Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prisoft

64 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertészkedés és barkács kéz a kézben jár, hiszen kerti gépekkel dolgozunk, melyeket karbantartani-javítani kell, esetleg üvegházat és locsoló rendszert építünk magunknak. Mai posztunkban azokra gondoltunk, akik túl hosszú telekkel rendelkeznek, hogy egyetlen kihúzott locsolótömlővel megoldhatnák a…..
Napok óta terveztem, készítettem, teszteltem az egy olvasószemüveg-lencséből és pár kartondobozból álló camera obscura továbbfejlesztett verzióját. Az előző időszakban a telenap szép éles képet mutatott. A dobozok egymásban való elcsúsztatásával lehet beállítani a pontos fókusztávolságot. Napos…..
Ma végre sikerült egy régóta vadászott felvételem! Elkaptam a Hold előtt áthúzó Nemzetközi't! :D..
Egy térképen összegyűjtöttem a hatvanas években Jugoszláviában forgatott Winnetou trilógia és Az ezüst tó kincse című filmek forgatási helyszíneit. Amennyit csak tudok fel fogok keresni, hogy újra átéljem fiatalkorom kedvenc filmjeinek hangulatát az akkor elérhetetlennek tűnő…..
A képen látható megszámlálhatatlan sok kis vattapamacs: galaxisok, galaxishalmazok, egyenként sok milliárdnyi csillaggal.  Viszonyításul: a Tejút nevű galaxishalmazunk, amely hasonlít az egyes pamacsokra 100-400 milliárd csillagot és annak bolygóit tartalmazza. Alul a view in ESASky-ra…..
A szőlőből készült vörösborom nagyon finom lett, hamar elfogyott. Ezen felbuzdulva almabort és csipkebogyó-galagonya bort készítettem. A recepteket innen vettem kölcsön.  ..
Szelekovszky László fafaragó barátommal közösen faragtuk azt a kettős kopjafát, amelyet a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület október 6-án állított fel a békési katolikus temetőben Békés város orosz megszállásának idején elesett magyar honvédek és civil áldozatok emlékére...
Néha egy-egy autó fénycsíkja is szándékosan bekerült a kompozícióba...
Szét- és összerakható, működőképes gumigyűrűs hatlövetű készült...
Szép naplementés peca volt a Fás-tónál.  ..
Igaz, nem most történt az eset :)..
Lőttem pár fotót a Holdról, a Szaturnuszról, a Jupiterről és holdjairól. Igaz, csillagász távcsövön keresztül...
Készítettem gyerek méretben egy mesterlövész puskát ajándékba..
Néhány falióra és csillár készült ajándékba...
Gyerek méretben készült de működőképes gumigyűrű lövedékes pisztoly...
A Szarvason élő asztrofotós, Bagi László lenyűgöző képei: http://bagil.hu/fotogaleria/..
Kedvünkre forgathatjuk, közelíthetjük-távolíthatjuk a Naprendszerünk modelljét. Az égitestekre keresni tudunk, adataikat, struktúrájukat tanulmányozhatjuk. Amikor pedig már mindent tudunk a Naprendszerünkről, rákereshetünk a közeli csillagokra, Messier objektumokra. Rendkívül látványos a grafika,…..
Csodás animáció amely illusztrálja hogy milyen pici csepp vagyunk a tengerben: Igazi fényképek a Naprendszer égitestjeiről:  és ha még végképp nem szédültünk el, majd most el fogunk:..
A csillagászat nem csak komoly távcsővel lehetséges, hanem egyszerű binokulárral is sok érdekességet lehet látni az égbolton. De ki gondolná, hogy több tucat olyan égi látványosság is van, amihez nemhogy nem feltétel a távcső, hanem egyszerűen nem is lehet távcsövet használni, hanem szabad szemmel…..
Jó kis játék telefonra az Unmatched Air Traffic Control. Szép képernyőfotókat lehet készíteni róla. Innen letölthető..