Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KissPiroska

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában egyre többeket érdekel, hogy mit kezdjenek egy nárcisztikus személyiségű emberrel. A következő cikk arról szól, hogy a velük való kapcsolatra talán legérzékenyebbek, az empaták hogyan tudják kezelni az ilyen kapcsolatot. (Arról, hogy ki-mi is az empata, itt találsz egy…..
KissPiroska 2017.03.01 20:44:27
Sziasztok, én új vagyok itt és látom, hogy a kommentek régebbiek, de hátha fel tudom éleszteni a társalgást. Azt tudom, hogy a párom személyiségzavarral küzd, jelenleg is gyógyszeres kezelés alatt áll, illetve terápián is részt vesz (csoportos és egyéni). Amire rájöttem magammal kapcsolatban és ez a cikk is megerősített benne, hogy az, hogy a kapcsolatunk évei alatt én nem vettem észre, hogy a párom beteg (igaz, az erre utaló jeleket csak így utólag látom erre utaló jeleknek), hogy abban a játszmában, ami miatt nem derült fény arra, hogy ő beteg, én is részt vettem. Mindent rózsaszín szemüvegen keresztül szemléltem, segítettem neki mindenben sőt megtettem helyette sok mindent, megéltem, megléptem. Az anyja is így nevelte, én meg szépen átvettem az anyja szerepét. Imádtam gondoskodni róla, erősnek lenni mellette, helyette, aztán már nem annyira szerettem ezt így, 2 helyen dolgoztam, míg ő itthonról dolgozott ugyan, de közben egy másik nővel irogatott... De ekkor már erősen előjött a betegsége; nagyon sokáig nem tudtam, hogy súlyos betegsége van, csak nem értettem, miért irreálisan féltékeny és miért tesz egyre furább dolgokat. Aztán kórházba került. Először zárt osztályra, aztán egy lazább részlegre. 2 hónap után kiengedték, de sajnos nem volt semmi javulás, így most önként van újra kórházban, olyan helyen, ahol terápiás kezelést is kap, nagyon felkészült szakemberek foglalkoznak vele és sokat haladt előre a valószínűleg kisgyrekkorban elszenvedett traumák feldolgozásában, a tévképzetekkel való leszámolásban, megküzdési stratégiák elsajátítása terén. Az életünk hullámvasút-természete viszont megmaradt, a jobb napokat mindig visszaesés követi és ez nagyon megterhelő. Amúgy is tropára ment a bizalmam, így meg aztán elég nehéz újraépíteni (lehet bizalmat újraépíteni?) Tudom, hogy az ilyen betegségnek évek kellenek és sosem lesz gyógyult, maximum tünetmentes.
Ami még érdekes, legalábbis számomra, hogy a betegsége alatt más ember lettem. Sokkal sokkal erősebb, határozottabb, ki vagyok éhezve a szépre, a jóra, sokkal jobban szeretem és tisztelem magamat. Amikor ő szétesett, én úgy éreztem, nem eshettem szét, mert támogatni akartam őt, így olyan megküzdési stratégiákat fejlesztettem ki, (munka, sport), aminek köszönhetően a karrierem felfelé szárnyal, sosem néztem még ki ilyen jól és minden szarság ellenére sosem éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Amikor ő tehetetlenül feküdt a kórházban, én seggberúgtam magam és folyamatos szívós munkával egyben tartottam saját magamat, őt nem, t nem tudtam és már kísérletet sem akarok tenni erre. És most itt vagyok, egy fiatal, életerős nő, aki bármire képes, kegyetlen lett, jó értelemben és kegyetlenül akarja a jót, a szépet. Nem vagyok hajlandó tovább "szolgálni" a páromat, játszmázni, elintézni helyette dolgokat, megoldani, akkor sem, ha azzal jön, h de ő beteg. A betegsége felbukkanásáig csak sodródtam a világban, ő volt a mindenem, a kapcsolatunkba menekültem, hogy ne kelljen elgondolkodnom magamon, mit is szeretnék az életben. De ahogy nem tudtam gondoskodi róla 0-24-ben, hiszen kórházban volt, kénytelen voltam szembenézni magammal. Így már tudom, mit akarok és jó úton vagyok az eléréséhez, de már igazából az út is boldoggá tesz. Nem tudom, megértette-e, hogy más ember lettem, más elvárásokkal és célokkal. Beszéltem neki erről, mondtam szépen és mondtam csúnyán, amikor megint mindent rám akart terhelni, pl a háztartásban, ahol együtt élünk. Azt gondolom, neki is azzal segítek, ha a felnőtt, egészséges férfiénjét erősítem azzal, hogy hagyom, hadd küzdje meg a saját harcait és magamnak is így teszek jót, m lehet furcsán hangzik, de engem az ő betegsége hozott közel saját magamhoz és nem, nem lettem narcisztikus, egyszerűen egy egészséges szeretetkapcsolatba léptem magammal (a pszichológusom is így látja) és tisztelem magamat annyira, hogy ne menjek bele többé olyan dolgokba, amik nekem kényelmetlenek, amik engem lehúznak. És akkor itt jön a nagy kérdés: lehúz-e engem ez a kapcsolat ezzel a férfival vagy ki tudok teljesedni benne? Minden nehézsége ellenére, amikkel tisztában vagyok. A cikkben olyan személyiségzavaros emberekről volt szó és a kommentekben is, akik nem tudatosították, h betegek. A párom tudja, azt is h sosem lehet teljesen egészséges (és talán sosem volt, max. kisgyerekkorában), de ha betartja a szabályokat, élhetünk szépen. Gyógyszereket szed és felkészült terapeuták foglalkoznak vele most is, ebben ő partner, tehát mindent megtesz a lehető legjobb szint eléréséért, dolgozni akar, gyerekeket, boldognak lenni, békében, harmóniában élni magával, a világgal, velem, amennyire csak ez a betegsége mellett lehetséges... Kérlek mondja azt valaki, hogy tudunk majd szépen élni együtt... Vagy ha mégsem, lesz elég erőm kilépni ebből a kapcsolatból... H tudok olyan döntést hozni, amit egy egész életen át vállalni tudok...
Hát... ez most kiszakadt belőlem.