Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fromázs blog

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben hallgathattátok meg a Határátkelő történetének első podcastját, melynek főszereplője a Los Angelesben élő Tamás volt. Ma folytatódik a beszélgetés (köszönöm az azt készítő Gwy ismételt közreműködését), ám mielőtt belevágnánk, rövid összefoglaló azoknak, akik az első részt nem hallgatták /…..
A francia gasztronómia világhíréhez kétség sem férhet, de azért mást ezt a távolból tudni, és más nap mint nap megtapasztalni. Például a l’apéro jelenségén keresztül, amiről bevallom, én Zsófi, a Fromazs blog szerzőjének posztja előtt nem sokat tudtam. Lássuk, miről is van szó!..
fromázs blog 2017.03.13 14:23:42
@diggerdriver: Hogy valóban hány francia tartja ezt? A férjem családja minden ünnepen és hétvégente amikor ott eszünk, a frncia ismerőseink közül is mindegyik. Ez persze nem azt jelenti, hogy egész Franciaország iszogat vacsora előtt a hétvégén, de ez egy gyakori szokás. Sőt, még a nyelviskolám is szervez apéro esteket kéthetene, ahol beszélgetni lehet egy pohár ital és pár falat mellett. Nyilván Franciaoszág egyes részein más és más a hagyomány, de Nantes-ban eddig ezt tapasztaltam.