Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Graveling

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
Graveling 2017.03.05 15:12:36
@Hórukk: "Igen, ezt úgy hívják, hogy társadalombiztosítás"
Magyarországon nincs társadalombiztosítás (már a neve se az!).
Befizetés (adó) és elosztás van. Ugyanúgy nyugdíjbiztosítás sincs.
Graveling 2017.03.05 15:53:15
@Hórukk: "Anélkül hogy a vonatkozó kutatásokat teljesen ismerném, nyilvánvaló, hogy bármelyik általad említett műszakos munkarend kevésbé ártalmas, mint az, amikor nappal dolgozol, éjjel nem vagy alig alszol, aztán másnap folytatod a stresszes munkádat, majd ugyanez a ciklus többször ismétlődik hetente"

Pedig nem nyilvánvaló és nincs is így (csak olvasd azért el, ha érdekel). Nem hiába van a "normális" munkarend, és nevezik annak. A különböző munkarendeket úgy érdemes összehasonlítani, hogy a havi össz. óraszámok stimmelnek. A példádban ez nincs meg. kb. 300 vs 168 óra/hó. Ne keverjük a szezont a fazonnal!

Amúgy munkahely függő, van ahol a műszak jobb van ahol a 24 (effektivitás, kimerülés szempontjából). Azonos havi óraszám mellett a legtöbb orvosi munkakörben a "normál" munkarend és néhány 24 kellőpihenőidővel a legjobb és legegészségesebb.

Privátban folytathatjuk, ha gondolod, szívesen kifejtem, de ez offtopic itt.