Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Subari

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Subari 2017.03.05 08:03:37
Szomorúan és megdöbbenve tapasztaltam ma, hogy 7 éves ivartalanított kandúr cicám ( családunk kedvence) belehempergett , -legyen bátran kimondva-, a szarba. Hogy ez a sajátja, vagy egy másik ( kandúr vagy nőstény) macskáé-e, nem tudom. De rendkívül büdös, és kínos...
Kijárós, benti, kinti cica, télen éjjel bent aludt, most már jó idő van, nincsenek fagyok, kint alszik a kedvenc helyén, egy diólevél zsákból készített fészek-kupacon vagy egy kerti kisház padlásán..
Nagyon bújós, dorombolós, "intelligens" macska és esténként folyton ölben van, sőt a hálószobákon kívül a lakás minden pontja és a kert, a szomszédék kertjei is a territóriuma részei.
A teljes hasa alja dzsuvás és írtó penetra szaga van.
Gondban vagyok, hogyan takarítsam őt le. Megfürdethetem? Sosem volt megfürdetve, nem tudom elviselné-e? Nem kap tüdőgyulladást, ha vizes lesz? Kínos az ügy, mert letörölhetetlen maszat-ragacs, a hasa alji nagy szőrbe csimbókokba ragadt bele az "anyag." Hajszárítózhatom?
Kutyáknál már hallottam ilyet, de a kutyákat szokták is fürdetni, de a cicákról még nem hallottam, hogy belehemperegnek mások ürülékébe.
Érdekelne is nagyon, hogy mi okból teszik? Védekező mechanizmus lenne az ivaros kandúrok ellen? Mert pár éve tavasszal nagyon sok konfliktusa volt szegény cicánknak a környékbeli hímekkel, akik szerintem lánynak nézték... Mostanra kifejlesztette volna ezt a taktikát? Vagy szerelmes, és más kandúr jelét akarta hordozni magán? Számomra megfejthetetlen rejtély ez az egész. Minden esetre szeretnék a kérdéseimre egy szakértőtől választ kapni.
Köszönöm előre is.

A másik kérdésem, hogy újabban párszor (5-6-szor) olyanokat csinált, hogy ivartalanítása ellenére felemeli a farkát, háttal áll annak, amit jelölni akar, és megrezegteti a farát és egy nagyot spriccel. Szerencsére nem penetra szagút, de nagyon kellemetlen a lakásban ( falon). Általában a kukát vagy a bevásárló szatyrot , kenyérpirítót(!)szokta így "megtisztelni".
Lehet, hogy ez természetes jelenség odakint, de itt a lakásban nem szeretném szokásává engedni.
Le lehet-e egyáltalán szoktatni ezekről az ocsmány tulajdonságokról egy éltes korban lévő ivartalanított kandúr macskát?
Válaszodat köszönöm:
Subari