Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árpy Táy

4 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazmondó Árpy, most majd megmondja. Egy ideje már foglalkoztat az, hogy a médiában, közéletben és a személyes életben miért foglakozunk a legtöbbet mi emberek lényegtelen vagy féligazságokkal. Celebcicák, éneklő pacsirták, kriminális híradók, manipuláló mosolypolitikusok…..
András komoly dilemmával küzd és megtisztelte a blogot azzal, hogy tanácsot kért. Talán nem is megszokott az úticélja, hiszen Székelyföldre költözne. „Sokan írtak arról, hogy nem anyagi okokból távoznának, hanem a normális(abb) élet reményében. Ez engem is motivál,…..
Érdekel, hogy hogyan fejlesztette Soma világbajnoki műsorát? Most bepillantást nyerhetsz a díjnyeretes műsor éveken át tartó kialakulásának folyamatába. A kellékek kialakulása, ruha, zene, workshopok, gyakorlás, inspiráció, a FISM élmény és tanácsok mind-mind megtalálhatóak a…..
Árpy Táy 2012.06.27 11:32:37
Amíg nálunk az élő adásba sem került idén bűvész, Romániában egy kolozsvári bűvész srác, Cristian Gog nyerte meg az ottani versenyt. www.facebook.com/cristiangog www.cristiangog.ro/     ..
Árpy Táy 2012.05.14 07:34:23
@Boldog Péter: igen elindult.... leleplezik a trukoket es youtubo-s videokat linkelnek hozza... es azt mondjak azert nyert mert a tv csatona tamogatta.. es alpari stilusban vitatkoznak egymassal.
"52 ways to extend your oil & water routine""Sam the bellhop and a one way deck""Acting Tips for Your Stooges" by Chris Angel"Ripped off magic effects" by James L. Clark"Ding Dong for Kids" by Jack Meoff"10,001 Completely Pointless Card…..
Árpy Táy 2012.05.12 08:03:59
Aki lemaradt volna a DTK Show tegnapi, karácsonyi adásáról, az itt megtekintheti. Volt színpadi műsor, karácsonyi ajándékként egy trükköt is elmagyaráztam, és még az otthon ülő embereket is bevontuk a varázslatba! 24:42-től vagyok látható! Jó szórakozást!…..
Úgy tűnik, a neurológusok közkedvelt kutatási területe lesz a bűvésztrükkök hatásának vizsgálata. November 12-én a Society for Neuroscience éves összejövetelén Luis Martinez, a spanyol Miguel Hernandez Egyetem kutatója az alábbiakat ismertette. A Hardin-féle Princess Card Trick…..
Múlt szombaton a német RTL televízió nézői is láthatták David itthon 2001-ben debütált Hyberna produkcióját. Ezúttal 20 órát töltött jégbe zárva. A videó…..
Az Eklektik című előadóest november 16-i előadására elfogyott az összes jegy. Úgyhogy aki eddig nem vett, annak januárig kell várnia.Viszont a Jeff McBride előadást sikerült áttenni egy nagyobb terembe, így arra még vannak jegyek.…..
Árpy Táy 2011.10.23 14:15:37
@Bencissimo: probalj Gabortol egy jegyet venni a lepcsore vagy viszel magaddal plusz szeket es beszoritod magad valahova. :) buveszek neha improvizalnak
A buveszkedes mindig tartogat uj esemenyeket, uj eloadokat es ahhoz, hogy ne maradjunk le itt egy jo kis oldal hetente uj es erdekes hirekMagyarorszag legjobb buveszblogja:http://buvesz.blog.hu/Magyarorszag volagbajnok buveszenek az oldala http://www.somashow.hu     erdekes…..
Első szabály: Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! Fejlesz a kezügyességed, uj dolgok, uj kellékek, és uj ruhak. Probald meg kedvenc trukkjeidet zenével, gyors vagy lassu besszéddel előadni. Edzed a hangodat is mert a szinpadon hangosabban határozottabban kell beszélni.  Fontos, …..
Figyelem! Hosszú és unalmas bűvészet elméleti cikk következik, amit elsősorban saját szórakoztatásomra írok, meg annak a 4-5 embernek akit esetleg még érdekel. A cím első olvasásra hülyeségnek hathat. Mi az, hogy túl tökéletes? Nem az lenne a cél, hogy minél tökéletesebb…..
Árpy Táy 2011.09.14 18:32:01
Egy nehezebb időszakon szerencsésen túl vagyok és tele lelkesedéssel, ambícióval új projekteken dolgozok. Új effektek, marketing, karakter és pozitív hozzáállás.  …..
Jeff McBride-ot úgy gondolom nem kell senkinek bemutatni. Ősszel európába jön turnézni (szeminárimokat és gálát tart többek között Franciaországban). Felmerült, hogy esetleg el lehetne hívni Budapestre is, hogy az egyik színházban megmutassa a bűvészeknek és a…..
Árpy Táy 2010.09.06 14:04:20
Bűvész blog Meghalt Patrick Page 2010.02.12 18:42:00
Patrick "Pat" Page-et bűvészkörökben sokszor emlegették "két lábon járó enciklopédiaként". A skót bűvész leganda1929-ben született és 1952 óta volt profi bűvész, majd később szeminarista, feltaláló és író. Számos bűvészkönyvet írt (Bell's Magic…..
április 17. szombat (műsorvezető: Fülöp Tibor) 10.00-19.00 óráig: Kellékvásár 12.00 órakor: Verseny 14.00 órakor: Állófogadás 15.00 órakor: Harry Allen (USA) szeminárium 18.30-20.00 óráig: Verseny április 18. vasárnap (műsorvezető: Fülöp Tibor) 10.00-15.00 óráig:…..
A bűvészetoktatással sokat foglalkoztunk már a korábbiakban is, eljött hát az ideje, hogy egy kicsit más szemszögből is megközelítsük a témát. Sokszor szóba kerül, hogy a fiatalok csak rövid ideig járnak bűvésztanárhoz, nem szereznek alapos tudást, s inkább az…..
Árpy Táy 2009.11.28 11:01:31
Helló!
A cikk nagyon jó. Egy kis adalék a saját véleményem.
Miért jó a bűvésztanár és mit lehet tenni ha nincs?

1. Jó, ha van, mert tőle meglehet tanulni a technikai alapokat (manipuláció, szinpadi mozgás, beszédkészség stb).

Ha nincs, akkor alaposan bele kell vetnünk magunkat az internet és a könyvtár rejtelmeibe, és kritikus szemmel kiválogatni a megfelelő oldalakat (bűvészblog, magiccafe, pl. előadásmódról Dale Carnegie, tesdbeszédről Allan Peace, és videók Ammar, Jeff McBride stb.)

2. Jó, mert segít összeállítani egy rutint.

Ha nincs, nézni kell a youtubon a videókat, le kell ülni, elgondolkozni, milyen rutint szeretnénk összeállítani és mi kell hozzá stb.
3 alapkérdés: 1. Milyen kellékeink vannak? 2. Milyen tudásom? 3. Szórakoztatja-e a közönséget + hol akarok vele fellépni? Ha ezt a 4 szempontot figyelembe vesszük és komolyan dolgozunk rajta, jó rutint alakíthatunk ki.

3. Jó, ha van bűvésztanár, mert segít kijavítani a hibáinkat, kalauzol és motivál minket.

Ha nincs ki kell fejleszteni magunkban az éles szemet és értékelni magunkat felvételek és mások véleménye alapján, katonás szigorral, de mégis kreatívan fejleszteni a büvészelőadásainkat.

Szerintem a legideálisabb a kettő ötvözete. Ha valaki komolyan akar a bűvészettel foglalkozni és megengedheti magának, mindenképp menjen bűvésztanárhoz, mert más dimenziókat nyit meg és megkíméli egy pár felesleges pluszmunkától. Én csak azért tanulok autodidakta módon, mert nekem ez az ideálisabb.

További jó bűvészkedést mindenkinek!
Barátom és szerkesztőtársam Botond, pedzegette azt a témát, hogy vajon jól gondolkodnak e a bűvészetről az emberek, én próbálom kicsit más szemszögből megközelíteni, miszerint: miként gondolkodunk mi bűvészek a külföldi bűvészéletről. A magyar nép alapvetően kicsit…..
Bűvész blog SOMA VILÁGBAJNOK!!! 2009.07.31 10:34:00
Nagy örömmel osztom meg a szenzációs hírt a blog olvasóival, hogy Soma az általános bűvészet világbajnoka immáron. Ma este még megküzd két kíváló bűvésszel a Grand Prix címért is, amihez szintén szorítunk, de történjék bármi is Soma vitathatatlanul Magyarország…..
A Magic Cafén 2002 óta minden hónapban meghívnak egy neves bűvészt, aki egy héten keresztül válaszol a tagok által feltett kérdésekre. Breiner Tamás javaslatára elindítom itt a blogon is ezt a sorozatot, és ha nem is minden hónapban, de időről időre itt is lehetőség lesz erre.…..
Mi van velem..mostanában ezt teszik fel nekem a legtöbben legtöbbször..és ugyanazt tudom mondani mindenkinek,nem tudom. Fogalmam sincs..rosszul mindentől..és olyanokra gondolok,amiket sohasem kaphatok meg..Nem értem..talán depresszio talán örület..nem tudom..semmit sem tudok mondani és…..