Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scirocco

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az USA-ban szinte államonként eltér a Rezesováéhoz hasonló törvénysértések büntetőjogi értelmezése. Az alábbi ítélet november 12-én, az arkansasi Hope városában született. John David Coe részegen hajtott bele a Nevil család autójába, ami az ütközés következtében…..
Scirocco 2013.11.24 21:05:27
@Uni1002: Engem a héten vágtak meg 10 rugóra a közterületesek, bementem a rendőrségre is,megkérdezni ,hogy milyen eséllyel reklamálhatnék a birság ellen. Annyi volt a szabálysértésem,hogy orral a másik irányba állt az autóm a padka mellett,noha kötelező haladási irány nem volt a zsúfolt parkolóban. Annak ellenére hogy készségesek voltak és elismerték,hogy tulajdonképpen megértik az álláspontomat, a birságot be kéne fizetnem,mert ha nem,akkor hozzájuk fog kerülni és a duplája lesz,mérlegelési lehetőségük nincs. Ezzel szemben olcsón megúszta a gajra vágott kocsidat a teherautó sofőr.
Közléskényszer 80-as évek... 2013.10.31 18:17:29
Szóval az van, hogy az első bekezdést általában a mosakodásnak szentelem. Nyilván nem szappannal, vízzel, törölközővel készültem a gép elé... Tudom... ezer éve nem írtam...de valahogy ez a fészbúkosdi kielégít. Egy-két mondatban leírom, ami bánt, aminek örülök és már…..
Scirocco 2013.10.31 23:28:46
Kedves bárányanna..:-)

talán nem haragszol,ha így kisbetűvel és egybeírva írom a nevedet, kicsit sem a tiszteletlenség jeleként,hanem puszta barátságból, ha már én is ott lábatlankodom az ismerőseid között..:-)
Azért reagálok az írásodra mert bennem is mélyen megmaradtak a régi emlékek,szivesen olvastam a tieidet is,meg ha más is kedvet kap a blogodat gazdagitani a hozzászólásával, akkor az övét is...
Amiket írtál nagyon is ismerős dolgok voltak, jót mosolyogtam magamban a szappanokon,a 80as évek legelején még az is előfordult,hogy bevitte némelyik gyerek a suliba és kirakta a padra..-))
Mai ésszel ez már nevetséges, ,akárcsak az,hogy pl nagyon sok helyen üres nyugati sörösdobozok diszitették a szekrénysorok tetejét..-))
Tisztára úgy viselkedtünk mint a bennszülöttek,akik a civilizáció elhullajtott morzsáival ékeskednek, hát ezt teszi a homo sapienssel a hiánygazdaság meg a majmolás..:))DD
Más is ezt tette volna, élt volna csak a Lajtától keletre..:-))
A 80as évek végét Kelet-Németországban éltem meg, na ők még olyanabbak voltak mint mi...
Viszont furcsa kettősség volt - hozzájuk képest egyfelől menő manók voltunk, köszönhetően a nálunk már meglévő szabadabb levegőnek, és árubőségnek,nemkülönben a világútlevelünknek,amit borzasztóan irigyeltek, ugyanakkor kint járva azért az ember közvetlenül láthatta a rokonlátogatóba érkező nyugatnémeteket,a Trabik mellett parkoló Merciket.
Ugyanazon nép volt,egyik felét mi irigyeltük a másik fele meg minket irigyelt..:-)

De maradjunk itthon, időutazzunk akkor.

Ezt most nemcsak képletesen mondom,hanem megtettem egyszer valójában is a saját csemetémmel is,mikor kisebb volt még, hogy szegénykét száműztem egy hétvégére -némileg nevelő célzattal-a 80as évekbe.-) Ez praktikusan annyit tett,hogy mivel nem tudtam vigyázni rá, elküldtem anyámhoz,ahol a régi szobámban,a régi cuccaim között töltötte a hétvégét.-)
Tehát nem volt net,nem volt számitógép, tv is csak pár adóra korlátozva, zene kazettákon, BRG magnón, aztán egy lengyel Unitra lemezjátszó pár otthagyott bakelitlemezzel,na meg egy csomó könyv...(valamint régi újságok,popévkönyvek ,ilyesmik..
Isten hozott a 80as években kiscsaj...-)
Hát...sirva menekült volna el szegény.-)
Ő már nem ezt szokta meg. Pedig én valahogy jól éreztem még ott magam,sokkal kevesebb tárgyat meg ruhát birtokoltam,mégis boldog voltam - azt hiszem mondhatom ezt így.
Az Emelet meghatározó volt nekem is.. na nem Kiki sérója miatt.-)) Hanem egyszerűen azért,mert a zenei és szövegvilága kellemesen különbözött az akkori -kicsit nagypapás- Hungáriától,valamint a számomra némileg idegen,kissé büdöslábú öszinte kőkemény rocktól.
Volt persze R-Go is meg Neoton is, szerettem azokat is,de valahogy az Emelet,meg az általa közvetitett életérzés az nagyon eltalált..
Úgyhogy én nem a zenekari tagokért rajongtam,-nyilván a többi srác sem- hanem szivesen hallgattam a zenéjüket,mert úgy éreztem,hogy nekem irták.
Most ennyi jutott eszembe.. majd irok még ha van valami..-) Folytasd csak..:-)
Naiv ügyfél sérelmezte, hogy beszólt neki utólag smsben a pizzafutár, amiért megpróbált 5-10 forintos címletekkel fizetni: Tisztelt Komjádi Polo Pizzéria! Mai napon történt rendelést követően már nem az első alkalom volt, hogy pizzafutáruk viselkedése hagyott némi…..
KÖZÉPKORI ROMANTIKUS LOVAGI STÍLUSBAN felújított 59 nm-es lakás a Moszkva tér mellett, a Hajnóczy utcában. Atom mi? Tipikus példája annak, amikor a lakásfelújításnál a szárnyaló képzelet faképnél hagyja a piaci…..
Az időpont ismét a kilencvenes évek közepe, főbb szerepekben pedig a Crash Test Dummies, a Die Prinzen és a Nightcrawlers.Crash Test Dummies: Mmm Mmm Mmm MmmA Crash Test Dummies műfaji besorolásával a mai napig bajban vagyunk. Általában rockzenei szaklapok foglalatoskodtak velük, ám…..
A Földnek azon a részein, ahol hisznek az ilyesmiben és nem bolondultak bele a vásárlásba, Karácsonykor megünneplik, hogy a Seregek Ura a Béke Hercegét küldte el teremtményeinek, hogy… de ez nem szentbeszéd, hanem egy hadászati-rendvédelmi blog karácsonyi bejegyzése. Sajnos…..
Scirocco 2009.12.27 21:29:28
Egyetértek,tisztelet az ősök emlékének!

A blog régi olvasója vagyok,eddig nem vittem túlzásba a hozzászólásokat,de most a fenti posztot olvasva úgy döntöttem,hogy szakítok a hagyománnyal..:-)
A poszt sorait olvasva kikívánkozott belőlem egy régi történet,ami ugyan velem esett meg,de úgy érzem kapcsolódik a történethez,és esetleg mások érdeklődésére is számot tarthat..
Úgy 10 éve történt,2000 januárjában,céges ügyből kifolyólag úton voltam Baden-Württembergben,de kellett egy kis kitérőt tennem. A főnököm megkért,hogy a barátját,aki odavalósi polgár,látogassam meg a nevében a kórházban,ill. ha már kiengedik,tegyem meg azt a gesztust,hogy kocsival hazaviszem... Az illető jól volt már,úgyhogy elindultam vele a Fekete-erdő mélyén lévő lakóhelyére,este pedig meghívott a helyi törzshelyére,egy igazi kis 'gemütlich' fogadóba..mivel a tözsasztala eléggé körülünnepelte a gyógyulása kapcsán,volt időm a kis fogadóban körülnézni. Leginkább egy régi festmény kötött le,ami egy családfát ábrázolt,egészen a 12.sz-ig visszamenőleg,az ágain voltak püspökök is,meg lovagok is rendesen.. Annyi még derengett ,hogy amikor beléptem a fogadóba,az ajtón lévő táblán tulajdonos nevében ott bújt meg egy 'von' szócska is,tehát valszeg a tulaj családfájáról van szó - gondoltam én. Egyszer csak észrevettem,hogy ott áll mellettem egy kedélyesen mosolygó öregúr,és barátságosan érdeklődik,hogy mi tetszik ennyire?..:-)
Mondom neki,hogy a családfát nézegetem,szeretem a történelmet,érdekel a német történelem is,próbálgatom itt az ágakon látott személyeket a megfelelő korba helyezve elképzelni..erre bemutatkozott,kiderült hogy ő a családfa és a 'von' szócska,valamint a fogadó tulajdonosa,
majd beinvitált egy irodaszerüségbe,mondván hogy mutat valamit nekem.. (később megtudtam a törzsasztalnál ülőktől,hogy az öreg a szobát évente egyszer vagy kétszer nyitja csak ki,úgyhogy érezzem magam piszokul megtisztelve..) Szóval kivett a helységben egy szekrényből pár fűzős dossziét,és odaadta,hogy lapozgassam.. közben magyarázott. Elmondta,hogy megbizott valami ezzel foglalkozó céget családfakutatással, és a hiányzó mozaikokat az ő kutatásaik alapján tette bele a dossziéba..az igazán érdekes dolgok ezután jöttek,az öregúr személyesen lefűzött saját dolgai miatt..
A lapozgatás során megpillantottam egy réges-régi igazolványt lefüzve, rajta egy vaskereszt formájú emblémát, valamint gót betűkkel, hogy 'Luftwaffe'
Ez micsoda?-kérdem,mire mondja,hogy az ő zsoldkönyve a 2.vh.-ból. Megengedte hogy kivegyem,benne tintával beirva többször hogy 5 márka,a dátum 1940valahány valamelyik hónapjai,a kiállitás helyszine Párizs. Tehát az öregúr ott volt Párizs megszállásánal,nem is akármilyen alakulat kötelékében,hanem pilóta volt..kezdtem magam kicsinek érezni,eleddig repülőn még csak utasként ültem..:-))
Kérdeztem pár dolgot még,arra vonatkozóan,hogy esetleg találkozott-e az akkori felső vezetésből valakivel,annyit tudtam meg,hogy a pilótákat Göring egyszer meghívta egy pohár pezsgőre mikor Párizsban járt.
Aztán egy-két oldal után a dolgok furcsa fordulatot vettek,egy,az ő nevére Stuttgartban 1947-ben francia nyelven kiállított targoncásjogosítvány fénymásolatát láttam az egyik lapon. Különösebb kommentár nélkül is értettem,hogy itt bizony fordult a kocka,B-Württemberg francia megszállási övezetté vált,ahol onnan kezdve a francúzok fújták a passzátszelet,és még egy vacak targoncásjogsit is a megszálló hatóságok adtak ki..
A pontot az i-re pedig az tette fel,amikor a dosszié vége felé személyes leveleket kezdtem lapozgatni, - az 50es évekkel kezdődöen,a 90es évekig bezárólag..
Ennek a hátterét pedig az adta,hogy a háború alatt az öregúr családja egy francia katonát pátyolgatott -hogy sebesült vagy fogoly volt-e már nem emlékszem,de a lényeg az,hogy az ember jócskán a német család lekötelezettje lett,erről szóltak az 50es években született francia nyelvü levelek,majd a kapcsolatot az érintett német és francia leszármazottak folytatták..erről szóltak a 90es évek levelei,és közös kempingezések során készült fényképei..:-))
Mit ne mondjak, kicsit meg voltam hatódva mikor becsuktam a dossziét,eszembe jutott a 'Nyugaton a helyzet változatlan',meg a katonák barátkozásai a frontokon a háborúkban,és hogy mindez kicsiben az én szemem előtt elevenedett meg,egy idős ember személyes emlékei révén.
A fenti posztot olvasva megint eszembe jutott ez a történet,és barátsággal ajánlom a blog olvasóinak figyelmébe..:-)
Mégegyszer,proszit..:-)
Scirocco 2009.12.27 22:02:02
@MTi:
így van..
régen,pl. a krími háború idején Lord Cardigan még szerét ejtette,hogy a csata hevében a kardjával szalutáljon az ellenérdekelt oldalra egy ismerős orosz tisztnek,meg a hadifoglyokat sem feltétlenül lőtték halomra..
ma ez már másképp van,az 1. vh óta a háborúk nélkülözik a lovagiasságot,a férfias küzdelmet,inkább tömeggyilkosság-szerű köntöst öltöttek.