Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kowako

17 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan azon gondolkodom, hogy kinek készülnek a mai telefonok? Mert, hogy nem nekem, az biztos. Bennem van a hiba? Szívesen várom szakértők és lelkes amatőrök válaszát, akik elmondják, hogy miért jó nekem ez a „telegépező” vagy „fényfon”. Most a Samsung Galaxy K…..
Sokan megkérdezték már tőlem és én magam is sokszor felteszem a kérdést magamnak: hiszek-e Istenben. A válasz első része rövid és egyszerű. A Biblia hófehér szakállú, hiú, szigorú és gyanakvó, hol kegyetlen, hol jóságos, ember formájú istenében egészen biztosan nem…..
kowako 2013.02.10 22:39:21
Köszi a reagálást!
Az első bekezdésre: ki tudhatja, hogy ez a pulzálás nem egyre nagyobb amplitúdóval történt-e, míg végül legutóbb sikerült, sőt, túl jóra, gyorsulóra is? :)

A másik pedig, hogy "Számomra elfogadhatóbb, kezelhetőbb, hihetőbb egyetlen ősrobbanást feltételezni..." ez így kevéssé sem tudományos megközelítése a dolognak. Mert tisztelettel a véleményed szabadságára, a valóságot vajmi kevéssé érdekli, hogy Te speciel mit tudsz elképzelni:) Ahogy persze az én elméleti megközelítéseim is csak annyit érnek, amit sikerül valahogy bizonyítékokkal alátámasztani.
(Ha már vad ötletek, illusztrálásként: egy "ősrobbanás" a szobai akváriumban és egy másik a másik szobában, benne kialakul egy teljes univerzum, és ez még csak 1 lakásban... tiszta Mátrix-fíling)

Egy azonban biztos. Mindig a lehető legegyszerűbb magyarázatokat feltételezve az "intelligens teremtő teremtés" gondolata is legfeljebb mint egy fantázia szülte lehetőség, elvi kreálmány csupán, amire még ezredannyi bizonyíték sincs, mint a legelvetemültebb, de legalább alapjaiban alátámasztható tudományos magyarázatra. Ha még valamit nem tudunk megmagyarázni, hiba lenne tévútra jutni és csak ezért templomba/jurtába/szent helyekre járni - puszta óvatosságból! Mert akkor többé nem tennénk fel a kérdést: hogyan és miért működik a világ? Megtalálnánk a választ abban, hogy mert XY istenség így akarta stb. (vö. Dawkins - Isteni téveszme)

A tudomány nem valami ellen van, hanem a bizonyíthatóság és elismerhetőség kvázi egyetlen módja. A vallási megközelítések ebben a témakörben a saját szürke foltjaink és félelmeink hipotetikus elfedésére vannak, sokan pedig olyan makacsul rajongóivá válnak egyes eszméknek, hogy kizárt dolog meggyőzni őket nyilvánvalóan már bizonyított dolgokról is. Na ők az elvakultak, definíció szerint. Mi meg agyalhatunk és bizonyíthatunk, az őket nem fogja érdekelni - de ez meg már pszichológia. Az ő boldogságuk ettől a fajta hittől teljes, és ennek örülök, mert miért ne, csak az én hitem tudományos alapokon nyugszik, a többi "elképzelésemről" tudom, hogy esetleg csupán szerintem van úgy - amíg tovább nem fejlődök! Üdv!
kowako 2013.02.10 22:40:07
@Tűnődő: ja igen, az előzőt eleve válaszként kellett volna írnom :)
Kapanyél A Jeli Arborétum 2. 2012.05.07 09:30:00
Ninimimi jóvoltából folytatjuk barangolásunkat a Jeli Arborétumban, remélve, hogy kicsit feldobjuk ezt a borongós hétfőt.Az első részben szó esett a Jeli Arborétum egyedülálló, 300 változatban pompázó havasszépe-gyűjteményéről (Rhododendron). Különösen annak…..
kowako 2012.05.07 12:15:41
Kicsi lány DREAM 2010.10.31 15:20:00
Egy egész forgatókönyvet álmodtam, de komolyan.1956. október 23.-a Lovag utca. Az oroszok ellepték a házat ahol nagymamámék laknak, mindenki keres menedéket mert a lakásokat átnézik, de az emberek még ott tartózkodnak. Én egy gyors csókot nyomok a szomszéd fiú szájára és…..
Kedves Blog olvasó! BLOGOM elköltözött!A továbbiakban blogom két részre válik, nem csupán költözik. A lentiekhez hasonló rövid ajánlók, érdekesség-megosztások 2010. októberétől már a FACEBOOKON (http://facebook.com/kowako.hu), míg részletesebb, valóban blog jellegű,…..
Kicsi lány osztálykirándulás 2010.06.11 21:53:00
Na, végre megszületett  szerda délelőtt, hogy igazából csütörtökön, azaz 1 nap múlva hova is megyünk kirándulni. Visegrádra mentünk, ami az eredeti terv lett volna, csak egy másik szállást kerestünk, mert a másikat elöntötte a víz.Tehát mindenki, aki akart jönni az…..
Kicsi lány Teguila 2010.05.30 01:11:00
Teguilát hetet betett nekem.Na jó nem is ittam 7-et csak egyet, mert az még ingyen volt mert Nusssikám szülinapja volt amire meghívott minket. Egy kocsma szerű söröző volt kibérelve és ott elvoltunk elég erősen húúúúú én nagyon kész vagyok még most is. Na szóval ott sokat…..
kowako 2010.06.01 21:32:37
A nyitvatartas.hu oldalon néhány kattintás segítségével megtudhatjuk, milyen hivatal/áruház milyen időpontokban tart nyitva. Hasznos, tematikus oldal. ..
Kowako Blog Dubaj 45 gigapixelen 2010.05.04 15:06:00
Egy 4250 felvételből összeállított panoráma-felvétel Dubajról. Canon 7D fényképezőgéppel készült, 2010. április 23-ának reggelén.Kattints a képre és zoomolj! :)..
Kerékpár küllőre helyezhető chip-vezérelt fényfestő kütyű. De nevezhetnénk bárhogy:)Bringásoknak ajánlom a következő, rendkívül ötletes találmányt, amely amellett, hogy egyéniséget ad a bringának az esti kerekezések során, még a balesetmegelőzésben is segítségünkre…..
        Budapest on-line webkameráinak gyűjtőoldalát ajánlom figyelmetekbe, amellyel a forgalmasabb kereszteződések minden irányába élőképet nézhetünk:http://utv.hu/kamera/blaha_lujza_ter/jozsef_krt..
Egy egyedi látásmóddal elkészített 3 perces, pörgős videót találtam az interneten az áprilisi Critical Mass bringás felvonulásról. Nézzétek meg, szerintem nagyon egyben van! :)http://vimeo.com/11246314kowako..
1986. április 26-ának hajnalán következett be a Csernobil melleti reaktor-robbanás, amely Európa jelentős részét rádioaktív részecskékkel szórta tele...24 éve történt, a mai Ukrajna területén.Az esetről számos dokumentumfilm és könyv is beszámol, én most egy interneten…..
A Másfélmillió lépés Magyarországon nagysikerű országjáró túrasorozat, az Országos Kéktúra (OKT) útvonalát a Nagy-Milictől Írott-kőig, több mint ezer kilométeren követi.Az 1979-ben forgatott, több hónapos útifilm háttérinformációiról ajánlok egy comment.com…..
Egri János. 72 éves. Egy régi tévés, akiről manapság már keveset lehet hallani. De nagyon jólesett olvasni róla, ezért megosztom Veletek ezt a neten talált videós riportot. Érdemes elolvasni a hír utáni hozzászólásokat is, mert meglepően kultúráltak - az Internetes fórumok…..
2008. július 12-én frissítették Magyarország (és több környező ország) teljes Google Earth képanyagát. Így hazánk teljes területe nagy felbontásban látható, akárcsak például a horvát tengerpart nagy része is. A frissítések a Google webes térképein…..
Egy kihagyhatatlan képgaléria a csíksomlyói búcsúra indított Nohab-szerelvény útjáról. Feltétlenül érdemes megtekinteni, nagyon szép és sokat mondó képek!GALÉRIA MEGTEKINTÉSEAz Index.hu oldalán a kapcsolódó cikk is elérhető, közvetlenül pedig ide kattintva.kowako..
Bizonyára a legtöbb kiránduláson felmerül a címbéli kérdés. Sokszor nem is olyan könnyű a válasz, hiszen nem mindenki képzett botanikus-biológus, mint a Netherbárium.hu oldalát jegyző Köteles Ferenc.Az Ő jóvoltából a neten bárki által hozzáférhető egy…..
A videómegosztó oldalak elterjedésével felmerült az igény, hogy a weben, on-line (streaming technológiával) megtekinthető videókat le tudjuk menteni a saját gépünkre is, hogy azok offline, azaz netkapcsolat nélkül is megtekinthetők legyenek. Így akár kedvenc videóklippjeinket…..
Forradalmian új látványvilág az autós navigációban. Megjelent az első 3D képes navigációs rendszer az iGo-tól.Akinek van autós GPS-képes eszköze (PDA/PNA), vélhetőleg hasznosnak fogja találni az alábbi bemutató cikket, ami az új, eddigi legtökéletesebb (és magyar…..
Kowako Blog Kullancsveszély! 2008.05.08 16:36:00
Tavasz lévén egyre inkább aktuálissá válik a kullancsok által terjesztett betegségekkel foglalkozni. Aki szeret túrázni és hozzám hasonlóan sokat műveli, esetleg tájfutó, vagy csak néha ejtőzik a Margitszigeten és leül a fűbe fagyizni, jó ha tudja, mit és hogyan kell…..
És akkor rögtön csapódjunk is a lecsóba! A blog, lévén egyike a virtuális közösségi csatornáknak, ahol a modern kor embere kommunikál, első írásom rögtön a virtuális közösségek világába kalandozik.Az iwiwet aligha kell bárkinek is bemutatni, millión felüli…..
Első blogbejegyzés révén egy rövid eligazítás: blogom a nagyvilág érdekes, vagy legalábbis általam annak vélt híreiből, tényeiből, véleményeiből szemezget. A neten kószálva az ember számos információval találkozik, ezek közül sok talán többeket is érdekelhet,…..