Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rudolf.jw

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Általában nagy várakozás előzi meg mindig a főhivatal képviselőjének látogatását, leánykori nevén a zónafelvigyázó előadását. Hát még abban az esetben, ha a vezetőtestület egyik tagja jön kis hazánkba. A lelkesedés persze némileg apadt, amióta minden Királyság-teremben kivetítik – akár élőben – a…..
Rudolf.jw 2017.04.19 22:20:10
@l.gabi: Hallottatok róla esetleg, hogy állítólag most hétvégén is lesz valami csinnadratta (mármint hogy érkezik valami fejes)? Vagy csak a pletykák kaptak hamis szelet a gyülekezetben?
Propagandaplakát vagy tiszteletteljes meghívó?    A Szubjektív sorozat után egy új tematikus rovatot szeretnék elindítani Görbe tükör névvel. Célom a főcímben rögzítve látszik: görbe tükröt mutatni a Társulatnak, bemutatni azt, amit noha a gyakorlatban kiraknak mindenki szeme elé, a Szervezeten…..
Rudolf.jw 2017.04.12 18:49:41
@l.gabi: Ez egy érdekes kérdés. Éveken keresztül mindig volt egy x létszám nálunk, majd egyszer lement x-30 köré. Akkor azt a nagy márciusi havazásnak tulajdonítottuk - ha emlékeztek. Aztán valahogy megmaradt minden évben ez a nagyságrend és idén még ennél is picivel kevesebb. Egyrészt, aki minden évben eljött, talán vesztett a lelkesedésből, mivel "minden évben ugyanazt mondják". Másrészt, a meghívó "varázsa" már kezd elmúlni, az emberek a területen tudják, hogy ez is csak a szokásos, mint minden évben kétszer (kongi+emlékünnep), nem kapják fel a fejüket többé, hogy ilyen még nem volt. Igazából, amikor elkezdték ezt a meghívós dolgot, akkor az a jelenlévőszám mesterséges felduzzasztása volt, ami - legalábbis nálunk - talán most kezd apadni. Ja, és a testvérek is kezdenek szerintem immunissá válni a kampányokra, hisz minden évben van 2-3, ez már nem olyan izgalmas, mintha csak pl. 3-4 évente lenne. Nem láttam azt a zsongást a gyülekezetben a kampányidőszakban, mint mondjuk 5-6 éve. De ez csak elmélkedés, nem tudhatom természetesen a pontos okot. Talán mindezek együttesen határozzák meg.
Rudolf.jw 2017.04.14 19:26:26
@Alvirág: Jellemző, hogy főleg az Emlékünnepen nagyon túlnyomó többségben vannak az idősek. Valószínűleg ez azért van, mert az állandó és kötelező résztvevő rokonokon kívül csak őket lehet elcsábítani. Ez fokozottan igaz olyan gyülekezetekben, ahol amúgy is nagy időstöbblet van.
Rudolf.jw 2017.04.17 11:53:12
@l.gabi: Szerintem egész egyszerűen nincs más mód arra, hogy a Tanúkat felrázzák rendszeresen. Ráadásul olyan jelentősen esnének vissza a statisztikák, amik az éves jelentésben is láthatóak lennének, így nehéz lenne megmagyarázni.
Ígérem, hogy ez a különös cím értelmet fog nyerni a cikk olvasása közben. A fiatal Lloyd a szülei támogatását is élvezi az úttörőszolgálata idején, közben részidejű munkákból tartja fenn magát. Főleg egyszerű, képesítést nem igénylő adminisztratív munkák ezek, de…..
Rudolf.jw 2017.04.14 19:29:47
@t.csilla: Mindenkiben más gondolat indítja el a dominót. Nekem nehéz visszakeresnem, hogy pontosan mi volt a nagy "aha"-élmény, de ha jól rémlik, talán az, hogy humanista beállítottságú személyként nem tudtam azonosulni azzal, hogy armageddonkor mindenki elpusztul, aki nem Tanú.
Amikor prédikáló/ térítő Tanúkkal találkozol, akár úgy, hogy felkeresnek az otthonodban, vagy megszólítanak az utcán, vagy újabban köztereken állnak egy újságokkal teli hordozható kocsi mellett, akkor talán azt gondolhatod, hogy ezek az emberek mennyire elhívatottan hisznek a vallásukban. Bár néha…..
Rudolf.jw 2017.04.11 22:26:08
Köszönjük a tudósítást a könyvből!

Ha esetleg készülne közösségi összefogással egy teljes magyar fordítás, szívesen segítek benne. :)

@Alvirág: Mindig azok a vének kerülnek pozícióba, akik kérdés nélkül eleget tesznek a kéréseknek. Legalábbis magam körül ezt tapasztalom. A Krisztusi érzések kimutatása, az értelem vagy bármi más nem számít egy kicsit sem.
Rudolf.jw 2017.04.12 18:58:13
@t.csilla: Gondolatod alátámasztására: Ismerek olyan személyt, aki komoly egyetemet végzett, amivel ma laza munkával nettó 3-400 000-et keresne Magyarországon. De a jó szándékú vének azt tanácsolták neki, hogy ne vágyjon nagy dolgokra, inkább keressen egyszerűbb állást. A hihetetlen pedig az, hogy meg is fogadta a tanácsot, takarító lett, amibe meg belerokkant, így ma 60 000 forint rokkantnyugdíjból és a feketén végzett besegítésekből él. Na, így jobb lett az élete? :P
Szubjektív #2 – Az Őrtorony Társulat 10 legnagyobb érdeme   Miután az előző cikkben az Őrtorony Társulat 10 legnagyobb bűnét vettem nagyító alá, most némi ellensúlyt teremtve Jehova Tanúi legnagyobb érdemeit veszem nagyító alá.   (Ha még nem olvastad a bűnök…..
Rudolf.jw 2017.04.08 19:59:08
@Marci kérdez: Kedves, amit mondasz. Tudod, mennyiszer mondták nekem a Szervezeten belül, hogy értékes vagyok? Na igen ám, de csak addig, amíg az ő szabályaik szerint játszottam. Olyan áron viszont nem akartam "értékes" maradni.

@t.csilla: Ó, de szép levezetés! :) Ezért érdemes ilyen cikkeket írni, hogy ilyen jó gondolatok jelenjenek meg alatta. Köszönöm! Nem is tudok nagyon mit hozzátenni, minden szavaddal egyetértek.

@kingdom: Szerintem azok, akiknek jó erkölcsi érzékük van, viszonylag hamar rá fognak érezni a Szervezet visszásságaira. 10 évet mondanék maximum. Persze, az is bőven sok egy szekta karmában.

@l.gabi: Úgy tűnik, sok dologban megegyezik a listánk, nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk a te listádat is. :)
Rudolf.jw 2017.04.11 10:13:31
@t.csilla: @Jónás_:

Ez valóban így van. Én is azt tapasztalom, hogy elenyésző azok száma, akiket ilyen környezetből vagy életvitelből mentett meg a Társulat. Viszont ők a Társulat legjobb reklámarcai valóban, és gyakran ők jutnak egy-egy gyülekezeten belül magas pozícióba, mert mindig ott van az a hátszél, hogy: "Nézd, ő milyen szellemi ember, hát hogy átformálta az igazság az életét." Pedig sokszor ez csak külsőségekben mutatkozik meg.
Rudolf.jw 2017.04.11 22:02:49
@t.csilla: Amikor megláttam ezeket a plakátokat, arra gondoltam, hogy nálunk is pont ugyanez történik, csak nem plakáton, hanem a kongresszusokon és a Broadcastingban.
Szubjektív – Az Őrtorony Társulat 10 legsúlyosabb bűne   Vállalkozást teszek arra, hogy az Őrtorony Vallásszervezetet vizsgálva néhány tízes listában összefoglaljam, szerintem milyen okok húzódnak meg egyes történések mögött, vagyis, mi van a felszín alatt. Elemzéseim…..
Rudolf.jw 2017.04.07 19:10:58
@kingdom:
A személyem egyelőre maradjon homályban. Ha elmesélném a történetem, nagyon hamar kiderülne még azok számára is, akik csak távolabbról ismernek, hogy ki vagyok. Sajnos még nem vagyok olyan helyzetben, hogy ezt be tudjam vállalni. Ennek ellenére majd igyekszem pár dolgot felfedni magamról, olyanokat, amik nem tesznek beazonosíthatóvá. De kérem a türelmeteket addig is. :)
Rudolf.jw 2017.04.08 19:48:26
Hát emberek, ez óriási. :D

@keresemazutam: Köszönöm a levezetést, nagyon nevettem rajta!

@kingdom: Sajnos (vagy szerencsére) soha nem töltöttem be felvigyázói tisztséget a Szervezetben. Szóval ilyen szempontból nem vagyok X, más szempontból talán igen.

@l.gabi: Tetszik a listád, nagyon jó érzés látni, hogy gondolkodóba ejtek embereket. Ez a Szervezeten belül nem túl gyakran valósult meg, üdítő ez az eltérés. :)
Rudolf.jw 2017.04.09 14:32:03
@sefatias: Az Új világ fordításnak kétségkívül vannak komoly előnyei. A Károlihoz képest az, hogy modern és érthető. És igen, a Károliban is vannak hibásan fordított részek. Viszont - főleg a revideált Új világ fordításban - nem lehet nem észrevenni a szándékos félrefordításokat. Ezek engem nagyon zavarnak. Ha kiadják magyarul is a revideált változatot, még lejjebb fog csökkenni az értéke a Tanúk Bibliájának.

@kingdom: Nekem valamiért az Egyszerű fordítás a kedvencem. De az lenne a legjobb, ha a különféle fordításokat össze lehetne gyúrni, hogy a legpontosabb, legszebb és legérthetőbb szöveget kapjuk. Igen, a legszebb is fontos, a Biblia elvégre valahol egy irodalmi mű is.
JT BLOG Keresek egy választ 2017.04.08 19:05:27
Rendhagyó módon, egy olyan jellegű választ keresek, mely kissé eltér a blog profiljától. Jobban átgondolva azonban mégsem, mert akik ezt a blogot olvassák, azoknak ugyanazon élményei vannak, mint nekem - vagyis ugyanolyan óvatosak a válaszokkal, ahogyan magam is. Ezért kérdezem meg itt is. És…..
Kedves mindenki! (Harcostársaink) Az egyéves fennállásunk ünneplésének hangulatában megragadom az alkalmat és felkínálunk egy lehetőséget, amivel páran már éltek eddig is, de szeretnénk ha ez most nyomatékot kapna, és többen megragadnák a lehetőséget. Azt tapasztaljuk ,hogy a blogunk jelenleg…..
                  A vér az élet, a törvény és a szeretet..../befelyezés/.       A TÖRVÉNY GYENGESÉGE  ÉS A SZERETET EREJE A törvény sokszor a belső konformitás érzését kelti mely lényegében eltakarja, hogy milyenek is az emberek igazán. Jézus idejében ez lehetővé tette a vallásvezetőknek,…..