Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lionar

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÁSÉS lelkületűeknek szavazás feldobás: kézenfekvő interneten ajánlott lehetőségek kiegészítése, úgy mint szavazólapra faszt rajzolás, vagy mindegy, kire szavazás, csak lilában menés, nehogy bárki rájövés, hogy te kire szavazás! A csajjal vásárlás topciban már hosszan…..
Irigylem azokat, akik tudják, hogy vasárnap kire akarnak szavazni. Haragszom azokra, akik azt gondolják, mindenki más hülye. És nem hiszem el, hogy ha két erő alakul csak ki a politikában, akkor "A" majd tényleg engem képvisel, "B" meg egyáltalán nem. Mindig…..
Lionar 2010.04.09 12:52:45
@loláb: Nem kell odaikszelni: vállalhatatlan mindahány - legalábbis számomra. Aktív rezisztencia = érvénytelen szavazet.
Sárdobáló Kire ne szavazzunk? 2010.04.08 11:00:00
Leírom, mert leírhatom, hogy az LMP-re fogok szavazni. De nem ez a lényeges kérdés, őszintén szólva nem is érdekel, hogy ki melyik pártra szavaz. Az érdekel, hogy melyikre nem szavaz - legyen ez az MSZP és a Jobbik! Ugyanis ez az a két párt, amely egy józan magyar embernek…..
  Alig várom a napot, amikor üzenhetek a szavazócédulámmal. Persze ikszelni is szoktam. Szóval szavazok is. Mifelénk, ahol évtizedekig vártuk a természetest, hogy beleszóljunk a politikába, közéletbe, magyarul az adónk újraelosztásába, nagyon snassz nem elmenni. De…..
Lionar 2010.04.08 16:43:11
@Vödör: Bizony vagyunk. Ha nem is lófasszal, de érvénytelenül fogok szavazni. Aktív Rezisztencia!
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Lionar 2010.04.07 22:53:39
@Lucilius: Höhö. Ez a közlemény rendkívül mókás... Szegény, kétharmados Fideszt rángatják a gazok... :) De majd jól bebüntetnek, ha végre trónra lép a kirrrrrály.

Aktív Rezisztencia, Emberek!
Elég alacsony részvételt jósolnak a közvéleménykutatók a 2010-es parlamenti választásokra. Ez nyilván nem egy egyösszetevős probléma, közrejátszik a politikai apátia, mint az elmúlt visszataszító húsz év hozadéka, az előre lejátszott eredmény miatti tétnélküliség, hogy…..
Évek óta itt van a szemünk előtt és nem vesszük észre. Pedig a napnál is világosabb, a kristálynál is tisztább.Maesteur küldte be az alábbi fotót és fejtette meg az összeesküvést. Nem csak Debrecen főtere rejt magában titkos szimbólumokat, hanem a legnagyobb pártok logói is.…..
Lionar 2010.04.07 12:13:55
@AIR: Merem állítani, hogy dehogy! Az az "intelligens, felelős ember" rádöbben, hogy elkanászodtak az általa delegáltak, jelzi hát nekik, hogy kapjatok már a búrátokhoz, de villámosan...

A felelősség nem áll meg ott, hogy "jajj, én jót akartam, de ez a huncut meg vállalhatatlan dolgokat művel a nevemben". Olyankor a buksira illik koppintani.
 A bejegyzés aktualitását az adja hogy napra pontosan 1 hónap van még a választások első fordulójáig. Mielőtt  írásomba belekezdenék fontos kifejteni egy tényt: én mindenkit arra buzdítok hogy menjen el szavazni és érvényes szavazatot adjon le arra a pártra…..
Lionar 2010.04.07 11:23:25
@iii: Véleményem szerint annyira nem nevetséges, hogy nincs is más választásunk. Most azt hiheti az "elitünk", hogy minden oké azzal, amit csinálnak, merthogy tömegek adják le a voksuk a "kisebbik rossz" okán. Ha majd az érvénytelen szavazatok elérik a kritikus tömeget (véleményem szerint ez 4-5%-ot és növekvő tendenciát jelent), akkor újra foglalkozni kezdenek a választókkal. Mert ezek az emberek aktívak, s egy épeszű alternatíva esetén szavazni is fognak. Majd arra.

Más útját nem látom, miként is döbbenthetnénk rá a pártjainkat/országgyűlési képviselőinket, hogy a legitimációjuk belőlünk fakad, ekként értünk kell(ene) dolgozniuk.

Aki elégedett, az szavazzon pártra. De aki többet vár el, annak is van lehetősége/felelőssége: az Aktív Rezisztencia. Szerintem.
Az első posztban felmerült kérdést - ti, hogy melyik pártnak kedvezne az érvénytelen szavazatok esetlegesen magas (legalább 5% körüli) aránya - feltettem Török Gábornak. Az alábbi tömör válasz érkezett: "Nem hiszem, hogy bárkinek is kedvezne: egy nagy pofon lenne a teljes…..
Lionar 2010.04.06 16:35:53
@NKing: Én sem látok más utat: belenavigáltuk magunkat a "kisebbik rosszra szavazok" csapdájába... Jobb lett volna már régen jeleznünk, hogy a választóktól függenek a pajtások, de nem tettük. Hogy ennek meddig iszuk a levét, noh, ez már rajtunk múlik. Hitem szerint az érvénytelen szavazatok tömege helyet teremthet egy tiszta garniturának... Vagy nem. De a jelenlegi politikai "elitünktől" én már nem várok semmiféle megtisztulást - ugyanis képtelen rá.

Amúgy ez nem zárja ki, hogy hasznosak legyünk a mindennapokban.