Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezvanezjo

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európában mindenki szeretné tudni, hogy hová kerülnek az adóbefizetései. Elméletben ezek az adatok közérdekűnek számítanak az uniós tagállamokban. Magyarország kivételt képezhet ez alól a szabály alól, itt sem a magyar állampolgárok, sem más európai uniós állampolgárok nem tudhatják meg, hogy milyen…..
ezvanezjo 2017.10.05 16:20:40
@VaradiJanos: Kedves János! Nem erről van szó, de ha minden alvállalkozónak ugyanattól a cégtől kell beszereznie egy alapanyagot vagy minden alapanyagot, akkor felmerülhet a gyanú, hogy a a közpénz útja előre megszervezett. Ezt egy újságírónak joga van tudni. Azt jó lenne megtudni, hogy nem ugyanaz a mérnöki iroda zsebel-e be hatalmas összegeket az alvállalkozóktól, de azt természetesen már magánügy, hogy kik az egyes mérnökök, akik felveszik a fizetést ezért.
ezvanezjo 2017.10.05 16:21:14
@$pi$:
Nem erről van szó, de ha minden alvállalkozónak ugyanattól a cégtől kell beszereznie egy alapanyagot vagy minden alapanyagot, akkor felmerülhet a gyanú, hogy a a közpénz útja előre megszervezett. Ezt egy újságírónak joga van tudni. Azt jó lenne megtudni, hogy nem ugyanaz a mérnöki iroda zsebel-e be hatalmas összegeket az alvállalkozóktól, de azt természetesen már magánügy, hogy kik az egyes mérnökök, akik felveszik a fizetést ezért.
A menekültkérdés ma a világpolitika talán egyik legmegosztóbb kérdése. Pedig tudnánk mindannyiunk számára közös pontokat találni. Abban például majd mindannyian egyetérthetünk, ha van lehetőségünk rá, akkor be kell fogadnunk a háború elől menekülő, rászoruló családokat. Szerencsére ma Magyarországon…..
A korrupció ősi nem modern jelenség. Az első írásos emlékek egyike egy sumér adószedő korrupciójáról szól. Mégsem mindegy, hogy csupán egyének romlottságáról beszélünk, vagy társadalomszervező erővé válik a korrupció. Ha mindent átsző, akkor annak súlyos társadalmi…..
  Tetszik az új városi park? Biztonságosan működik a metró? Lehet szabadon házasodni? Az a politikus lenyúlt egy csomó pénz? Van rámpa a babakocsinak a házban? Hitelesen tudsz tájékozódni? A fejed felett döntöttek egy téged érintő fontos ügyben? Valakid a véleménye vagy a származása miatt került…..
1. A cél egy olyan biztonságos vitakörnyzet kialakitása, ahol a trollok, agresszív kommentelők kizárásával és a viták fokuszának az aktuálpolitikától való eltolásával, az adott témákról való vita a megoldások és az egyes szakpolitikai javaslatok megbeszélése felé tudjuk az emberek gondolkodását…..
A Mérték Médiaelemző Műhely Ez van! Ez jó? kampánya egy hónapon keresztül hazánkat kiemelten érintő közéleti kérdésekkel foglalkozik. Első héten a demokrácia, második héten a korrupció, majd a menekültek és végül a sajtószabadság témáját beszéljük meg veletek közösen...