Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadszeder99

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
vadszeder99 2017.03.08 10:50:07
@józanakaroklenni: A férjem szerint nem iszom többet, mint mások, de azt nem tagadhatom, hogy szeretek iszogatni, és olykor el is szalad velem a ló, ez aggaszt talán az egyik legjobban. Nehezen tudom felmérni, hogy hol van a határ, mert nálam eléggé változó, mennyi árt meg, valamikor már egy sört is megérzek, valamikor meg 6-ot sem. Viszont látom magam körül, hogy ez szinte mindenkivel elő szokott fordulni, olykor mindenki bekarmol. Engem viszont már-már egészségtelenül zavar, és rengeteget szorongok miatta.

Egy nehéz nap után baromira jól tud esni az az esti fröccs, vagy hideg korsó sör. Egyedül ritkán iszom és akkor is csak 1-2 pohár bort a munka után, de akkor is aggaszt, hogy vonzóbb számomra egy förccs, mint egy csésze tea és húzós munkanap végeztével. Nem jó út...
Egyedül egyébként nem jellemző, hogy iszom.
Engem ugyanis leginkább a társaság és a szociális tevékenység az, ami hajt. Ha égető vágyat érzek, hogy elmenjek sörözni, akkor leginkább az hiányzik, hogy barátokkal, ismerősökkel együtt, gátlásainkat kicsit levezkőzve beszélgessünk, de sohasem maga a pia hiánya hajt. Inkább a közös piálás, mint kapocs hiánya, és ez szerintem még a kamasz éveimből ered. A legtöbbször bárokban találkozunk, és mindenki fogyaszt alkoholt. Nagyon nehéz elképzelnem ezeket az összejöveteleket pia nélkül, és szerintem ez aggasztó. Még ha előre el is határozom, hogy nem fogok inni, akkor is valahogy úgy alakul, hogy mégiscsak iszom, nehéz nemet mondani, ha mindenki iszik. Ha gyógyszert szedek, és nem iszom, akkor józanul nem érzem olyan szupernek az esti lazulást a sarki pubban, néha már untat. Ez is aggaszt. És persze az ilyen összejövetelekből alakulnak olykor ki azok a bizonyos görbe esték. Míg van olyan, aki tényleg érzi, hogy köszönöm, áttérek a vízre, én tényleg nem érzem, csak mikor már késő. Talán ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy próbálok inkább nem is inni, mert nem tudom jól belőni a mennyiségeket.

Hétköznapokon a legtöbb esetben eszembe se jut alkoholt inni, hiába sorakoznak a bárszekrényben, vagy a hűtőben a behűtött sörök, borok, hetekig fel sem tűnik. Persze van olyan hét, amikor viszont minden nap elfogy 1-2 dl bor, vagy 1 vagy 2 doboz sör, főleg nyáron.

Kamaszként(17 éves koromtól) és az egyetemen nagyon sokat ittam (22 éves koromig), és nagyon sokszor berúgtam, túltoltam eléggé. Talán ez okozza a gondot, egyszerűen összekapcsolódott a barátság és a piálás, meg a bulizás és a pia, pedig 16 évesen még emlékszem, nagyon jól éreztem magam, mikor csak őszilevet ittam a kocsmákban, és remekül éreztem magam. Én ezt akarom elérni újra.

Szóval, nem tudom, hol vagyok azon a bizonyos csúszdán, nehéz megállapítani, talán inkább veszélyeztetett szociális ivó vagyok én? A legbosszantóbb az, hogy mindig elképzelem magam, ahogyan azt mondom, köszönöm, én csak vizet kérek, stb, aztán mégsem úgy cselekszem.