Regisztráció Blogot indítok
Adatok
báttya

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmeket több szempont alapján lehet rangsorolni: ismert a filmes szakma elismerés-rendszere, mely a nagy filmes díjak odaítélésében ölt testet (pl Golden Globe, Oscar), aztán ott vannak a filmeket értékelő oldalak listái (pl IMDb, Metacritic, Rotten Tomatoes) és végül sokat nyom a latban a…..
báttya 2020.07.13 22:59:58
@Ekrü: A vámtarifák kérdése csak az egyik ok volt, de nem a legnagyobb. A rabszolgaság, mint politikai és gazdasági ok volt a fő oka a háború kitörésének. Egyébként persze, hogy gazdasági, mivel a déliek mezőgazdasága a rabszolgaságra épült, ha ezt eltörlik, igencsak nehéz helyzetbe kerülnek. Egyébként fokozatosan akarták kivezetni az északi politikusok is, nem rögtön. Persze a déliek ezzel sem értettek egyet, ezért vezetetett a kiválásukhoz többek között a republikánus Lincoln megválasztása is.
De ne tereljük el a témától a blogot, végül is nem történelem órán vagyunk. :-) Viszont más platformon szívesen folytatom ezt a témát.
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Megérkezett a válasz kanadai oldalról az orosz Ovecskin és Szjomin beválogatására. Tegnap 10 nevet hozott nyilvánosságra Steve Yzerman, a kanadai válogatott általános igazgatója. Az eddig sem gyenge keret világsztárokkal egészült ki. Túlzás nélkül állíthatjuk, az idei lesz…..