Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legyen SZAVA

36 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta mással sem hülyíti a népet a kormány, minthogy nincs nagyobb bűn, mint az illegális határátlépés, a bevándorlás, jönnek migráncsok. Szigorítottak a törvényeken, még a bűncselekmény kategóriába is eljutott ez a tényállás. Azért kell állítólag védeni ennyire határunkat, mert akár bűnözők is…..
A Sargentini-jelentést 2/3-os többséggel elfogadta az Európai Parlament és annak a konzervatív pártcsaládja, az Európai Néppárt is (EPP). Vagyis, a Fidesz elvbarátai helyeselték azt a megállapítást, hogy a magyar kormány RENDSZERSZINTEN megszegte az EU alapvető szabályait és elveit. Ez az alapja,…..
A laikus is látja, nincs rendben ez az ábra, hogy “narancsba borult” volna szinte az egész ország. Nem lehetséges ilyen mértékű győzelem, csak egy egy banánköztársaságban vagy Urambocsá', egy diktatórikussá váló rendszerben. A színjáték folytatódik, és a megtévesztett nép tapsol hozzá. Ez egy…..
Hogyan lett a szegény mezőgazdasági Svájcból a világ egyik leggazdagabb országa, a legmagasabb életszínvonallal? Ehhez vissza kell nézni a 19.-ik századba, pontosan 1848-ba. Rémlik valami? 1848, itt Magyarországon is fordulópont volt és addig mindkét ország hasonló paraméterekkel indult. Ha…..
A BKK és T-Com kontra 18 éves hobbi-hekker témából az alábbi tanulságokat vagyunk kénytelenek levonni: 27 évvel a rendszerváltás, és a jelenlegi NER regnálásának 7. évében eljutottunk oda, ahol az ország, illetve az állampolgárok jogbiztonsága 1950-ben, vagy jobb esetben 1960-ban volt. Az a tény,…..
A jelenlegi hatalom nem mondhatja ki, hogy egy kegyetlen kommunista vezető volt, hiszen Orbán is részt vett az újratemetésen. Mi kimondjuk. De mortuis nil nisi bene (Halottakról igazat vagy semmit).   Látszólag nem sok köze van a végvári vitéz-Orbán Viktornak a kommunistamártír-Nagy Imréhez,…..
Legyen SZAVA ! Ússzálmár wazze! 2017.06.01 13:58:42
"Az apa kiviszi a hatéves gyerekét úszni tanulni. Bedobja a mélyvízbe, közben egyre hangosabb bátorítással ösztönzi: ússzálmár wazze, ússzálmár wazze! ...... Wazze... legyint lemondóan a végén..." Gyakorlatilag ezzel az egy "viccel" össze lehet foglalni a kormány köznevelési törvény változtatásának…..
Tisztázzunk valamit, Magyarországot nem támadja senki. Tagjai vagyunk az Európai Uniónak és közvetlenül választott képviselőink ülnek az Európai Parlamentben (Szájer József, "Spangli" Tomi és társai), a Európai Unió döntéshozó testületeiben pedig vezetőink képviselnek minket: Orbán Viktor és…..
Élőlény, tárgy, fogalom? Aki látta Gyurcsány Ferenc tévés szereplését Orbán bankszámláiról, felteszi a kérdést: ez most egy médiahekk volt, vagy a bulvárhoz edzett nézőközönség ingerküszöbének áttörése valami szokatlan flash mob-bal, vagy barkochbába oltott stand-up komédia?. Valószínűleg minden…..
Nagy Imre neve összeforrt a mártír és a vértanú jelzőkkel, miközben életének jelentős részében vállalhatatlan kegyetlenségeket, bűnöket követett el. Kevesen tudják róla, hogy ő volt a belügyminiszter a németek kollektív felelősség alapján történt deportálásakor, amelyet személyesen irányított…..
Magyarországnak nincs Alkotmánya, tanácstalanul tántorg a nép. Nem tudja például, hogyan népszavazhat (a többi meg eltántorog innen). Van egy Fidesz törvény, amit úgy hívnak: Alaptörvény. Egy igazi demokráciában nem létezik jogosultság az Alkotmány hatályon kívül helyezésére egypárti parlamenti…..
Ismét elvész a közpénz-jelleg. És még valami más is. Kiderült, hogy az álami MVM több, mint félmilliárd forinttal "szponzorálta" a CÖF nevű közhasznúnak mondott alapítványt. A korábbi 60 milliós bevallott támogatással már megközelíti a 600 millió Forintot az ismert támogatások összege. Nem tudni hol…..
Legyen SZAVA ! Merre van Európa? 2017.05.09 17:20:49
A nyugathoz tartozni-vágyásunk nem a közös értékeken alapul, hanem csak anyagi irigységen. Így az EU tagságunk is csak arról szól, hogy folyjon onnan idefelé a pénz, tartson el a gazdag nyugati nagybácsi minket, és mi sértődötten elvesszük. Volt egyszer egy nagyon lelkes EU belépésünket támogató…..
Van a Fidesznek egy szuper alapprogramja 1988-89-ből, de ma mindennek az ellenkezőjét csinálják, ami finoman szólva a választók megtévesztése. És ma ezt Áder be is ismerte. Belátta a pálfordulást és bocsánatot is kért. Csakhogy ez nem bocsánatos bűn. A francia elnökválasztás apropóján felvetődik a…..
Legyen SZAVA ! Lenyeled? 2017.05.04 15:30:19
A nemzetinek mondott Választási Bizottság (NVB) elkaszálta a Momentum Mozgalom "vérfrissítő" kérdését a 8 éves hatalom korlátozásról azzal az indokkal, hogy Alaptörvénybe ütközik. Pedig nem ütközik. Nem alkotmányos kérdés. Úgy tűnik, a Választási Bizottság nem végezte el a házi feladatát, nem…..
Legyen SZAVA 2017.05.05 11:40:16
@HABONYKOMMANDO:
1. ki a baloldali itt?
2. "normális választás" hol van itt? Lejt a pálya...
Legyen SZAVA 2017.05.05 15:47:35
@Szélmalomharcos: Teljesen értelmetlen párhuzam és még diszkriminatív is.
Legyen SZAVA 2017.05.05 16:31:07
@Huszonkilences:
ebben a Kormány tagjainak jogállásáról szóló törvényben már eleve vannak korlátozások pl. rendelkezik az összeférhetetlenségről, a miniszterelnök lemondásáról, bizalmatlansági indítványról stb, tehát miért nem lehetne ezt is beletenni az időkorlátot is? Persze jobb lenne az alkotmányba (ha lenne), de ha egyszer erre vonatkozik a kérdés, akkor tessék tisztességesen elbírálni. És egy jogállamban szavazásra engednek kérdéseket, mint a népakarat legfontosabb eszközét és mint a 4 évenkénti választások közötti polgári kontroll egyik formáját.

Egyébként van egy másképp megfogalmazott kérdésük is, ami nem hivatkozik erre a konkrét jogszabályra, hanem kb annyira precíz, mint Orbán őszi menekült-népszavazós kérdése, azt meg ugye dalolva. Ez a bejegyzés egyébként egy komplex jelenségről szól (jogállam csorbulása, kézi irányítás, politikai nyomásgyakorlás függetlennek hazudott intézményeken szb), a Momentum kérdésének elkaszálása csak apropó.
... a jelenlegi választási szemlélet és a választási gondolkodás nem jó, nem szolgálja az ország érdekét. Az alapokat még a rendszerváltó Kerekasztalnál fektették le és hibásan.  A terjedelmes internetes beszámolók mellett olvashatók voltak fanyalgó blog-elemzések is az Európa-párti tüntetésről,…..
Legyen SZAVA 2017.05.03 08:05:41
Legyen SZAVA 2017.05.03 08:25:21
@leponex:
pl. 1. Engedjék át a hatalom korlátozó népszavazási kérdést.
2. Hagyják abba a kormányzati kommunikációt.
3. Dolgozzanak az ország érdekében.
Legyen SZAVA 2017.05.03 09:20:58
@CM2131: És megy tovább a verkli és a rablás.

Épp erről szól ez a bejegyzés, hogy tessék átvenni a működő európai mintákat (nem a macedónt, mert annak nincs múltja). A konszenzus és kormányzóképesség nem zárja ki egymást, hanem épp az adja a kiegyensúlyozott erőt.
Az Európai Néppárt Elnöksége egyértelműen üzent Orbán Miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek, hogy nem fogadja el az alapjogok korlátozását vagy jogbiztonság csorbulását. ...a nagyhangú EU-ellenes "Állítsuk meg Brüsszelt" konzultáció elfogadhatatlan.  Az állandó Európa elleni támadás, amit a…..
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
A lényeg: a győztes nem visz mindent, a győztes nem nyeri túl magát, illetve ha nyer is, akkor is kormányzásban korlátozza önmagát és konszenzusra törekszik. Olvasom a minap a Momentum tehetséges vezetőjének a nyilatkozatát, ahol - többek között - arról beszél, hogy a holland vagy belga…..
A Nagyhét, ami kezdődik a Virágvasárnappal, folytatódik Nagypéntekkel és a feltámadással végződik. A politika világában a múlt héten történt egy súlyos támadás a demokrácia ellen. Erre jött válaszul a 80 ezer ember utcára vonulása, amivel kezdetét vette a Demokrácia Nagy Hete, az a tüntetés sorozat,…..
Legyen SZAVA ! Csakazértis dafke 2017.04.11 17:40:52
Dafke aláírta. A "köztársasági elnökünk" alá merte írni. A 80 ezer ember és a fél tudományos világ tiltakozása ellenére még egy kurta megfontolást sem ajánlott fel egykori kollégiumi szobatársainak, hanem egy semmitmondó magyarázat kíséretében útjára engedte ezt az emblematikus jogszabályt. Miért…..
Legyen SZAVA ! "Tiborc panasza" 2017.04.10 23:35:33
A minap megírta az újság, kik fogják felépíteni a Népstadiont (persze futópálya nélkül). Hát csodák csodája, a derék Tiborczunk, Lőrinc valamint a saját lábon álló családi barátok erősen képviselve vannak a kedvezményezettek között. A WHB és a Szíjj László-féle Duna Aszfalt cégek kapták a nagy…..
Aki megtévesztő reklámot tesz közzé, azt megbüntetik, elmarasztalják, megkövezik, kerékbe törik. A gazdasági életben. Állítsuk meg Brüsszelt? A "Brüsszeles" kormányzati kommunikáció egyszerre valótlan és bugyuta. "Állítsátok meg a gonosz Hókuszpókot, nehogy elrabolja a kis törpéinket!" körülbelül…..
Legyen SZAVA 2017.04.10 09:32:08
@CyberPunK: Nem erről szól ez a poszt.
Legyen SZAVA 2017.04.10 12:06:15
@apro_marosan_petergabor: Nem ide tartozó komment. Hogy keveredett ide az SZDSZ meg a Soros?
Kérjük a propaganda szöveget mellőzni.
Legyen SZAVA 2017.04.10 12:09:27
@MaxVal BircaMan HJCD: "Versenyképességre eleve nincs szükség"

A szavak random egymás mellé rakása még nem eredményez mondanivalót. Ha nem megy értelmes gondolatok leírása, akkor kérjük ezt a blog-ot elhagyni.