Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pontifex Maximus

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Nem a haverom a kalauz 2007.09.03 05:30:00
Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy…..
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
Pontifex Maximus 2007.05.10 02:20:04
A magán egészségbiztosításhoz: nem lehetne ez hasonló a kötelező felelőségbiztosításhoz. Lennének bizonyos igényeid a biztositással kapcsolatban (ellátás szinvonala, extra dolgok) ezek analógiája az autó teljesítménye. Nagyobb teljesitmény (nagyobb elvárások) magasabb dij. A másik a kártörténet, voltál-e tüdőszürésen rendszeresen, egyéb megelőző vizsgálatok, életmód etc. Amikor a biztositó veled biztositást köt, nem tudhatja, hogy majd meghúzol egy szakadt Ladát a parkolóban és meghivod a tulajt egy sörre (zsebből fizetsz, vagy valami bagatel dolog, elvágtad az ujjad) vagy éppen összetörsz egy komoly autót totálkárra (komoly műtét). A lényeg, van biztositásod, ami alapján fizetnek utánad, ha gond van. Minden év novemberében a lehetőséged van váltani, továbbvive valamiféle score-t amit eddig összeszedtél.

Nem gondolja senki komolyan azt, hogy ugyanaz az ellátás jár a br500 után becsületesen adozó illetve a minimálbéres kollégának. Persze legyünk szolidálisak (bár az adómmal már az vagyok sztem), a befizetett összeg x szazaleka mennyen a kozosbe, akik elesettek ebbol a kalapbol kapjanak. De ne ugy, hogy eleteben nem fizetett semmit, vallalt 8 gyereket a csaladi potlek miatt, aztan a vegen a dolgos kollega kap egy infarktust 50 evesen.


Mara kiderult az, hogy a TB nyilvantartas egy szemetdomb. (Nekem meglepo a dolog, mert megboldogult egyetemista koromban dolgoztam a ONYF IT igazgatosagan es az akkori atlagszinvonalat meghalado technika volt ott, ott lattam eloszor AS-400-at, RS-6000-t es hasonlo csodakat.) Nem a 300 Ft-s vizitdijat kellett volna bevezetni, hanem a IT hatteret rendezni, es egzertelmuve tenni, hogy dijfizetes nelkul csak alapveto szolgaltatas jar (ez kimeriti a szolidaritast es kotelezo betegbiztositast fizetni a tobbi szolgaltatashoz.)

Hihetetlen, hogy meg mindig a gondoskodó államban gondolkodnak emberek és politikusok. El kelleme felejteni a régi beidegződéseket.
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
w Ölni és élni hagyni 2007.02.23 05:00:00
Felszínre bucskázott a móri komplikációk nyomán a halálbüntetés-vita. Az ellene - illetve  visszaállítása ellen - érvelők most ugyemegmondtam arckifejezéssel jegyzik meg, hogy ha nem törölték volna el, akkor az ártatlan Kaiser már nem élne, pedig nem is ő volt. Árnyalja…..
Bizonyára nem csak engem érdekel, hogy vannak-e Magyarországon úgynevezett konzervatívok. Tehát hogy a Mikola-Orbán-Semjén-féle, a szociális demagógia és a vallási téboly közé feszített függőszínpad mellett létezik-e hazánkban egyáltalán az a politikai-filozófiai áramlat,…..
w A mélység titka 2007.01.05 16:30:00
Ma este nyolckor az m2 leadja Leni Riefenstahl kitűnő filmjét, a Mélytengeri hangulatokat. Leni Riefenstahlt nem óceáni búvárfilmesként ismerjük, hanem mint Hitler doku-propagandistáját. A doku-propaganda címerállata a mi korunkban Michael Moore, ez az igénytelen, hazug és primitív…..
Pontifex Maximus 2007.01.05 16:33:32
1st
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..