Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v431111

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan fordulnak hozzánk telefonon azzal a kérdéssel, hogy milyen a poloska csípése, ugyanis "kiütéseket", csípéseket tapasztalnak magukon, de nem tudják mi okozza azt, ágyi poloskát még sosem láttak. A képen ágyi poloskától származó csípés látható. A poloska okozta szúrásnyomok azonban rendkívül…..
Szia. 25 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
v431111 2017.03.20 14:40:44
Nem a mennyiség számít, hanem, hogy mennyire épül be a napi rutinban és válik az élet részévé.

Nézzünk csak két példát: Van Alkalmi Pál , egyszerű jómunkásember, aki nem iszik minden nap sőt van ,hogy hetekig nem, mert nem érdekli, nem hiányzik neki, hétköznap meló 8 órában otthon munka, hobbi, akármi. havonta átlag 1-2 alkalom van mikor úgymond kiengedi a gőzt és elmegy haverokkal kocsmázni, vagy esetleg neki vagy ismerősnek,rokonnak, családtagnak ,jóbarátnak stb. nevenapja, szülinapja van vagy csak spontán összejönnek kerti party, pókerezés vagy meccsnézésre és ott előkerül a pálinkás üveg meg a sör is, és elengedi magát ilyenkor és mennyiségben vedel. Másnap meg jön az 1000 ördög a fejben kalapál, kő a gyomorban, és minden más, ami a borzasztó másnappal jár együtt, akkor megfogadja ,hogy soha többet és még napokig rá se tud nézni a piára, aztán majd 1-2-3-4- sok hét után a következő eseménykor fog újra inni és akkor is mennyiséget. LAikus ill. aki csak ilyen összejöveteleken találkozik vele simán mondhatja meg gondolhatja, hogy alkoholista, mert mindig azt látja, hogy sokat vedel és talajvesztésig, de valójában ha szigorúan a tudománoys alapokat nézzük nem az. Problémás italfogyasztás viszont fennálló veszély.

De ott van pl. Átlag Pál, akiről sosem gondolná senki még a vele egy háztartásban élők sem , hogy alkoholista. Átlagos napja: Reggel kelés, reggeli, családdal foglalkozás pl. autóba be egyik gyereket lerakja az ovoda másikat az iskola előtt, majd 8-ra bemegy dolgozni 16 órakor leteszi a lantot, hazafele menet begyűjti a gyerekeket, otthon elbeszélget a családdal, mi történt az oviban suliban, kikérdezi a töri meg magyar leckét a nagyobbik gyerektől, majd este mikor már vacsorán túlvannak és otthon sincs semmi dolog bevágódik a tévé elé a fotelba és estig ameddig megnéz 2-3 műsort vagy a bajnoki döntő összefoglalóját lecsúszik 1-2 sör. Na ő alkoholista, mert már a napi rutinjába beépült az italfogyasztás és 2 sörtől nem lesz semmi baja, nem issza el a máját, nem rúg be, nem tőle zeng a lépcsőház stb, és akár 100 évig el tud élni gond nélkül, de mégis a tudományos definíció szerint ő alkoholista, aki meg sokat iszik ,de nem rendszeresen az nem. A Zacher Gábor által emlegetet 1 millió magyar alkoholista így jön ki, biztosan megvan valóban, de az úgymond problémás alkoholistából jóval kevesebb van.

Az alkoholhoz meg ugye hozzászokik a szervezet, így aki elég régóta műveli simán megiszik 6-8 sört is, ahogy korábban írta valaki anélkül, hogy megérezné, nagy berúgás és talajvesztés nélkül , még mikor mondjuk tizenévesen elkezdi a 6. sör már valszeg visszaköszönne.
v431111 2017.03.23 12:56:34
@jeanvaljan52:

Az edzésmunkánál úgy értette Zacher is, hogy mikor teszem azt 14-15 évesen először alkoholizál, akkor 2-3 sör után már berúg, és 4. vagy az 5. már vissza fog köszönni, vagy két feles, amit feszültségoldónak tol be egy buliban, hogy ne féljen odamenni leszólítani a csajokat, az pont elég, szalonspicc stb. 10 év múlva, már 2-3 sört meg se érez, több kell a szalonspicchez, jobban bírja a piát. Ha rögtön azzal kezdi ,hogy letol egy üveg töményet akkor biztos detox lesz a vége, de pár évtized után már ez sima ügy, még két lábon fog állni max. tántorog kicsit, de ezt kezdetben 3-4 feles elintézte volna.

Aki nem iszik sokat csak keveset ,de rendszeresen életvitelszerűen általában valami mellé kapcsolódik pl. este mikor már végzett a napi teendőivel megnéz egy epizódot az egyik sorozatból, és mellé megiszik egy sört. Ha valami okból nem tudja megnézni aznap nem iszik sört, vagy akkor sem ha tudja ,hogy még késő este autóba kell ülnie és akkor nem kockáztatja meg, hogy esetleg megállítják és szondázás is lesz és ugrik kis időre a jogsi.
Vesekövességről akkor beszélhetünk, amikor a vizeletben lévő bizonyos anyagok kristályként kiválnak és felhalmozódnak a vesében. A vesekövek nagysága a homokszemnyi mérettől a több centiméteres átmérőjűig is terjedhet, és jelenlétük intenzív fájdalmat, görcsöket, vizelési nehézséget is okozhat. Hat…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
v431111 2017.03.02 12:31:58
@she_wolf:

A tudományos orvosi definíció szerint nem a mennyiség számít, hanem az ,hogy mennyire válik az élet részévé a pia.

Aki havonta párszor csap egy görbe estét vagy akár gyakrabban, és akkor tényleg a sárga földig és utána jön a durva másnap, még 2 nap mikor rá se bír nézni a piára, na az nem alkoholizmus, viszont a veszély nagyobb hogy problémás alkoholfogyasztás lesz belőle. De alapjában nem az, lásd. hétköznap munkanapokon nem iszik, nem is hiányzik neki.

Aki viszont alkoholista és ebből is sok van, és őknem tudják magukról , mert nem problémás se nekik se másnak. Átlagember, aki hazaér munkából, és vacsora után az esti lefekvésig mondjuk minden nap megiszik 2 sört. Élete részévé vált, de ettől nem lesz semmi baja, nem fog berúgni, és a szomszédai meg a családtagjai sem veszik észre. ÉS valszeg sosem lesz belőle igazi nagyivó, meg problémás alkesz, aki veri a családot, mindig részegen megy haza és elhanyagolja a munkáját is. stb.

A cigiről leszokás az megy egyik napról a másikra tapasztaltam, nem halogatni kell meg sátoros ünnepeken fogadalmat tenni, lásd. szilveszter, újév szülinap karácsony, ez sosem működik. Ez csak elodázása a dolognak és sosem lesz eredményes lásd. " 2 hét múlva lesz a szülinapom megfogadom ,hogy nem gyújtok rá utána, nem iszok stb." Addig ereszd el a hajamat mindent lehet utána semmit, na ez nem megy. Komolyan gondolva, hogy most valamin változtatni akarok csak úgy megy, hogy naptárra majd órára ránéz és nem holnap nem majd szilveszterkor, következő teliholdkor hanem MOST!
Cigiről így szoktam le már vagy 8 éve.

Igyál csak kevesebbet. Igen Zacher Gábor mondta jól, hogy ne legyen 3. 2 pohár/korsó stb. is elég attól még bajod sem lesz, a harmadikat ne idd meg ott szokott jönni a mindent leszarunk effektus és valszeg 3-tól se lenne baj de szinte biztos jön még 4,5,6... is . 2 sör, és kész, több nem kell, vagy mondjuk 3-4 óra múlva mehet még 2 lásd, pl. több napos fesztiválok, azért nincs értelme elmenni szórakozni vagy bárhová hogy 1 óra múlva már atomrészegen azt se tudd hol vagy és másnap térj magadhoz a detoxban. Azt otthon is meg lehet csinálni.

Legtöbbször amúgy is elég a fejben rendet tenni és nem lesz gond az ivással, ha még nem túl súlyos a probléma, időben elkapva a dolgot hamar vissza lehet fordítani. Egy időn túl meg már valóban nem, mert ha elkezdi az ivást sosem fog megállni a 2. pohárnál.
v431111 2017.03.03 13:08:09
@she_wolf:
Persze, csak ez működik. Ez volt az utsó órára ránéz és MOSTANTÓL, nem kitolni 1 nap/hét/hónap/mindigholnap.

Diétával és fogyókúrával vagyok úgy, hogy azt mindig holnap kell kezdeni

"Alkohol hatására a gátlások általában oldódnak, és valóban a leszarom effektus fog dönteni a delikvens helyett"
Igen, ezért is van a ne legyen 3. mint megszívlelendő tanács. Ugye az alkohol a legjobb feszültségoldó szer, lásd. kamaszkor tizenéves fiatal, meglátja álmai asszonyát a buliban (aznap este legalábbis így gondolja), de fél odamenni leszólítani, merthát vasággyal 50 kilós pattanásos stb. bevág két felest önbizalom megjön, nem izzad, nem remeg, nem dadog stb. és nem fog tőle berúgni, mert ha nem két feles lesz hanem 3 aztán jön még 1,2, sok akkor ez nem egy jó barátság kezdete ha leszólítás után bűzlik a piától esetleg lassúnál kidobja a kisvukkot.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..