Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bullshitgen

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
bullshitgen 2017.03.05 13:26:38
Poszter nem bírja, van ilyen.
Rohadt sok és nagy probléma van az egyetemek működésével, finanszírozásával, az oktatással
A felsőoktatás sajnos minden normális területen (nem buktacukrozó szakokon) ilyen.
Szerintem kell a sok elmélet, csak nem mindegy az milyen és ne menjen a gyakorlat rovására. Bizonyos területeken (pl IT) pedig igen, kövessék a felelősök a munkapiaci körülményeket, elvárásokat és ez alapján is alakítsák az oktatást, szerintem.
Valamit azonban nem értek. Olvasom itt, hogy [...]"20 éve ilyen volt" vagy "50 éve ilyen volt". Azok akik ilyenné tették nem haltak még ki? De komolyan. Ha 20 és 50 éve is ilyen volt, akkor az azt jelenti, hogy most is ugyanilyen emberek irányítják, ugyanilyen emberek tanulnak. Akik most irányítják az egyetemeket ugyanúgy közülünk kerültek ki.....
Azt is állítom, hogy ha rajtam múlna, kb. annyit fizetnék az orvosoknak amennyit kérnek. Nem sajnálom most sem, a jövőben sem a normális (azaz szakmailag jó) orvosoktól a fizetést, akár 46%-al akár 300%-al több az átlagfizunál. Vagy ha még annál is több.
Azonban beszélgethettek itt bármiről, ez a poszt sem szól másról (és amúgy az orvosokkal, meg az eü-vel foglalkozó cikkek nagy többsége sem) mint arról, hogy kevés a lóvé. Ennyi. Elmennek az orvosira mert azzal majd milyen jól fognak keresni, aztán kiderül, hogy azért nem, meg a hálapénz se mindig lesz. Sebaj, majd kimegyünk külföldre és keresünk ott faszán. Nincs ezzel baj, de szerintem ez a téma egy rohadt nagy képmutatás. Az egész a fizetésekről szól és ennyi csak ezt nem vállalják be se azok akik még tanulnak, se azok akik még végeztek. Őszintébb lehetne az egész téma (eü, orvos), ha nem lenne terelés.