olyasmit tud, amit a cégek ennyire értékelnek. "

Nem. Karesznak egész egyszerűen csak jobb az érdekérvényesítő képessége. Mert zömében erről van szó, nem másról, nem szuper kvalitásról, extra skillekről. Láttam eleget, a diplomások kétharmada olyasmit csinál, amit egy betanított munkás is el tudna végezni. Van kivétel is persze, de az ilyenek vannak kevesebben.
Viszont: Ha belegondolsz, a tehetősebb többet használja az utakat, a hidakat, többet jár operába, színházba, egyéb, államilag dotált helyekre, a tehetősebbek infrastrukturális ellátottsága sokkal jobb, mint a szegényebbeké, hiszen nézz meg egy játszóteret budán, a rózsadombon vagy a remetehegyen és nézz meg egyet a pesti oldalon, vagy lásd, az elektromos buszokat budára telepítették, holott a margitszigeten lenne a helyük. De a közegészségügyben és másutt is, elég egy gazdagnak megjelenni adott helyen és a kapcsolatai által már jobb ellátást kap, de nem kell kapcsolat se hozzá, ha látják rajta, hogy van pénze, akkor a kisemberek már kiszolgálják maximálisan, mert tartanak tőle.
Szó ami szó, a gazdagok, amellett, hogy a pénzükért természetesen mások dolgoznak meg, még a közjóból is vastagabban részesülnek.