Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öregkocogó

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mi baja van a honvédség tisztjeivel és tiszthelyetteseivel a honvédelmi miniszternek? Mi ez a nagy fiatalítási mizéria a hadseregben? – kérdezi e-mailjében Gizi néni. Azt eddig is tudtuk, hogy a miniszterelnökünk ’halála’ a pocakos tábornok, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf…..
Öregkocogó 2023.01.29 10:33:13
@degijo: Nem Ön miatt írtam, amit írtam, hanem mert így gondolom! De, ha ezzel hozzájárultam korábbi döntésének igazolásához, megerősítéséhez, örömömre szolgál. És még további örömet okoz, hogy látom, tapasztalhatom, hogy nem csak sablonokba gondolkozó, tájékozatlan, felhergelt emberek élnek ebben az országban.
Öregkocogó 2023.01.29 12:39:18
@Vén motoros: Tisztelettel, én nem feltételeztem és nem is mondtam, hogy csak katonával történhet méltánytalanság és én nem minősítettem - ellenzéki nyavalygás, nettó szarkeverés - más véleményét, amit közzé tett. A tényekről egy kicsit, a katonai pálya - ami hivatás - egy sor kötöttséggel jár, parancsra új szolgálati hely, parancsra bármikor, bárhova küldhető, nincs munkaidő, csak szolgálati idő, bármikor, bárhonnan visszarendelhető stb. amelyek, úgy gondolom egy civil vállalatnál nem igazán jellemzőek. Amellett, hogy az esküben elmondtuk, hogy hazánkat még az életünk árán is megvédjük, talán valamivel emberibb bánásmódot megérdemelnek azok, akik elérték teljesítményük felső határát. Talán nem hokedli sarokba tételéről van szó, amikor 25-től 38-40 év szolgálati idővel rendelkező emberek sorsát kell elrendezni - azzal együtt, hogy mindenki a maximális megbecsülésről beszélt - egy olyan helyzetben, amikor aránytalanságok, feszültségek vannak az személyi összetételben. Talán gondolni kellene a jövendő generációra is, hiszen ki akar ilyen sorsra - vagy mint az öné '89-ben - jutni, ki fogja vállalni, hogy meghozza mindazt az áldozatot, amit elvárnak tőle. Természetesen mindannyian keményen "harcoltunk, harcolunk" - én 38 évet, 13 különböző városban, huszonegynéhány különböző beosztásban, munkakörben - azért, hogy meg legyen a megérdemelt pihenéshez való jogunk és annak feltételei is, de az elért eredmény még nem jogosít fel minket, hogy mások problémáit, ellenvéleményét lenézően, becsmérlően minősítsük. A tisztességes, emberi bánásmódhoz mindenkinek - nemtől, kortól, rangtól, világnézettől függetlenül - joga van. És ez a módszer, amit a kormány, a miniszter alkalmaz a katonákkal szemben, minden, csak nem tisztességes, méltányos és keresztény erkölcsi alapú.
Öregkocogó 2023.01.29 15:53:05
Soha nem voltam fizetett pártpropagandista és nem most rúgtak ki, hiszen már több mint tíz éve élvezhetem - sokak által nem megérdemeltnek tartott - nyugdíjamat, csak szolgáltam olyan helyen is, ahol több száz embernek kellett feladatot szabnom, a végrehajtás feltételeit biztosítanom, azt vezetnem és a kitűzött célok megvalósítását ellenőriznem. Nem egyszer olyan körülmények között, ami nem csak az egyéntől, hanem az ők szűkebb és szélesebb családjától, sokszor nagyon komoly áldozatot követelt, búcsúztattam meghalt katonatársam, beosztottam. Tudom, hogy Ők és én vállaltam mindezt, de ha ezek az emberek nem tudják, hogy tisztelik és megbecsülik azt, amit Ő tesz, akkor a végrehajtás színvonala olyan lesz, mint a közmunkásoké, tisztelet a kivételnek. Úgy gondolom, hogy azoknak az embereknek, akik mindent feltesznek arra, hogy megvédjék a hazájukat, igen is van és kell, hogy legyen önérzete. Aki azt bántja, az ne akarjon áldozatot kérni és várni bárkitől, bármilyen körülmények és feltételek mellett. Így nem lehet - normális országban - egy valós, kézzel fogható problémát megoldani, nem lehet egy teljes korosztálynak - válogatás nélkül - azt mondani, hogy te öreg, nem elég modern, vagy felkészült vagy. Ezt lehet mondani Kis Józsinak, Nagy Karcsinak, de nem a 45 évnél idősebb és 25 évnél hosszabb szolgálati idővel rendelkező összesnek. Na ez az a felfogás, ami ebből az intézkedésből kórosan hiányzik, hiszen tele van gőggel - mert én megmondhatom -, lenézéssel - nem vagy elég korszerű - és az eddig végzett szolgálat semmibe vételével. Ezt így nem szabad, bár lehet csinálni, de annak komoly következményei lesznek. Ez csak az én véleményem, nem ítélet, szentírás, törvény, vagy kormányrendelet. Az utóbbiakat megírni könnyű, a következményeket előre felmérni sokkal nehezebb.

Végül, tisztelettel csatolok egy linket, amelyen részletesen elemzik az összes egész életre szóló ellátmány valós értékeit. Érdemes szemezgetni benne.
andrejcsikgabor.hu/honvedelmi-szolgalati-juttatas/?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=Campaign%202023%20Week%2003&utm_term=honv%C3%A9delmi%20szolg%C3%A1lati%20juttat%C3%A1s&utm_content=Honv%C3%A9delmi%20szolg%C3%A1lati%20juttat%C3%A1s%3A%202023-ban%20visszat%C3%A9r%20a%20katon%C3%A1k%20korkedvezm%C3%A9nyes%20nyugd%C3%ADja%3F
A jószándékkal kikövezett út is vezethet igen rossz helyre. Hát még, ha a jó szándék is hiányzik!  Mit fogadott el az önkormányzat? Göd önkormányzati képviselőtestülete a polgármester vezetésével rendkívüli ülésen megszavazta, hogy a Temető tábla területére egy beruházó 677 lakóegységet építsen. A…..
Nem is tudom, hogy hogyan is kezdjem el, hogyan kezdjek bele a saját blogom írásába... csak támadt egy ötletem, hogy mi lenne, ha írnék egy blogot, de fogalmam sincs, merről is kezdjek hozzá... talán belecsapok a közepébe és az lesz a legegyszerűbb és hagyom, hogy kialakuljon minden magától. A…..