Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiraEszti

53 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel szeretjük az alapvetően nem annyira „turistás” helyeket, beterveztünk pár napot Chile középső, kevésbé ismert részére is. 3 régiót szeltünk át szűk 4 nap alatt (Los Lagos, Los Ríos, Araucanía) és ezek – már csak a szelídebb időjárás miatt is – abszolút érdemesek akár hosszabb látogatásra,…..
Az utazásunk számomra legszebb és legkalandosabb része következett. Patagónia Aysén nevű régiója az ország legritkábban lakott területe. Még mindig eléggé délen van ahhoz, hogy hűvös legyen, de talán picit többet süt a Nap. Nekünk legalábbis szerencsénk volt, mert az eső épp aznap vonult el, amikor…..
A 3. túranapon utolért minket a végzet. Már éjjel félálomban is hallottuk, hogy elkezdett zuhogni az eső és sajnos reggelre sem maradt abba. Ez elég rossz jel volt, tekintettel arra, hogy aznap nemcsak a Francés, hanem a Britanico Lookout Pointra is fel akartunk menni plusz eljutni az utolsó…..
Közvetlenül a tomboló nyári hőség után repültünk el a hűvös, szeles Délre. Punta Arenas repteréről busszal mentünk tovább Puerto Natales-be. A buszút nem sok izgalmat tartogatott, tökegyenes utakon, főleg néptelen földek és bárány- ill. marhatartó ranch-ek mellett haladtunk el. Az egyetlen fénypont…..
  Az első élményünk Chilével kapcsolatban a fővároshoz kötődik. A megérkezésünk napján, február 8-án éppen tombolt a nyár Santiago-ban, azaz 33 °C, napsütés és szárazság fogadott minket. Ez nagyon furcsa volt a svájci hideg és borongós idő után, de nagyon jól esett. Chilébe nem kell vízum, csak…..
3 évvel az indonéziai utazás után úgy éreztük, újra fellobbant bennünk a vágy egy nagyobb kaland után. Dél-Amerika már 2017-ben is felmerült úti célként, de akkor meg volt kötve a kezünk: csak nyáron mehettünk szabadságra és olyankor ott tél van, ezért lemondtunk róla. A munkahelyváltásainknak…..
Tudom, mindenki úgy érzi, hogy a saját esküvője volt a legjobb és a legjobb party is a saját esküvőjén volt. Ez alól én sem vagyok kivétel, tehát valószínűleg mindenki elfogult. Ami viszont tény és a mérleg pozitív oldalára került, az az, hogy se az esküvő előtti napon, se az esküvő napján nem…..
2019. június 15-e volt az a nap, amiről sokáig álmodni sem mertem. 2019. június 15-e volt az a nap, aminek már a gondolata is hónapokkal előre boldogsággal töltött el. 2019. június 15-e volt az a nap, amikor múltam egy részét magam mögött hagytam és új névvel egy új fejezet kezdődött az…..
Koppenhágai utazásunk ötlete onnan adódott, hogy olvastam egy cikket a Lonely Planet-en „A 10 legjobb úti cél télen Európában” címmel (Link), majd gyorsan meg is néztem a Zürich-ből induló repülőjáratokat és igen kedvező árakat találtam december közepére. Extra szabadságot nem akartunk kivenni,…..
Furcsa módon a Kanári-szigeteknek semmi köze a kanári madarakhoz. A név a kutya latin nevéből származik: a rómaiak adták a szigeteknek ezt a nevet az ott élő sok kutya miatt. Ma már nincs ott olyan sok kutya és ezt tapasztalatból van szerencsém elmesélni. Tavaly októberben ugyanis Gran Canaria-n…..
Finnország legmagasabb pontja, a Haltitunturi 1325 m magas, tehát még Magyarországot is lekörözi ebben, ami – valljuk be – nem túl nehéz, viszont eléggé gyászos a magyarokra nézve. Kiváltképp, ha az ember szeret túrázni. Mindenesetre nincs jogom lebecsülni a kisebb hegyeket, hiszen képes vagyok…..
Rovaniemi nem egy forgalmas, nyüzsgő város, egy kicsit olyan a hangulat, mintha mindig hétvége lenne: kevés ember van az utcán, több a turista, mint a helyi és nem kell attól félned, hogy elütnek a zebrán. A márciust sem úgy kell elképzelni, mint nálunk, inkább januárhoz lehetne hasonlítani.…..
Még mielőtt belemerülnék legújabb nyaralásunk részleteibe, szeretnék visszatérni az idei finnországi utunkra. Ez most úgyis aktuális, mert Lappföld egy kedvelt karácsonyi célpont és nagyon ajánlom is bárkinek, aki már most havat szeretne látni vagy esetleg Télapó-nézőbe menni a gyerekekkel.…..
Akkor most következzenek a konkrétumok Svájcról. Hogy egy kicsit érdekesebb legyen a dolog, földrajzkönyvi jellegű leírás helyett egy másik szempontból közelítek a témához és néhány különlegességet gyűjtök össze. 10 meglepő tény Svájcról: (Sokan, akik közelebbről ismernek, talán hallották már…..
Régóta készülök egy Svájcról szóló bejegyzéssel, mert ez az ország, amely más számára egy utazás helyszíne, nekem 2 éve munkahelyem és 1 éve otthonom. Nem célom meggyőzni senkit sem a külföldre költözésről, inkább csak egy Magyarországgal történő összehasonlítást nyújtok. Viszont szeretném, ha…..
Hogyan kerültünk a tehénpiacra? Véletlenül. Szerettünk volna egy jó kis steak-et enni Sao Miguel-en, mert a sziget híres a kiváló minőségű húsról és a blog, amelyet olvastam, a Ribeira Grande-ben található Restaurante da Associação Agrícola-t ajánlotta erre a célra. Amikor mi voltunk ott, éppen egy…..
A programjainkat egy blog segítségével állítottam össze, amit a neten találtam. Mivel az esküvőszervezés miatt erre nem sok időm volt, nagyjából 1-2 nappal előbb dőlt el, pontosan mikor hova fogunk menni. Az időrend helyett most látványosság- és programtípusok szerint csoportosítok: Tavak Ahogy…..
A finnországi utunk már több, mint 3 hónapja volt és még adós vagyok annak a leírásával is, de most még friss az élmény az Azori-szigetekkel kapcsolatban, ezért előbb ez következik. Azóta egy másik fontos esemény is történt az életünkben (kb. 2 héttel ezelőtt), mégpedig az esküvő, amiről szintén…..
Még adós vagyok egy fejezettel a tavalyi szicíliai utazásunkról. A sziget fővárosának látogatását semmiképpen nem akartuk kihagyni, ezért még egy napra béreltünk autót és ha már Palermo felé jártunk, beterveztük még Cefalù-t is, az északi part egy másik gyöngyszemét. Mivel nagyon melegnek…..
Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy ha Szicíliában járunk, akkor megnézzük az Etnát, Európa egyik legaktívabb vulkánját. Még ha ez azt is jelenti, hogy 400 km-t kell vezetni hozzá. A túrát előre lefoglaltam otthon, méghozzá a Go-Etna nevű utazási irodán keresztül. Nem csalódtunk bennük, nagyon…..
Annak ellenére, hogy Scopello tömegközlekedése nem éppen nyugat-európai színvonalú, van egy pár dolog, ami elérhető közelségben van és akár 2-3 napra is elegendő programot biztosít. (Nyugis nyaralást szerettem volna, de ha már lúd, naná, hogy legyen kövér: a működésképtelen medence érthető módon…..
A 2017-es indonéziai utunk kissé rohanósra sikerült és ez rádöbbentett, hogy igenis szükségem van egy pihentető nyaralásra. Elhatároztam, hogy csinálni fogok egy tengerparton heverészős hetet, amelynek legfőbb jellemzői a semmittevés, láblógatás, napozás és olvasás lesznek. Tehát olyat, amit…..
Délutáni nyüzsgés a Nyhavn városrész csatornájának mentén. Éttermek, kávézók, fagylaltozók sora a turisták és helyiek kedvenc helye, akár a budapesti Király utca. A skandináv buliváros - ahogy egy koppenhágai illetőségű lakos nevezte Dániáról biztosan neked is rögtön az jut eszedbe, hogy rengetegen…..
MiraEszti 2018.07.29 15:52:36
@Gösser söralátét: A hozzászólásod egy tipikus példája annak a rosszindulatnak, amit a cikk is említ és ami annyira jellemző a magyarokra. Egy mondatba sikerült belesűrítened annyi gúnyt iróniát és sértést, amit egy költő is megirigyelne, ha az lenne a célja, hogy másokat lehúzzon. Arról nem is beszélve, hogy te sosem fogsz változtatni az életeden, ez jön le belőle és mi boldogok vagyunk, hogy nem a te életedet éljük.
Másnap egy kicsit esős napra ébredtünk, de ez nem ijesztett el minket a kültéri programoktól. Délelőtt Cheddar-t, a sajtjáról híres várost (falut) látogattuk meg. Mire odaértünk, szerencsére az eső is elállt. A településnek nagyon helyes kis főutcája van, rogyásig mindenféle üzletekkel, melyek főleg…..
Az utazás Bristolba egész gyorsan és zökkenőmentesen ment. Bár kicsit későn értünk oda, a buszpályaudvarról már privát taxi (unokatesóm férje) szállított minket Banwell-be, ahol a következő 2 éjszakát töltöttük vendégként. A vidéki Anglia teljesen más, mint a főváros. Ez persze nem meglepő, sok…..