Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3D NYOMTATÁS VARINEX

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Local Motors egy forradalmi technológiai és autóipari vállalat, amely járműveket tervez és épít, de nem fél alapjaiban felforgatni és újradefiniálni az egész iparágat. Legújabb fejlesztéseként megalkotta OLLI-t, az önjáró autóbuszt! Olli nem csupán egy újabb önjáró busz Teljesen új…..
Az alábbi összefoglaló Falk György et al.: Szent László koponyájának háromdimenziós nyomtatott másolata, in: Kristóf Lilla Alida, Lukácsi Zoltán, Patonay Lajos (szerk.): Szent király, Lovagkirály. A Szent László-herma és a koponyaereklye vizsgálatai. Győri Hittudományi Főiskola, Győr, 2017.…..
A történelem és letűnt korok megszállottjainak, de a múlt korral még most ismerkedő ifjúságnak is nagyon izgalmas programot kínál a Magyar Nemzeti Múzeum. Élő Múzeum programsorozatukon ugyanis életre kel a történelem, nemcsak egy éjszakára, mint a hollywoodi filmben, hanem évek óta folyamatosan…..
Egy kéztörés soha nem jön jókor, na de nyáron, rekkenő hőségben különösen nem! Begipszelt karral pedig csak azon sopánkodhatunk, hogy mi az, amit nem tehetünk meg idén nyáron... Aki ismeri a 3D nyomtatást, és látott már szuper dizájnos, térhálós szerkezetű karrögzítőt, az nem keseredik el ennyire,…..
Fantasztikus gyógyulásról és újszerű eljárásról számoltak be a Glasgow-i Egyetem tudósai. Ez az innovatív eljárás most egy kutya gyógyulását segítette, de a jövőben az emberek gyógyulási esélyeit is jelentősen megnövelheti. A kísérleteket tovább folytatva, remélhetőleg hamarosan emberek számára is…..
Ismerd meg három orvostechnikai eszközöket gyártó cég példáján keresztül, hogyan használható sikeresen egy olyan újszerű és innovatív eljárás, mint a 3D nyomtatás az egészségügy területén. Ne aggódj, légy egészséges! A technológiai forradalom szerencsére a gyógyítás területén is érezteti áldásos…..
Miért jó ötlet egy divatbemutatót összekötni a 3D nyomtatással? Például azért, hogy a legmodernebb technológiát és alapanyagokat ne hagyományos kiállítási felületeken, hanem gyönyörű modellek testén mutassák be. Új és üde színfoltot, művészi látásmódot hozott a 3D nyomtatás ezen megközelítése.…..
Az Ipar Napjai szakkiállítás után gyárlátogatásra hívtuk az ipari 3D nyomtatás iránt érdeklődőket, hogy azokat a technológiákat is be tudjuk mutatni, amelyek egy szakvásár keretében nem lehetségesek. 1998 óta foglalkozunk 3D nyomtatással, amikor még prototípusgyártásnak hívták ezt az eljárást. A…..
Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás-együttes május 9–12. között. A kiállításon több fontos gazdasági bejelentés is elhangzott. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a kiállítás megnyitóján újabb 15 milliárd forintos keretet jelentett be a Nagyvállalati…..
3D nyomtatással akár művészi szintre is emelhetjük a húsvéti tojáskészítést. A legegyszerűbb nyuszis sütőformától a legizgalmasabb áttört, csipkemintáig bármit elképzelhetünk, mert 3D nyomtatással a legbonyolultabb formák is kinyomtathatók. Miért jó ez? Mert egyedi alkotást hozhatunk létre,…..
Egy 3D tervezésben jártas mérnök arra vállalkozott, hogy minden orvosi utasítás ellenére, gipsz helyett más alternatívát választ eltört ujjcsontjának rögzítésére, mégpedig a 3D nyomtatást. A mérleg egyik oldalára a gipsszel járó kellemetlen viszketést, a zacskóba csomagolt fürdést, a másikba…..
3D nyomtatással foglalkozunk. Gyakran csöng a telefon. Most egy kicsit szokatlan árajánlatkérést kaptunk: "A kislányomnak szeretnék egy szép, 3D nyomtatott vádliburkolatot a műlábára." Edit története... Edit 14 éves volt, amikor egy egyszerűnek tűnő táncsérüléssel kórházba került. Műtét…..
Vajon mire használható a 3D nyomtatás az orvoslás és az anatómiai oktatás különböző területein? Erre volt kíváncsi az M5 televízió Tudós Társaság című műsora is, akik 3D nyomtatási bemutatótermünkben forgattak. Fotó: 3D nyomtatott orvosi modellek, VARINEX Hogyan nyomtatható ki egy emberi vagy…..
Mit gondolsz, milyen szakemberekre lesz szükség mondjuk 10 év múlva? Az ipari forradalom és a folyamatos technológiai fejlődés milyen új szakmákat hív majd életre? Az egyik tervezőszoftvergyártó cég, az Autodesk sorra vette, hogy milyen kihívásoknak kell megfelelnünk a jövőben. 3D nyomtatási…..
Így nőnap alkalmából mindenképpen! De nézzünk egy kicsit a technikai háttér mögé, különösen 3D nyomtatás szempontjából, ha már a blogunk 3D nyomtatással foglalkozik... Kolléganőink is felkapták a fejüket a Stratasys cég legújabb bejelentésére -  mi mást lehet tenni, ha rózsaszín cipők vannak egy…..
3dnyomtatasvarinex.blog.hu..
A böngésző címsorában, az URL előtt megjelenő kis képet favicon-nak nevezzünk. Lehetőséged van ezt lecserélni, ehhez a következőket kell tenned: Ha gyári sablont használsz, akkor azt először le kell másolnod, ehhez az alábbi linken találsz…..
A termékfejlesztési folyamatban óriási versenyelőnyt tud biztosítani a 3D nyomtatás, azzal, ha a koncepciótervek mielőbb bemutathatók és tesztelhetők. Ahhoz, hogy ezzel a versenyelőnnyel kisebb tervezőcsapatok és akár magántervezők is élhessenek, fontos lépést tettünk meg a múlt évben. Bár 18 éve…..
A 2017. február 6-án bemutatott legújabb 3Dnyomtatók különlegessége, hogy irodai felhasználásra készültek. A Stratasys cég – a 3D nyomtatók egyik vezető gyártója – azzal a céllal fejlesztette ki az F123 sorozatot, hogy kisebb irodák, tervezőcsoportok számára is elérhető legyen egy megfizethető, nagy…..
3D nyomtatott kiskutyát kapott ajándékba Mark Zuckerberg kutyája. Részletgazdag, igazán élethű játék született a tervező és a Stratasys PolyJet technológiájának köszönhetően. Nézd meg a Facebook oldalán közzétett videót ITT A PolyJet technológiával számos különféle alapanyagból nyomtathatunk, és…..
A Sainsbury’s üzletlánc karácsonyi videójában egy 3D nyomtatott család debütált. Több mint 1400 arckaraktert és 800 különböző modellt nyomtattak ki 3D nyomtatóval. Ez az első kisfilm, amelyiknek minden karaktere 3D nyomtatással készült. Egy karakteren belül több száz mimikát, 1400…..
Újabb álma valósult meg a MagikMe tervezőinek. És ha az ő álmuk megvalósul, attól a gyerekek is boldogabbak lesznek. Mert nekik álmodják meg a legszuperebb játszótereket! Fotó: MagikMe Már több mint egy éve követjük nyomon a MagikMe munkáit. Adott egy anyuka, aki három gyerekkel járja a…..
A világ legtermészetesebb dolga, hogy a kezeddel kapaszkodsz vagy megfogsz valamit. Mégsem mindenkinek adatik meg. Nekik próbál minél több segítséget nyújtani az eNABLE közösség, hogy a végtaghiányos gyerekek személyre szabott 3D nyomtatott kezet kaphassanak. Panka végtelenül jókedvű, mosolygós…..
Ádám 10 éves. Nem egy balesetben veszítette el a bal alkarját, hanem már így született. Pár éve már készítettek neki 3D nyomtatott protézist, de a 10 éves nagyfiúnak nagyobb méretű kézre volt szüksége. FDM technológiával ASA alapanyagból nyomtattuk ki az új kezet, ami egy UV álló anyag, és szép…..