Regisztráció Blogot indítok
Adatok
informatikai.egyhaz (törölt)

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog Vihar a biliben? 2008.04.29 22:45:05
Tegnapelőtt pár órán át elérhetetlen volt az Index, a Blog.hu, valamint a FreeWeb. Az első két oldal kiesése nem ért meglepetésként: a Blog.hu már rég óta hírdeti, hogy erőforráshiánnyal küzdenek, gondoltam éppen az új vasat szerelik. Aztán hallom innen meg onnan, hogy a…..
BuheraBlog Magyar áldozatok 2008.04.30 14:41:19
Az Anyádat blog szerint férget ültettek a CinemaCity weboldalába, egy kommentező pedig azt írja, hogy a West-Balkán oldalát is betalálták (és tényleg). Utóbbi alatt láthatóan egy WordPress ketyeg, amire pont most jött ki egy csini kis süthamisítást lehetővé tévő hiba. A…..
A Twitstori célja végtelenül egyszerű: megmutatni az emberi érzelmeket. Ehhez használja a Twitter közönségét, és nem csinál mást, mint egybegyűjti azokat a twiteket, melyek az "én szeretem", "én utálom", "úgy gondolom", "hiszem", "úgy…..
A történeti hűség kedvéért: bár jó eséllyel már mindenki olvasta valahol, de íme a két nagy, a Telekom és a UPC közös nyilatkozata: A két vezető szolgáltató közös felhívása az internetjárulék veszélyeiről  A két vezető hazai internetszolgáltató, a…..
Azt írja az Index, hogy az MSZP tegnapi választmányi ülésén a választmányi tagok szavaztak az internetadó bevezetéséről, és a többség a bevezetés ellen foglalt állást. A szavazás eredménye nem kötelező a kabinetre nézve, csak egy ajánlás kvázi, de a választmányi…..
Schmitt Pál múlt heti kardrántása a Szcientológia Egyháza mellett kisebb felhördülést váltott ki a drogokkal szakmai és nem hitéleti szinten foglalkozó szervezetekből:A Magyar Addiktológiai Társaság és az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete megdöbbenéssel értesült arról,…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.05.01 11:21:19
Kedves Lovag, aki rekettyésre vágyik (de vajon milyenre?) :)

A könnyű és egyéb drogokkal kapcsolatos nézetem nem változott ennek a bejegyzésnek és a kommenteknek való elolvasásával.

Hosszú ideje vélem úgy, hogy nem szerekkel élők bebörtönzése és elítélése a megoldás, hanem az ellenőrzött fogyasztás és az önkéntes rehabilitáció bevezetése.

Manapság börtönbe vonulhat a fogyasztó, ahol cseppet sem kíméletes, állami rehabilitációs programon vesz részt kötelező jelleggel. Ezeknek a programoknak a hatékonysága egyenlő a nullával és csak tovább erősítik a szerekhez fordulást. ("nem tisztán jobb és könnyebb").

Ahogyan a mocskos kapitalista-prularista-popularista társadalmakban ellenőrzött formában (pl irányított orvosi ellenőrzés, pzsichológiai felkészítés, orvosi ellátás (tb), orvosi felvilágosítás, stb) működik a prostitúció (amely Magyarországon még mindig fekélynek van minősítve), úgy működik például Hollandiában a könnyű és nehéz drogokkal kapcsolatos viszonyulás és szerepvállalás is. Magyarországon miért nem?

Miért nem emeli fel senki a szavát az alkoholizmussal szemben? Miért nem szól senki a gyógyszer és alkohol kombinációk ellen? Apáink korában 70-es évek ilyen volt a tömény ital és a Parkán nevű gyógyszer elegyítése. Olyan erős hallucinogén hatása volt, mint egy nehéz drognak.

Én nem iszom alkoholt sem. Mondhatjuk, hogy absztinens vagyok (bár évente egyszer elfogy egy pohár Tokaji aszú). Ennek ellenére nem ítélem el az alkohol fogyasztókat sem. Ismerem a problémát és nem a mutogatás a legjobb megoldás. Mellesleg az alkoholnál működik és elég jól az önkéntes elvonás. És aki jelentkezik egy ilyen programra, annak nem kell attól rettegnie, hogy a kezelő intézmény fel is jelenti, mert kötelező.

Nagyjából ennyi jutott eszembe a dologgal kapcsolatban. Egyszóval nem kiírtani, hanem kezelni kell. Nem eltaposni, hanem információval ellátni és támogatni kell a drogfogyasztókat. Nem az a lényeg, hogy manapság divatos szóval lesitteljük a fél világot, hanem az, hogy EMBERtársainkat segítsük. Akármilyenek is.

harmatOSA: igazad van. Mindketten egy ellentétes pólust képviselünk. Azt látom, hogy minden ellen lázadsz. Igazából azt látom, hogy keresed azon dolgokat, amely ellen lázadni lehet. Gondolom aktív résztvevője vagy (a sci és drogellenes mozgalmakon kívűl) a következőknek is:

- Critical Mass
- Metróellenes tüntetések
- Zöld megmozdulások
- Kormányellenes demonstrációk (mindegy ki kormányoz)
- stb.

És mindezt nem meggyőződésből, bár adoptálod a saját viselkedési mintádra időlegesen.

Azt gondolom, hogy mindkettőnk véleménye megfér a Nap alatt. Ettől világ a világ és nézeteltérések nélkül mellőznünk kellene a véleményformálás és kompromisszum csodálatos intézményét. Igazad van és megértem a Te szemszögedet is.

De nem retteghetsz egész életedben mindentől. Inkább világosítsd fel a gyermekedet minél több szempontból kiindulva. Tanítsd meg neki, hogy mindent osszon meg veled. Építsd ki a bizalmat.

Ha nem ezt teszed, akkor egy óvatlan pillanatban titokban fogja megtenni, mert fél a keresztes hadjáratot folytató szüleinek elmondani. Rettegjen a gyermeked vagy legyen őszinte?

Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményemet.
Egy újabb ártalmatlannak tűnő áremelés, ami az összes Pannon-előfizetőt érinti, viszont bejelenteni nem sikerült, csak az ÁSZF-hez csapták hozzá, jelentős extraprofit vagy feledékenység okán. Csíkosfejű Nádi Poszáta jelenti a harctérről:A Pannonnál eddig a…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 17:08:55
Pazar sztori: Újpesten dolgozó ügyvéd barátunkat a BKV szekuritise egy zsebbe csúsztatott kétszázasért engedte be a metróba. Csodálatos mikrokorrupció, a Jog Kiváncsi Szolgája 70 forintot spórolt a törvénytelen tranzakción, és le sem bukott. Nyilván azért, mert a sokoldalú…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 17:07:52
Már a mobilszolgáltatók sem érzik annyira magukénak az MMS-t, különben hogyan fordulhatna elő ilyen paranormális jelenség, mint Attila esetében, akinek 11 hónap alatt ért célba explicit képüzenete:Nem tudom, más mennyire használja az MMS szolgáltatást, én elég ritkán élek…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 17:05:15
A Magyar Narancs legújabb számában jelent meg egy igen jól megírt cikk Sárosi Péter tollából, a fent említett témában. A teljes cikk itt megtekinthető: http://drogriporter.hu/hu/node/968 Pár kiragadott gondolatot idéznék. A könnyű vs kemény drogkérdésben szakmai szempontból…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 16:59:56
Pár röpke videóval szeretnénk tisztelegni az ember legjobb barátja előtt. Mondhatnánk persze azt is, hogy az erősebb kutya baszik, de nem mondjuk mert mindjárt itt az anyák napja, na meg a munka ünnepe és négy napig amúgy sem mondunk most valami sokat, szóval a lényeg, hogy jövő…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 16:54:38
A Freewinds a szcientológia egyház luxus óceánjárója, a legmagasabb szintű tanfolyamaikat itt szolgáltatták, valamint konferenciákat is tartottak a fedélzetén. A kék azbeszt egy bizonyítottan rákkeltő hatású anyag, a legveszélyesebb az összes azbeszttípus közül. Bővebben…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.30 15:12:41
Megjegyzés: innentől zenésblog lesz, tehát minden bejegyzéshez igyekszek zenét ill. videót mellékelni. A "lázadók szövetsége" megalakult az egyházon belül is, úgy néz ki. Ez a levél landolt ma a postaládámban:   Kedves Szcientológus! Némileg szokatlan…..
Bár elvileg már tavaly július óta ez a bevett eljárás, most már teljesen hivatalossá vált: a Microsoft online rendszereiben hibát kereső biztonsági szakártőknek, hackereknek nem kell tevékenységük jogi következményeitől tartaniuk, a cég ugyanis nem tesz feljelentést senki…..
Bár nem szeretnék direkt politikai kérdésekkel - és nevekkel - foglalkozni, de az internet-használatra kivetendő kulturális járulék ('internetadó') ötlete, az egységes politikai támogatás, és a még a politikusok többsége által is elvetett felmerült ötletek megérnek egy kis…..
A hasonló nevűek megguglizásáról, és a "minden mindennel összefügg" életérzésről szóló, kicsit nagyon marketingízű másfél órás film a YouTube-on teljes hosszában megtekinthető. Én már bekészítettem a popcornt és a literes kólát a laptop mellé. Függöny fel.…..
Láttunk mi már lopásgátlót vécékefén és bevásárlókosáron, de cigi ilyen szintű bebiztosítását még nem. Fremen szerencséje, hogy az Auchan biztonsági őre nem rajongott a belső motozásért, így párperces elzárással megúszta, hogy a hipermarketben vásárol cigarettát:…..
Én azért mégegyszer leközlöm. Ugyan tavaly nyári, de több, mint valószínű, hogy még mindig aktuális. Forrás: az Adatvédelmi Biztos holnapjaÜgyszám: 456/P/2007-11 KözleményHivatalomhoz 2007 március elején állampolgári panasz érkezett, melyben az indítványozó a dr. Lenkei…..
Borzasztó kellemetlenül érezzük magunkat az alábbi videó láttán, pedig minden megvan ami egy szuperprodukcióhoz kell. A kellemesen csilingelő zene, kedves kisfiú, és egy aranyos krumpliforma bácsi. Csak ez a bácsika valahogyan hibádzik, valaki összekeverte a szereplőket!…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.28 16:58:03
Ma ez a köremail ment ki a szcientológusoknak: A változásokat bejelöltem - sárga a változtatás, piros a törlés. TÁRGY:  Javított e-mail   Folytatódik a Játék Meghosszabbítottuk a Nemzetközi Könyvmaratont ! ! ! Üzenet Rontól: "Ha eladtok huszonöt…..
informatikai.egyhaz (törölt) 2008.04.28 16:53:06
Ismerősöm küldte az emailt, most hétvégén egy maratoni szcientológus könyveladási akció várható az országban. Itt a hadbahívó email, aminek a szóhasználata igen jól tükrözi a szcientológia egyházi ás vallási jellegét (telefonálás célcsoportoknak, üzleti szeminárium,…..