Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trainerblog

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson, mert így immunrendszerünket felkészítjük az egyre több felbukkanó vírus és baktérium ellen. Sajnos nem lehet 100 százalékosan megvédeni magunkat ennek az időszaknak a betegségeitől, de ha már össze szedtünk valamit,…..
Először is, gyorsan nem megy, ha azért olvasod most ezt, hogy valami 1 hetes csoda megoldást találj, akkor ne is olvas tovább. Ne is dőlj be ezeknek a dolgoknak ehhez is mint általában minden jó dologhoz idő kell. Ha hirtelen elkezdesz temérdek mennyiségű erősítő gyakorlatot csinálni, akkor annak…..
Az egyik leghatékonyabb zsírégető edzés a HIIT (High Intensity Interval Training). Zsírégető hatása órákkal az edzés után is kitart. Az intervallum edzés megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét. Ez annak köszönhető, hogy a HIIT esetében oly mértékben megnő testünk edzés utáni…..
Trainer Blog Nektarin 2017.08.29 11:32:01
Nagyon finom vitamin bombával vannak tele most a boltok polcai. A gyümölcs flavonoidokban gazdag. Ezek az antioxidánsok megvédik a szervezetet a betegségektől és segítenek megelőzni a rákot, mivel csökkentik a sejtek károsodását, és a béta-karotin segítségével megakadályozzák a rákos sejtek…..
Nagyon sokan megfőznek maguknak napokkal előre és ezt nagyon jól is teszik hiszen így elkerülhető hét közben a „nem volt rá időm úgyhogy beugrottam valahova gyorsan enni valamit” effektus. Most jöjjön 4+1 tipp, ami segíthet abban, hogy ha már megfőztünk magunknak, akkor be is tudjuk tartani azt az…..
Trainer Blog Izomláz ellen 2017.08.21 17:31:18
 Izomláz ellen mit lehet tenni? Talán az egyik leggyakoribb kérdés amatőr illetve kezdő sportberkekben. Az első és talán a legjobb, amit csinálhatunk, ha még az előtt teszünk ellene mielőtt megjelenne a fájdalom gondolok itt pl. a nyújtás fontosságára. De erről majd később, viszont ha már izomlázad…..
trainerblog 2017.08.23 11:18:17
@tso: Ha DOMS-od van mindenképpen használj olyan étrend kiegészítőket, amik segítenek a regenerációban. A C-vitamin adagodat emeld meg valamint igyál rengeteg folyadékot. Masszázs nagyon sokat segíthet, megéri ilyenkor rászánni a pénzt egy jó gyógymasszőrre nagyon sokat tud segíteni. A szaunát meg a meleg vizet most elkerülném, nehogy jobban belobbantsa a gyulladást. Külsőleg izomlazító, gyulladáscsökkentő, krémeket használj valamit hideg borogatást.
Ma már nincs, olyan edzőterem ahol ne szólna valamilyen zene. Viszont egy rossz muzsika ugyan annyit képes rombolni a teljesítményeden, mint amennyit egy jól megválasztott javítani rajta. Ha számodra rossz zene szól annál még a csend is sokkal jobb. A kutatók kimutatták már, hogy a zene akár 15%-al…..
Trainer Blog Kávé edzés előtt? 2017.07.18 18:27:50
Jó páran edzés előtt egy pohár kávét bedobnak, hogy fokozzák a teljesítményüket. Sokan nagyon sokáig érveltek az edzés előtti kávé ellen, de mára több kutatás is bebizonyította, hogy rengeteg jó hatása miatt érdemes fogyasztani egyfajta legális teljesítmény fokozóként. A koffein kitágítja az agy,…..
Melyek azok az ételek amik segítenek a gyulladás leküzdésében? Cékla A cékla bármely diéta rendkívül hasznos zöldsége, betaintartalmának köszönhetően leküzdi a gyulladásokat is. Kelkáposzta Jelentős K-vitamin-tartalma és gyulladáscsökkentő ereje okán mindenképpen javasolt. Rendszeres fogyasztása…..
Az első és legfontosabb, amit meg kell tenned miközben csalódottan a tükörbe nézel az az, hogy végig gondolod:  Tényleg megettél-e mindent azért, hogy úgy nézzél ki, ahogy szeretnél?  Reális volt-e az cél, amit kitűztél magadnak idén nyárra?   Ha az elsőre igen a válasz tehát mindent megtettél…..
A hét közepén elkezdődik a Június és egyre több strand is megnyitja kapuit. Sokan erre az időszakra vártak, hogy az eddigi edzésnek és diétának a gyümölcsét most arassák le a parton vagy a medence szélén. Mit tehetünk annak érdekében, hogy élvezzük is a megérdemelt pihenést illetve a formánk is…..
Trainer Blog Flavonoidok 2017.05.27 15:35:28
A hét eleji egyik bejegyzésben szót ejtetünk a flavonoidokról. Most egy picit kibontjuk, hogy mik is ezek és miért fontosak. A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére előállított anyagok, melyek elsősorban a káros UV sugárzástól és egyéb növényi kórokozóktól védi meg a sejteket. Ezek…..
Lassan itt a nyár és vele együtt az évszak kedvenc gyümölcse is megfog érkezni. Magas víztartalma miatt nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb gyümölcs ilyenkor a dinnye. Mi sportolok viszont nem csak a gyümölcsben lévő víz mennyiségéért szeretjük hanem, mert benne lévő cukor, nátrium, kálium…..
Trainer Blog Regeneráció 2017.05.24 11:00:33
Bármilyen intenzitású trainingről legyen szó az edzés munkának és a regenerációnak egyensúlyban kell lennie. Tehát amennyi energiát elveszítünk egy edzés alkalmával annyit vissza is kell pótolni megfelelő étkezéssel, alvással, nyújtással, masszázzsal, pihenéssel, fürdővel.  A hétköznapi edzés…..
Csökkentsd hatékonyan a testzsír százalékodat. Ha súlyzós edzéssel égetsz kalóriát azzal tulajdonképpen garanciát is szerzel a sikeres zsírégetésre. Súlyzós edzés után ugyanos a megdolgozott izmaid regenerációs munkát végeznek, amelynek hatására plusz kalóriákat éget el a szervezeted. Amennyiben…..
Trainer Blog Vitamin adagolás 2017.05.22 10:46:13
Minden ember tisztában van azzal, hogy a szervezetének jobbat tesz azzal, ha a megfelelő vitamin mennyiséget természetes úton viszi be a szervezetébe. A természetes források felszívódási aránya jóval nagyobb, mint a szintetikusanyagoké. Mind emellett ha a vitaminokat gyümölcs és zöldség formájában…..
Elég közhelyesen hangzik de nem lehet elégszer hangsulyozni az edzés utáni nyujtás fontosságát. Nyújtássorán ugyanis rugalmasabbá vállik az izomzatunk és a mozgástartományunk is megnő. Ezzel csökkenthetjük az izom rövidelésből fakadó sérülések kockázatát . Sőt megfelelő mennyiségű és minőségi…..