Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádám Nemes

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szlovákok eredete a románokéhoz hasonlóan érdekes és összetett, de teljesen más szempontok miatt. Itt a problémát, vagy az érdekességet nem az képezi, hogy egy hamis, dicső múltat kreáltak volna maguknak, hanem az, hogy a szlovákok kialakulása és története nehezen…..
Ádám Nemes 2017.03.02 14:35:47
@Kacsinecz K.: Örülök, hogy találkoztam a neveddel az én valódi nevem is ilyen végződésű, ami azt jelenti, hogy egy népcsoporthoz tartozunk, függetlenül az identitásunktól. A szláv név gyűjtőfogalom sok kisebb-nagyobb népet sorolnak ide. A nevünk alapján mindketten a vend népcsoporthoz tartozunk, a legősibbekhez ,akik ezen a területen megjelentek.Ez azért érdekes mert a szlovákok is rátelepültek a vendekre.Amiből az következik , hogy a terület se nem a szlovákoké, se nem a cseheké, se nem a magyaroké, se nem a morváké, hanem ősiség alapján a vendeké lenne.A vendek azonban békés, nem kirekesztő nép, együtt tud élni más népekkel is.
Ádám Nemes 2017.03.02 14:56:56
@Kacsinecz K.: Még annyit az előző íráshoz, hogy gyűjtöm a vendekkel kapcsolatos információkat, ha esetleg van valamilyen kutatás magyar nyelvű írás vagy névlista Szlovákiában szívesen olvasnám.