Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Gates (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldaliak legáltalánosabb mentegetőző szövege a valaha létrejött "létező szocializmusokról" - melyek mind embersanyargató diktatúrák voltak, legfeljebb a kezükre tapadó vér mennyiségében volt különbség - az, hogy "a marxizmus egy pozitív ideológia, csak a…..
William Gates (törölt) 2008.05.16 08:19:34
Jó, harcoljunk linkekkel:
Ha már pár éve azt írtam (
www.slate.com/id/2130798/), hogy az open source komcsi, ráadásul azt is, hogy a Linux az meg maga a RÁK, akkor érdekes egybeesésként éppen tegnap írtam egy kommentet ide: mediq.blog.hu/2008/04/03/az_egeszsegugy_jovoje_a_microsoft_szerint

Nnnnna. Ilyen boldogan és könnyeden fogunk a RÁK ellen harcolni!
Paris Hilton egy szabad piacon milliókat keres dollárban. Divatcikkeket ad elő Milánótól New Yorkig, énekel és fogynak a lemezei – mindezt a konvencionális (értsd mozarti vagy michelangeloi) tehetség legkisebb látszata nélkül. Mások napi nyolc-kilenc órát dolgoznak néhány…..
William Gates (törölt) 2008.04.26 19:04:59
Helló, Leült ez a téma. Pedig épp érdekesedik. Kettő dolgot hoznék fel a felszínre, a verseny és a családtervezést, és megkisérlem összekapscolni.

Ha a lúzertámogatással, tehát a nem versenyképes családok segélyezésével az ország végeredményül vesztes lesz, az nem biztos hogy baj, egyszerűen csak tény.
Olyan ez, mint egy lomha és béna cég, el lehet cseszni a vezetését. Lehet próbálkozni a javításával, de az is lehet, hogy gyorsabban jön egy másik cég, és felvásárolja vagy beolvasztja. Aki ügyes, az idejekorán vált a sikeresebbhez.
Nem baj, ha nem a magyar cégek és emberek a nyertesek. Ha egy űr marad a hiányukban, azt azonnal betölti egy másik magyar, vagy valószínűbben egy külföldi. Mind a cég, mind a részvényesek nyernek. Talán a sikeresebb emberek földrajzi eloszlása egyenlőtlen lesz, de az úgyis olyan máshol is. Ha a verseny a lényeg, akkor ez jól van így. Ebben osztom Max_Headroom véleményét. Meg Gyurcsányét, aki azt mondta, hogy el lehet menni külföldre. Meg is teszik jó sokan. Egy versenyképes ember akárhol hasznosíthatja a tudását.

Az országok versenyében is vannak nyertesek és vesztesek. Országokról meg elavult a globalizációban beszélni.
Mi az, hogy ország vagy nemzet? Csak azért mert 'magyar', egyáltalán nem szeretek minden magyart, sőt. Nem a származásom matt vagyok 'magyar', mert nem tudom, hogy Árpád volt-e az ősöm, vagy valami vallon borász. Nem tudom visszavezetni a családfámat, szal örülök, hogy élek (-: Magyar az anyanyelvem, a kultúrám egy része, de ez semmi, mert meg lehet tanulni más nyelvet, a szokásokról nem is beszélve. Ha már egyszer verseny van.

Max_Headroom víziója a vízért vívott háborúról vagy védelmezéséről annyival árnyalják a gyerekvállalásos témát, hogy nemcsak az anyagi lehetőségeket kell figyelembe venni a gyerektervezéskor, hanem a közeljövő kérédseit is. De csak ha igaza van ebben persze.