Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba71

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmek a polcról Életerő (1985) 2017.08.28 12:00:00
Wes Craven és George A. Romero után a horror műfajának egy újabb meghatározó rendezője hagyott itt bennünket. Tobe Hooper bejárta ugyanazt az utat, amit sok más kortársa, aki elkötelezte magát az idegeink felborzolása mellett. Miután a '70-es években berobbant a köztudatba A texasi láncfűrészes…..
Általános gondolatok Több ezer szülőt érint a kérdés, és bizonyára sok fórum is foglalkozik vele. Minden eset más, mégis törekedni kell ezt a sokszínű ügyet egy palettában rendszerezni. Bejegyzésem nem szakmai fórumoknak, hanem az ügy végpontján állóknak szól, akiknek leírom, hogyan induljanak el…..
Csaba71 2017.03.02 23:42:09
Egy apuka vagyok, akit a volt felesége megcsalt a házasságunk alatt. A biróságon, amikor elválasztootak bennünket egymástól mégis a volt feleségemnek itélték meg a gyerekeket, pedig én teremtettem otthon, vettem autót (amit a mai napig a volt feleségem használ és egy vasat nem fizet nekem érte, pedig a nevemen van), minden nap elmentem dolgozni, minden pénzt hazaadtam, stb.
A fenti cikk szomorú példája annak, hogy a cikkiró semmibe veszi a "kirúgott apukák" helyzetét. Ugyanis a válás során az apukák többsége nemcsak lelkileg, anyagilag is a padlóra kerül. Ezt egyetlen anya sem érti meg, pedig tudomásul kellene venniük, hogy csak akkor tudok én is gyerektartást fizetni, ha van elég bevételem ahhoz, hogy egyáltalán élni tudjak!!! Kedves anyukák iszonyúan értenek ahhoz, hogyan kell kizsigerelni a volt férjüket. Természetesen kivételt képeznek itt azok, akik szándékosan nem fizetnek, de nem ez a többség. Ráadásul az anyának is van egy roppant fontos dolga: a volt férjet rendszeresen (!) tákékoztatni kell a gyerek(ek) egészségi állapotárol, tanulmányi eredményeikről, meg minden egyébről. Erre törvény van, mely elmulasztása esetén törvényesen megtagadható a gyerektartás fizetése a férfi részéről. Erről kevesen tudnak, de egy fontos dolog !!! Én 2015-ben váltam el és azóta semmilyen (!!!) tájékoztatást nem kaptam a volt feleségemtől a gyerekek dolgaival kapcsolatban. Úgyhogy a fenti törvény értelmében birósági eljárás kell kezdeményezni a olt feleséggel szemben, valamint kezdeményezni a gyerektartás fizetésének felfüggesztését. Ez fontos dolog, hiszen nemcsak az anyáé a gyermek(ek), hanem az apáé is.
Remélem a cikkiró megirja azt a verziót is, hogy milyen kötelességek vonatkoznak az anyára is, mert a fenti cikk csak az anya jogiról szól. Azért irom azt, hogy az anya jogairól szól, mert a biróságok kifejezetten ellenségesek az apákkal szemben. Nem vesznek figyelembe semmit az apák hekyzetével kapcsolatban, emiatt sok apa lehetetlen helyzetbe kerül. Hangsúlyozom, azokra az apákra gondolok, akik a házasság alatt is törődtek a gyerekekkel, nem pedig azokra, akik italoztak vagy bántalmaztak. Azokat én is elitélem.
Szóval kedves cikkiró, legyen kedves megirni azt is, hogy a kisemmizett apáknak milyen jogai vannak az anyával szemben.
Várom az irásukat.

Tisztetelettel:
Egy kisemmizett apa.