Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tsavar

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
Tsavar 2017.02.20 12:17:08
@tothbalazs:
Köszönöm, legalább tudjuk, hogy mi alapján készült a diagram. Ezek után már csak néhány dolgot nem értek:
- Mi alapján készültek a vízszintes beosztások a híradós diagramban,, milyen értékeket mutatnak a fő vezetőrácsok (az alsó kettő 100-100, de a továbbiak?)? (Ez egy elég durva torzítás)
- Ha ez a diagram a helyes,akkor mit mutat az általam linkelt, hiszen ez is a rendőrség honlapjáról van.? (Láthatólag a két diagram között összefüggés nincs.)
- Jó lenne tudni a következő fogalmak definícióját: Illegális bevándorló, elfogott migráns, illegális határátlépés megakadályozások száma. Hiszen láthatólag ezek nem ugyanazt jelentik, lásd a két rendőrségi diagramot. Illetve a Híradó szerint az első és utolsó ugyanaz.
- Miért pont ezeket a napokat ábrázolták, hiszen ha az 14-15-16. napi adatokat nézzük, nincs akkora kiugrás?
- Az általad linkelt diagram szerint az elmúlt 30 napban nem került be migráns Magyarországra, hiszen mindenkit megakadályoztak, vagy átkísértek. Ezek szerint jól működik a kerítés, minek ijesztgetni?
Általános és középiskolában az utóbbi években tananyag informatikából és matematikából a diagramkészítés, értelmezés és a grafikus manipuláció. Ez jó lesz majd ott egy példának, a sok reklámdiagram mellett, hogy oda kell figyelni, hogyan akarnak megvezetni. Ez azonban jóval túlmutat a grafikus manipuláción is.

Köszönöm a diagramot, nekem elsőre az jött fel amit linkeltem.