Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spórolni Menő

11 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fiam születése előtt kezdtem el a zero waste-el foglalkozni, amikor még a pocakomban volt, és jobban odafigyeltem rá, hogy mit eszek, mit kenek magamra. A teljes zero waste-et, azaz szemétmentességet nem értem el, nem is célom, inkább az a lényeg, hogy értelmes keretek között minimalizáljam a…..
Spórolni Menő 2017.12.16 22:53:44
@dorcssa: Szia :) Köszi a tippet fogkefe ügyben, megnézem majd. A facebook csoportokban van amelyikben bent vagyok, van amelyiket csak ismerem köszi <3
foto @simpleandsoul több hely kisebb kupi kevesebb agyalás kevesebb stressz több idő a családoddal kevesebb takarítás kevesebb szemét többet adhatsz több idő a barátaiddal kevesebb hullámvölgy kisebb mennyiség több minőség több szabadság több rugalmasság több jelentés több…..
Spórolni menő. Projekt 333 2017.04.20 15:28:20
Néhány hónappal ezelőtt túladtam a ruháim nagy részén. Sok anyuka boldog lett tőlük, nekem meg kiürült a gardróbom. A terhesség miatt minimum 4 ruhaméretem volt az elmúlt másfél évben, illetve Dánia óta lényegesen leegyszerűsödött a stílusom - a ruhatáram eddig ezt nem követte le.  Szóval amit…..
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
Spórolni Menő 2017.03.23 22:53:34
@Rózsika: 7 éve a nulláról kezdtünk mindent, mert leégett a ház, amiben éltünk és odalett mindenünk. hónapokig nem ettünk mert vagy kaját vettünk, vagy építőanyagot, hogy legyen újra tető a fejünk felett. remélem, sikerült überelnem, és ettől most neked is annyival jobb, mint nekem, hogy emlékeznem kellett erre.
Spórolni Menő 2017.03.24 21:04:20
@Anickbennemendélyezettkaraktertalálható: Természetesen ez is egyéni mindenhol, és ahogy már többször írtam, mindig egyénileg érdemes mérlegelni, hogy mire éri meg odafigyelni, és mi az amivel már csak az idő meg a pénz megy. Én nagyon sokáig hipereztem, mert ott van minden egy helyen, most az egyik irányban van a hiper, a másikba az aldi-lidl. Szívesebben járok az utóbbiakba, mert jobban járok vele. Benzinre az én esetemben nem költök, mert odafele séta, amit imádok, visszafelé meg tömegközlekedés. Semmivel sem járok többször boltba, mint amikor hipereztem. Ma például ketten összeálltunk a szomszéddal, és egy hiper házhozszállításával rendeltem meg a nehéz dolgokat, amik úgyis elfogynak - mert például inkább dolgozok abban az időben, vagy foglalkozok a picurral, amit a liszt és cukor hazacipelésével töltenék. Van olyan is, hogy ez a nyerő megoldás.
Vannak dolgok, amiket mindenképp érdemes bevezetned, mert mindenképp spórolhatsz vele, függetlenül a bevételedtől. Jöjjön még néhány tipp. Ha valami igazán megéri, ne habozz Még ha nagyon spórolsz, akkor is lehetnek dolgok, amire megéri költeni. Ha valamivel hosszú távon spórolhatsz, vagy ár-érték…..
Előbb-utóbb minden zero waste fan eljut odáig, hogy már el sem indul otthonról az elmenős pakkja nélkül :) foto @google Könnyen el lehet veszni a csodálatos, minimál dizájn, előre kapható zero waste termékekben, de első körben nem az a lényeg, hogy újabb dolgokat vásárolj. Először mindig nézz…..
Vásárolj szezonális zöldségeket és gyümölcsöket. Nálunk éppen a téli szezonban kezdődött a hozzátáplálás. Egy ideig próbálkoztam mangóval és hasonlókkal, hadd szeresse meg a gyerek a gyümölcsöket, de amikor sokadszor futottam bele éretlen gyümölcsbe - meguntam. Maradtunk az alapoknál. Alma, körte,…..
Spórolni menő. Inspiráció 2017.03.18 20:19:00
Megvan az a rossz szokásod, hogy ha rossz a kedved, akkor minden felesleges forintodat arra költöd, hogy elkényeztesd magad? Ha húzós volt a nap, akkor egy cipőboltban végzed, mert megérdemled? Esetleg stressz-evő vagy, és a jégkrémek vagy csokik között kötsz ki, hogy azzal űzd el a…..
Spórolni menő. Takarékos tippek 2017.03.18 15:25:06
Szeretnéd tudni, hogyan élhetnél kevesebből, vagy hogyan spórolhatsz? A takarékos életmód az, amit keresel. Ezek a tippek segítenek elindulni.  Gondold meg kétszer, mielőtt vásárolnál! Hogy elkerüld az impulzusvásárlást, gondold át kétszer, hogy mire költenél. Ha nincs rá szükséged, ne vedd…..
Spórolni menő. A küldetésünk. 2017.03.18 13:06:44
Ültem ma itthon, amíg Pinduri aludt, és újra pénzügyi tippeket olvasgattam az egyik kedvenc külföldi oldalamon. Szembejött egy cikk, TOP 10 személyes pénzügyi könyv. Az első dolgom az volt, hogy kinyitottam az egyik legnagyobb magyar könyvesbolt oldalát és rákerestem a könyvekre, szerzőkre - bár a…..