Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hörpölin

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
okulare Szekszárd - Szálka 2017.03.18 17:50:35
Ez a nap is eljött végre! Hosszas tervezgetés után megtettem az első kilométereket a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrán. Általában valaminek a befejezésekor, egy díj megnyerésekor szokás megköszönni valakinek a támogatását. Én mégis most az elején tenném ezt meg. Annak, hogy elindulhattam ezen…..
hörpölin 2017.03.19 07:24:52
Szia Okulare!

Akkor a levél után itt is szeretnék gratulálni a blogodhoz, csak így tovább!

A sebességgel kapcsolatban annyit tudnék még hozzátenni az előttem szólókhoz, hogy én a teljes túrára 3 km/h átlagsebességgel számolok átlagos terepen. Ebben minden benne van a gyalogláson kívül: evés, ivás, pihenés, kilátásban való gyönyörködés, fényképezés, kisdolog, nagydolog. Tehát reggel nyolctól délután négyig kb. 24-25 km-t tudok megtenni különösebb megerőltetés nélkül. Neked ehhez még hozzá kell majd számolni a ládák megtalálásához szükséges időt. Persze mindegyikünk tempója más és más, ne fogadd el kötelezőként bármelyikünk erre vonatkozó ajánlását sem. Néhány túra után egy kis statisztikát készítve előtted is nyilvánvaló lesz majd a saját tempód, amit aztán etalonnak használhatsz a túraszervezés során.

A túrák előtt pedig amolyan "haditervet" készítek: vizuálisan megjegyzem a térképről az aznapi útvonalat, hol állok meg majd pihenni, hol térek le valami miatt az útról, memorizálom a pecsételőhelyeket, kocsmákat. Többnapos túrákon ezt a sátorban szoktam megtenni reggelenként. Így nem kell alapvető infókat keresgélni menet közben térképen, leírásokban.

A vízből pedig mindig legyen elég nálad! Egy-egy túrán, pláne nyáron, úgy meg lehet inni naponta 4-5 liter folyadékot, mint a sicc! Ezért aztán ki is kell használni minden lehetőséget a túra során, ami extra folyadék bevitelt tesz lehetővé (kocsmák, kisboltok, stb.). Mert ekkor nem a saját készletedet apasztod. Persze ilyen alkalmakkor fel tudod tölteni a kimerülőfélben lévő saját készleteidet is.

További szép túrákat kívánok!