Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MarySol

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kosztümös brit sorozat, akkor BBC, mondja egy bölcselet, amit az ITV igyekszik folyamatosan cáfolni, hiszen feldolgozzák Jane Austen már eddigi is többször feldolgozott romantikus regényét, a Büszkeség és balítéletet. Az új sorozatot egy Nina Raines nevű drámaíró/rendező készíti majd, aki azt…..
        " A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak. (Orbán Viktor)         Jézusmária. ..
       Tegnapelőtt jöttünk haza (?) Pestről. Csütörtökön még elmentünk a Nemzetibe, igen, jól értik, a Nemzetibe, és egy egészen különleges és számomra igen fontos Cyrano-t láttunk David Doiashvili rendezésében, öt Roxanne-nal és a műorr nélkül játszó Fehér Tiborral, akinek van egy olyan vicces…..
MarySol 2017.04.24 22:29:40
@dicey: Az elsõ osztályú külföldi az az angol, holland, dán, svájci,ilyesmi. Akkor is, ha mezítláb zenél a Picasso múzeum elõtt. Mi a románok vagyunk. Esetleg lengyelek, de azok akkor már tanultabb és/vagy érdeklõdõbb népek, akik ezt kérdezik.
MarySol 2017.04.25 09:03:49
@kisa: Például, amikor lakást bérelsz. Az akcentusodról nem tudja az andalúz, honnan jöttél, igen készséges, ameddig azt hiszi, német vagy, esetleg más északi. Aztán kiderül, hogy magyar vagy, és rögtön gyanakvó lesz, sokszor ellenséges is, és el sem jutunk odáig, hogy megnézhessük a házat. Igazából nem a hivatalok különböztetnek meg, ott ugyanolyan készségesek, mint bárkivel, hanem a zemberek. Amikor kijöttünk, a legkisebb fiam harmadikos volt. Az iskola mindenben segítette, a tanító néni szerette, az osztályban hamar lettek barátai - de 7 hónapig nem hívta át senki játszani, és hozzánk sem jöttek, hiába írtam levelet, e-mailt (telefonálni még nem nagyon mertem akkor spanyolul). Aztán egyszer, egy anyuka bemerészkedett hozzánk a kisfiával, 10 percre, alaposan körülnézett, kikérdezett, látta, hogy pont úgy élünk, mint akárki. Azóta megoldódtak a gyerek szociális problémái :-).
Volt egy vállalkozás, ahol társultunk 2 helyi férfivel. A mi szakértelmünkre és munkánkra alapult, de amikor valaki ellenõrzésre jött, nem engedték, hogy ott legyünk, mert szerintük az gáz lett volna, ha magyarokat találnak.
Amikor eladtuk a magyarországi házunkat, átutaltam a pénzt a helyi bankunkba a magyar számláról. Egy hét múlva zárolták a számlát,(kivenni lehetett a pénzt, de többet ráutalni nem), és hiába vittük a hivatalos fordítást a szerzõdésrõl, mi pénzmosó keletiek lettünk. Feljelentettük a bankot a fogyasztóvédelemnél, és kerestünk egy angol bankot a továbbiakra. Kb fél év múlva jött a levél, hogy nagyon sajnálják a történteket, szerintük túlkapás volt, de a banknak joga volt így eljárni.
Ezek a példák a tegnapi elkeseredettebb hangulatomat támasztják alá, de számos olyan eset is volt,ami az ellenkezõjét bizonyítja. Nem annyira rossz ám a helyzet, süt a nap, és a teraszról a golf pályán túl a Földközi tenger látszik.
Azt hiszem, egyszerûen csak irígy vagyok Jótündérre, hogy kint és bent is foghat egeret.
       1. Előrebocsátás, avagy....    Tudóskákat intellektuális értelemben elsősorban a tudományos eredményei minősítenek. Ez Ungváryra is vonatkozik, meg persze rám is.      2. Orbán és az etnikai homogenitás eszméje....  Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján…..