Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oldeye

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Terepasztalbontás 2006.12.08 19:00:00
Nem szeretem magamat ismételni, írtam már a vasútreformról eleget itt meg itt is. Az egy tucatnyi utast kiszolgáló mellékvonalak megszüntetése, illetve a Volán és a MÁV összehangolása olyan része a reformnak, amivel szinte lehetetlen vitatkozni. Ez nem terepasztal, hanem ország;…..
w A vámpír halála 2006.12.11 10:00:00
Augusto Pinochet nevével az 51. Galaktika előszavában találkoztam először, tizenkevés évesen, mivel a Népszabadságban jobbára átlapoztam a külpolitikát. Az 51. Galaktika a vámpírokról szólt. Előszavában Kuczka Péter egy igen látványos vörös farokkal terelte a szót…..
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
oldeye 2006.12.12 00:56:49
Írtam,
A Magyr Köztársaság, az 1948-ban törvényben szabályozta ezt a kérdést.

1999. évi LXX. törvény

a Magyar Köztársaság és az Apostoli Szentszék között a Katolikus Egyház magyarországi közszolgálati és hitéleti tevékenységének finanszírozásáról, valamint néhány vagyoni természetű kérdésről 1997. június 20-án, Vatikánvárosban aláírt Megállapodás kihirdetéséről

. Cikk

Az 1990. évi IV. törvényben felsorolt egyházi közszolgálati tevékenységek finanszírozására az állami intézményekre vonatkozó általános szabályok érvényesek ugyanezen törvény, valamint a jelent Megállapodás rendelkezései szerint.
2. Cikk

Az Egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.
3. Cikk

(1) Az Egyház egyetemi és más felsőoktatási intézményei valamennyi évfolyamának 1997. szeptember 1-je előtt felvett nem hitéleti hallgatói után képzési támogatásban és hallgatói juttatásban részesül az állami intézmények hasonló jogcímű normatíváival azonos összegben. Az 1997. szeptember 1-jét követően állami finanszírozású képzésre felvett hallgatók után az állami intézményekével azonos képzési normatíva és hallgatói juttatás, valamint a felsőoktatásról szóló törvény alapján biztosított minden más támogatás jár. Az azonos elbírálás vonatkozik a pályázat alapján szétosztott központosított felsőoktatási előirányzatokra is. E felsőoktatási intézményekben az államilag finanszírozott hallgatók aránya 1997. évi első évfolyamáénál nem lehet kisebb. A Megállapodás hatálybalépését követő öt oktatási év adatainak ismeretében a Felek áttekintik a helyzetet.
(2) A felsőoktatási intézmények és kollégiumok fenntartásához a Magyar Állam a képzési normatíva legalább 50 százalékát garantálja.
(3) A Magyar Állam az államilag finanszírozott egyházi egyetemi és főiskolai hallgatók számára az államilag finanszírozott felsőoktatásban tanulókkal azonos jogcímeken, azonos mértékű hallgatói juttatásokat biztosít, beleértve a lakhatási támogatást is.
(4) Ugyanezek az elvek érvényesülnek a hitélettel összefüggő képzést folytató „akkreditált” felsőoktatási intézményekre is (amelyekről a jelen Megállapodás 1. számú melléklete tételes listát tartalmaz) az alábbi sajátosságokkal:
a) A támogatás nagyságának megállapításához az egyetemi szintű képzés számára a bölcsészkaron, a főiskolai szintű képzés számára a tanárképző főiskolák humán szakán nyújtott támogatás a mérvadó.
b) Az állam garantálja a valamennyi ilyen hitéleti intézmény valamennyi hallgatója utáni finanszírozást. Az államilag finanszírozott összhallgatói létszám nem haladhatja meg az évi 2500 főt.
c) Az esetleges új intézmények finanszírozása külön megállapodás alapján történik, amelyet az állam illetékes hatósága és a Magyar Katolikus Püspöki Kar köt meg.
oldeye 2006.12.12 01:07:50
folyt:
2. Cikk
(2) A Magyar Állam a pénzbeli kártalanítási igényt hosszú távú befektetésnek tekinti, amelyet évente a forint devizakosárban mért átlagos leértékelésének költségvetésben alapul vett ütemével valorizálni kell. A valorizáció mértékét a költségvetés végrehajtásáról szóló törvény elfogadását követően a tényleges leértékelési ütem szerint korrigálni kell.
(3) A járadék mértéke a pénzbeli kártalanítás összege után a jelenlegi hosszú távú devizabefektetések 5 százalékos várható hozama. Ezt a hozamot úgy kell elérni, hogy 1998-tól a hozam mértéke 4,5 százalék, s ez 2001-től 5 százalékra növekszik. Az Egyház részére a járadék fizetésének 1997. évi bázisösszege - 42 milliárd forint pénzbeli kárpótlási igénnyel számolva - 1890 millió forint.
4. Cikk
(1) A Magyar Állam törvényi lehetőséget biztosít arra, hogy 1998. január 1-jétől a magánszemélyek progresszív személyi jövedelemadójuk (a továbbiakban: Szja) 1 százalékáról az általuk megjelölt egyház vagy egy külön állami alap javára rendelkezzenek.
(2) A Magyar Állam 2001-ig garantálja az egyházaknak az előző évi progresszív Szja-bevétel 0,5 százalékát úgy, hogy ha a rendelkezők által juttatott összeg nem éri el ezt a szintet, a Magyar Állam azt kiegészíti. Az egyházak között a kiegészítés összegét az állampolgári rendelkezések arányában osztja fel, a Katolikus Egyház részére garantált összeg azonban nem lehet 1700 millió forintnál kevesebb. 2001-ben a Felek megvizsgálják a nevezett bevételi forrás helyzetét. (A progresszív személyi jövedelemadó fogalmát a Megállapodást kiegészítő Jegyzőkönyv tartalmazza.)

A megállapodás, valammenyi történelmi egyházra érvényes, bár a kárpótlás, kárrendezés ma is folyik még. (Lesznek még konfliktusok, mert kórházakat is tart fenn az egyház.)
Én a Fábry helyében roppant hálás lennék a Gergényinek, térden csúszva közlekednék a főkapitány szobája előtt, és fényesre csókolgatnám a kezeit. Hiszen a 23-ai balhé után mostmár minden Fábry-show-ból öt percet lazán le lehet tudni egy…..
w Állóháború 2006.11.27 12:00:00
Mért veszekednek a politikusok folyton? Ugye. Mért nincs már végre egyetértés meg béke, szintén ugye. Ezt lehet hallani mostanában innen-onnan; a kutatások szerint zuhan minden párt népszerűsége, ez is arra utal állítólag, hogy elege van már a népnek a kakaskodásból.…..
Köremailben, illetve saját blogján jelentette be Para-Kovács Imre, hogy már nem a Hírlap publicistája. “Kibékíthetetlen koncepcionális ellentét mutatkozott mai főszerkesztő csevegésünk alkalmából Gazsó L. Ferenccel, ezért december elsejétől lelépek a közepet jobbról…..
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
w A Sólyom-paradoxon 2006.11.26 08:00:00
Mondja megint Sólyom László az erkölcsi tutit, a nemzet élő lelkiismerete ő; akkora a formátuma lassan, hogy bele se fér a Kárpát-medencébe. Újdonsággal nem szolgál az elnök úr - azon kívül, hogy ő trappistát vesz a boltban, és felismerik -, az Elkúrtuk-gate-ről sápítozik…..
w Bencsik András emlékére 2006.11.29 08:00:00
Kiadtak a nyolcvanas években Magyarországon egy sci-fi regényt KEEC – A nagy világregatta címmel. Nyolc-tíz-tizenkét éves gyerekként akadt a kezembe, és noha a szar borító miatt először nem volt hozzá gusztusom, amikor mégis olvasni kezdtem, magával ragadott a varázslat.…..
oldeye 2006.12.01 03:47:51
Az Árpádsáv a címer része. Felesküszik elötte a miniszterelnök, de használja a NBH is a logojában.
Az Árpádsávos zászló 7 sávos (néha 8, mint a címerpajzson). Míg a nyilas zászló 9 sávos, a közepén rombusz alakú mezőben nyilaskereszttel. A nyilaszászló eredendően ezüst és piros színkombinációból áll, míg az Árpádsáv piros fehér.
Nyilasok, fasiszták: Eredendően 1919-es szociáldemokraták hívták életre a mozgalmat. Mint tudjuk, Hitler is szociáldemokrata volt, a Bajor Tanácsköztársaság hőse, pártbizalmi. Ernst Rőmh pedig résztvett a leverésében. A zsidó Kurt Eisner volt egyébbként, a bajor tanácsköztársaság elnöke.
Hitler mostohapja zsidó volt, akit édesanyjával és a család zsidó orvosával együtt kimenekített Ausztriából, az Ansluss idején.
A náci fajelmélet megalkotója Arthur Rosenberg volt...
Adolf Hitler szeretője, majd felesége Éva Braun volt, akinek apja szintén belépett a náci pártba, sőt lányai, mind SS tisztekhez mentek feleségül. (A konzervatív zsidó Braun család nem jó szemmel nézte, hogy Hitler nem veszi el a lányukat, de egy idő után beletörödtek az állapotba, Hitler bőkezüsége okán.)
A nyilasok közül sokan később kommunisták lettek, és sok korábbi kommunista és szociáldemokrata vált nyilassá.
Péntek István szobrászművész 1933-ban a világforradalmat hirdette, és 19 vádlott-társából 18 volt "izraelita", három évvel később pedig a nyilaspárt ideológiai vezetője, 1944 október 15 után a Nemzetvezető Világnézeti Irodájának vezetője lett. Málnási Ödön a Csillagbörtönben becsületszavát adta Rákosi Mátyásnak, hogy "megmarad szocialistának", míg később nyilas főszéktartó lehetett.
A rendőrség jelentései kiemelték, hogy a nyilasok "mozgalma iránt általunk ismert szélsőbaloldali egyének is érdeklődést kezdenek tanúsítani, nyilván abból a célból, hogy abba beékelődve, a különben is - főleg a tőkeképződés kérdésében - marxi állásponton álló pártot lassanként balra tolják".
Vágó Pál 1944. május 26-án a Hűség Házában elmondott beszéde, a Sztójay-kormány hatalomátvétele után: "A nemzetközi zsidóság és a magyar feudalizmus társulásából megalakult szegedi politikai kft.-ből kivált a zsidó cégtárs, de a cég folytatja munkáját, ott ahol ma abbahagyta"
A történelem, nem fekete és fehér, talán jó lenne megismerkedni a tényekkel és árnyalni az embernek a világképét...